Varstvo osebnih podatkov

Pogoji obdelave osebnih podatkov

Varstvo osebnih podatkov kupcev – splošne informacije

Spletna trgovina Medvedkiigrace.si se vam zahvaljuje za izkazano zaupanje in se obvezuje, da bo izpeljala vse ukrepe in potrebne postopke za to, da bi varno hranila vse podatke, ki ste jih morali navesti za izvedbo vašega naročila oz. ste jih spletni trgovini priskrbeli za namene trženja.

Splošne informacije o varstvu vaših osebnih podatkov vas obveščajo predvsem o tem, katere osebne podatke o vas obdelujemo, na kakšen način in s kakšnim namenom. V splošnih informacijah o varstvu osebnih podatkov boste prav tako izvedeli, kakšne so vaše pravice v zvezi z zaščito vaših osebnih podatkov in možnostih, ki jih lahko v zvezi s tem uveljavite. Za del splošnih informacij o varstvu osebnih podatkov se smatra tudi poglavje 9 splošnih pogojev poslovanja.

Osebni podatki, ki jih priskrbite pri obisku strani www.medvedkiigrace.si so obdelani s strani podjetja Katkyn s.r.o., s sedežem na Račianska 88 B, 831 02 Bratislava, davčna: 54 684 790, zapisanem v poslovnem registru Okrajnega sodišča Bratislava I, Oddelek: Sro, vložka št. 163551/B (v nadaljevanju le »Podjetje« ali »Upravljavec« ali pa le »mi«.

V primeru vprašanj, zanimanj ali zahtev, ki se tičejo vaših osebnih podatkov, ali pa v primeru, da bi v zvezi z varstvom vaših osebnih podatkov želeli podati pritožbo, lahko to naslovite na nekatere izmed nižje navedenih kontaktov.

podatki za stik:

preko e-pošte na: info@medvedkiigrace.si

Mobilna št: +421 944 627 725

Podjetje Katkyn, s.r.o. lahko v zvezi s svojo dejavnostjo vaše podatke posreduje zunanjim dostavljavcem, katerim so osebni podatki uporabnikov posredovani v nujnem obsegu za nemoteno dostavo blaga, eksterne računovodske pisarne z namenom izpolnitve dolžnosti Podjetja glede na splošne zavezujoče pravne predpise, in prav tako eksternim subjektom, zahvaljujoč katerim lahko obdelujemo plačila za kupljeno blago. Do stika z vašimi osebnimi podatki prav tako prihajajo naši eksterni programerji, ki se ukvarjajo s funkcionalnostjo in videzom naše spletne strani, sodelujoča tržna agencija, ki zagotavlja, da bi bili obveščeni o vseh novicah, ki se tičejo naše trgovine, kot tudi podjetje, ki zagotavlja pravilno delovanje in servis naših strežnikov. V stik z vašimi osebnimi podatki lahko pridejo tudi različni državni organi pri izpolnjevanju naših obveznosti, zaščiti naših oz. tudi vaših pravic in upravičenih interesov. Upravljavec spletne trgovine www.medvedkiigrace.si, osebne podatke klientov/strank obdeluje v informativnih sistemih, katerih varnost in pravilnost je za Podjetje prioriteta. Informacije o kupcih so obdelovane v skladu s veljavnimi zakoni Republike Slovaške.

K vašim osebnim podatkom pristopamo previdno in profesionalno, saj se zavedamo, da je vaša zasebnost zaupna in nedotakljiva.

 • Prejetih podatkov pod nobenim pogojem ne posredujemo tretjim stranem. Shranjujemo jih v varni podatkovni bazi z omejenim dostopom.
 • Delavci, ki prihajajo v stik z vašimi osebnimi podatki, so bili ustrezno poučeni o pravilnem in občutljivem ravnanju z njimi in so v zvezi z njimi zavezani k molčečnosti.
 • ·Za nakup na www.medvedkiigrace.si ni potrebna registracija, svoje podatke lahko enkratno vpišete pri nakupu.
 • V zvezi z vašim naročilom od vas prejmemo le tiste podatke, ki jih nujno potrebujemo za obdelavo vašega naročila (seznam zahtevanih podatkov boste našli nižje).
 • Vaše telefonske številke in elektronskega naslova z namenom obdelave naročila ne bomo izkoriščali za namene trženja, z vami bomo stopili v stik le v povezavi z obdelavo in dostavo naročila ter v primeru uveljavljanja reklamacije. Na vaš elektronski naslov so lahko poslane le informacije o prejetem naročilu, statusih njegove obdelave in odpreme blaga.
 • Brez vašega predhodnega izrecnega soglasja vam ne bomo pošiljali izbranih elektronskih sporočil, ki se tičejo trženja našega Podjetja, informacij o aktualnih ponudbah v naši trgovini in niti drugih reklamnih sporočil (newsletter).

Varno spletno plačilo

 • Pri spletnem plačilu s posredništvom plačilnih sistemov boste vnesli vse svoje podatke na varnih staneh plačilnega portala.
 • V stik z vašimi plačilnimi podatki ne bomo pršili, s pomočjo e-maila ali SMS sporočila bomo izvedeli le, če je bila vaša transakcija uspešna ali neuspešna.

Varstvo osebnih podatkov kupcev – podrobne informacije

1.1      Obdelava na podlagi izpolnitve pogodbe

V primeru, da ste se odločili za nakup blaga v spletni trgovini Podjetja in ste fizična oseba, obdelujemo o vas osebne podatke v obsegu:

 • ime in priimek, naslov stalnega prebivališča, vključujoč poštno številko, in poštni naslov za vročanje, v primeru, da ste določili drug naslov za vročanje, ki se razlikuje od stalnega prebivališča, telefonsko številko, elektronski naslov in informacije o nakupljenem blagu.
 • V primeru, da blago nakupujete kot podjetje, obdelujemo podatke o konkretni osebi za to podjetje v obsegu: ime in priimek, telefonsko številko in elektronski naslov.

Namen obravnave teh zgoraj omenjenih osebnih podatkov so izstavljanje davčne dokumentacije, predpogodbena razmerja, identifikacija kupca, potrdilo naročila po telefonu ali s pomočjo elektronske pošte in dostava blaga.

Predložitev osebnih podatkov Podjetju je prostovoljna in služi za namene izpolnitve dolžnosti Podjetja, ki izhajajo iz kupoprodajne pogodbe in druge komunikacije v zvezi z naročilom. Brez predložitve navedenih osebnih podatkov ne bi mogli pravilno izpolnjevati pogodbe, na podlagi česar, je z vami ne bi mogli skleniti.

Na podlagi zgoraj navedenega vas prodajalec s tem obvešča, da bo v skladu ust. § 10 ods. 1 pism. b) zakona št. 18/2018 Z.z. o varstvu osebnih podatkov po zadnjih spremembah predpisov (v nadaljevanju le »ZnOOU« ali »Zakon o varstvu osebnih podatkov«), Podjetje v procesu sklenitve kupoprodajne pogodbe obdelalo osebne podatke kupca brez njegovega soglasja kot zadevne osebe, saj bo obdelava osebnih podatkov kupca izvršena s strani Podjetja v predpogodbenih razmerjih s kupcem, obdelava osebnih podatkov kupca je nujna za izpolnitev kupoprodajne pogodbe, v katero vstopa kupec kot ena izmed pogodbenih strank.

Za pripravo, sklenitev in izpolnitev pogodbe z našimi kupci uporabljamo osebne podatke za čas, ki je nujno potreben za obdelavo naročila. Po izteku te dobe podatke shranjujemo na podlagi našega upravičenega interesa z namenom varovanja pravnih pravic in naše notranje evidence in nadzora, in do zastaralnega roka (3 leta) in eno leto po njegovem izteku glede na pravice uveljavljene na koncu zastaralnega roka. V primeru začetka sodnega, upravnega ali drugega postopka obdelujemo vaše osebne podatke v nujnem obsegu celotno obdobje trajanja postopka in preostali del zastaranega obdobja in njegovega zaključka. Naši upravičeni interesi so varstvo osebnih pravic in nadzor pravilnega omogočanja naših storitev. Za namene izpolnjevanja dolžnosti osebne podatke obdelujemo v obdobju 10 let.

9.2 Obdelava osebnih podatkov na podlagi vašega soglasja

Vaše osebne podatke lahko obdelujemo tudi za namene vodenja programov zvestobe, realizacijo remarketinških dejavnosti, informiranju o akcijah, novostih in znižanjih, vendar le z vašim predhodnim soglasjem v skladu s § 13 ods. 1 pism. a) Zakona o varstvu osebnih podatkov. Svoje soglasje z obdelavo osebnih podatkov za zgoraj navedeni namen lahko izrazite z odkljukanim okencem pri naročilu blaga s posredovanjem spletne trgovine www.medvedkiigrace.si ali drugim ugodnim aktivnim načinom naslovljenim na Podjetje.

V primeru odkljukanega zadevnega okenca pred pošiljanjem naročila in torej z vašim podanim soglasjem v skladu ust. § 11 ods. 1 pism. a) Zakona o varstvu osebnih podatkov, soglašate, da lahko vaše osebne podatke shranjujemo v obsegu:

 • ime, priimek in elektronski naslov,

ki so potrebni pri naši dejavnosti, ki zadeva pošiljanje informacij o novih izdelkih, popustih in akcijah za ponujeno blago in da bi vaše osebne podatke lahko obdelovali v svojih informacijskih sistemih, ki zadevajo pošiljanje sporočil o novih produktih, popustih in akcijah za ponujeno blago.

V primeru, da nam daste svoje soglasje z obdelavo osebnih podatkov glede na zgoraj navedeno, torej z namenom prijave v program zvestobe Podjetja, ali pa z namenom realizacije tržnih dejavnosti, bomo te podatke shranjevali 3 leta oz. krajše obdobje, v primeru, če boste uveljavljali nekatere izmed vaših pravic navedenih v ods. 9.3 ali pa v primeru preklica vašega soglasja.

V primeru, da boste uveljavili eno izmed pravic, navedenih spodaj, ali pa preklicali svoje soglasje za obdelavo osebnih podatkov, ki ga dodeluje Podjetje, bodo vaši osebni podatki nemudoma in nepovratno izbrisani na tehniški način oz. z uničenjem ali sežigom.

9.2.1 Pri naročilu lahko izrazite svoje soglasje tudi za obdelavo osebnih podatkov v namene izboljšanja naših storitev na podlagi vrednotenja naših uporabnikov, kjer je to izvedeno s strani podjetja Heureka Shopping s.r.o, Karolinská 650/1, 186 0 Praha 8 – Karlín, Republika Češka, upravljavca spletne strani www.heureka.sk-cz. S tem namenom posredujemo podjetju Heureka Shopping s.r.o. vaše osebne podatke v obsegu elektronskega naslova in podatke o nakupljenem blagu z vaše strani. Navedeni osebni podatki so obdelani le za nujno časovno obdobje, to pa je do končanja ocenjevanja nakupa, v primeru, da oseba danega ocenjevanja ne opravi. V primeru, da za te namene soglasje ne bo pridobljeno, osebni podatki zadevnemu podjetju ne bodo posredovani.

9.2.2 V primeru realizacije nagradne igre glede na pog. 15 naših Splošnih pogojev poslovanja, objavljenih na spletni strani www.medvedkiigrace.si, lahko od vas zaprosimo za soglasje z obdelavo osebnih podatkov z namenom vaše udeleženosti v razglašeni nagradni igri.

V primeru da nam daste svoje soglasje za zgoraj navedeno, lahko na podlagi tega o vas obdelujemo podatke v obsegu: ime, priimek, naslov stalnega prebivališča (oz. drug naveden naslov vašega prebivališča), elektronski naslov, telefonska številka, slikovne in slikovno-zvočne zapise, z namenom izbire dobitnika na podlagi naključne ali neposredne izbire (način izbire dobitnika bo naveden v pogojih razglašene nagradne igre), kontaktiranja in odpreme nagrade dobitniku.

Zgoraj navedene osebne podatke obdelujemo le v obdobju trajanja nagradne igre, po njenem zaključku so ireverzibilno uničeni.  

9.2.3 Svoje soglasje z obdelavo osebnih podatkov lahko kadar koli prekličete, s posredništvom spletne strani www.medvedkiigrace.si, tudi pisno, elektronsko ali osebno, neposredno pri nas.

9.3 Uporaba datotek piškotkov (cookies)

Pri obisku naše spletne strani se v vašo napravo (računalnik, tablico, pametni telefon ...) shranjujejo majhne datoteke, »cookies«, ki so z naše strani prebrane. Naša uporaba piškotkov služi za izboljšavo vaše izkušnje pri iskanju na naši strani od trenutka vašega obiska do vašega odhoda. Po zaprtju naše spletne strani se nekateri izmed navedenih piškotkov izbrišejo, nekateri pa v vaši napravi ostanejo in se aktivirajo vsakič, ko našo stran obiščete po 7 dneh.

Piškotki, ki jih uporabljamo, nam pomagajo:

 • vas identificirati pri vašem naslednjem obisku, da bi lahko za vas prikazovali spletno stran, prilagojeno vaši napravi, da se vam ne bi bilo treba ponovno prijavljati pri vsakem obisku naše strani;
 • da bi lahko ugotovili, popravili in/ali odstranili nedelujoče elemente naše spletne strani;
 • da bi lahko sledili obisku naše spletne strani, iskanju posameznih produktov oz. da bi lahko ugotovili učinkovitost naših reklam, s posredništvom katerih ste na našo stran prišli; navedeno sledenje izvajamo s posredništvom storitev Google Analytics, ki jo upravlja družba Google Ireland Limited Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska.

Zgoraj navedeni piškotki so nujni za dobro delovanje naše spletne strani, in tudi za naše informacije o učinkovitosti reklam. V zvezi z navedenimi datotekami piškotki o vas ne obdelujemo nobenih osebnih podatkov. Izklop navedenih piškotkov v vašem spletnem brskalniku lahko povzroči nepravilno delovanje in prikazovanje naše spletne strani.

V vašo napravo nalagamo tudi piškotke, ki nam omogočajo zbirati informacije o vaših predhodnih nakupih, tudi obiskanih produktih, na podlagi česar vam lahko ponudimo blago, za katerega predvidevamo, da bi vas lahko zanimal. Podatki o vaših nakupih in obiskanih izdelkih so anonimizirani in jih ne moremo povezati z vašo osebo. Te piškotke obdelujemo v obdobju 7 dni.

Naša spletna stran prav tako uporablja piškotke, ki zagotavljajo možnost vaše prijave čez socialna omrežja Facebook in tudi Goggle ter druge funkcije, ki so omogočene s pomočjo teh socialnih omrežij. Pridobljenih osebnih podatkov z zgoraj navedenimi socialnimi omrežji, ne posredujemo in do nijih na noben način ne dostopamo, vaša prijava čez socialna omrežja je prostovoljna in varstvo osebnih podatkov se velja po pravilih podjetjih, ki upravljajo ta omrežja.

Za shranjevanje piškotkov na spletnih straneh tretjih oseb, ali uporabe piškotkov naloženih na končni napravi uporabnika tretjih oseb, ne prevzemamo odgovornosti.

Svoje soglasje z uporabo piškotkov lahko kadarkoli prekličete ali pa ga ponovno podelite s posredovanjem odseka na naši spletni strani z naslovom »Nastavitev datotek piškotkov«.

S spremembo nastavitve spletnega brskalnika ali izklopom uporabe piškotkov vaše soglasje z uporabo piškotkov izključuje.

Če soglasja za uporabo piškotkov ne boste dali, ti z naše strani ne bodo uporabljeni. Nesoglasje lahko poslabša vašo izkušnjo pri iskanju na naši spletni strani, tudi pri priporočilih relevantnih produktov.

V vašem brskalniku lahko nastavite, da preprečuje nalaganje piškotkov, ali pa dovoljujete shrambo le zaupanja vrednim piškotkom ali pa dovoljujete shrambo piškotkov pravkar obiskanih spletnih strani. V vašem brskalniku lahko prav tako zbrišete vse ali pa le izbrane piškotke, ki so v vašem sistemu že zabeleženi. Prosimo, upoštevajte dejstvo, da lahko z izbrisom piškotkov nekatere funkcije in deli naše spletne strani delujejo nepravilno.

9.4 Vaše pravice za obdelavo osebnih podatkov

Če ste nam priskrbeli vaše osebne podatke, ste pri nas upravičeni uveljaviti, poleg drugih, predvsem naslednje pravice:

 • Pravico do pristopa k osebnim podatkom zadevne osebe obdelovanih s strani Podjetja in torej pravico od Podjetja pridobiti potrdilo o tem, ali Podjetje osebne podatke zadevne osebe obdeluje ali ne.

V primeru, da so osebni podatki s strani Podjetja obdelani, ta zadevni osebi na podlagi zahtevka priskrbi kopijo osebnih podatkov zadevne osebe. Skupaj z zgoraj navedenim bodo zadevni osebi priskrbljene tudi informacije predvsem o namenu te obdelave, kategoriji obdelanih osebnih podatkov, identifikaciji prejemnikov ali kategoriji prejemnikov, katerim so bili te podatki posredovani, obdobju shranjevanja osebnih podatkov, informacije o viru iz katerega so bile pridobljeni in informacije o obstoju avtomatiziranega individualnega odločanja, vključno s profiliranjem.

Izdaja prve kopije glede na prejšnji odstavek je brezplačna. Za katere koli druge kopije, ki jih zadevna oseba zahteva, bo Podjetje zaračunalo pristojbino, ki ustreza administrativnim stroškom, ki bodo z izdajo kopije nastali. V primeru da oseba zahteva informacije v obliki elektronskih sredstev, bodo njej priskrbljene v običajno uporabljeni elektronski obliki, torej v obliki elektronskega sporočila, v primeru da ne zahteva drugega načina.

 • Pravico do spremembe osebnih podatkov, torej pravica, da bi Podjetje popravilo osebne podatke osebe, ki za to zaprosi oz. da bi te podatke dopolnilo. To pravico lahko zadevna oseba realizira tudi s posredništvom spletne strani e-trgovine www.medvedkiigrace.si v sekciji pomoči uporabnikom takoj po prijavi.
 • Pravico zahtevati za izbris osebnih podatkov, ki jih Podjetje obdeluje, predvsem v primeru, če
 1. osebni podatki niso več relevantni za namene, za katere so bili pridobljeni ali drugače obdelani;
 2. zadevna oseba zavrne soglasje, na podlagi katerega se obdelava izvaja;
 3. zadevna oseba nasprotuje obdelavi osebnih podatkov glede na ods. 6;
 4. so se osebni podatki obdelovali nezakonito;
 5. je razlog za izbris izpolnjevanje dolžnosti po Zakonu, osebnem predpisu ali mednarodne pogodbe, ki ji je Republika Slovaška zavezana;
 6. so se osebni podatki pridobili v povezavi s ponudbo storitev informacijskega podjetja osebe mlajše od 16. leta starosti.

Zadevna oseba ne bo imela pravice za izbris osebnih podatkov pod pogojem, da je njihova obdelava potrebna za:

 1. uveljavitev pravic do svobodnega izražanja in informacij;
 2. za izpolnjevanje dolžnosti po Zakonu, osebnem predpisu ali mednarodne pogodbe, ki ji je Republika Slovaška zavezana ali za izpolnitev vloge, realizirane v javnem interesu ali pri izvedbi javnih pooblastil objavljenih s strani Podjetja;
 3. z razlogov javnega interesa na področju javnega zdravja;
 4. za namene arhiviranja javnega interesa, za namene znanstvenih ali zgodovinskih preiskav ali za namene statistike, če obstaja verjetnost, da pravica za izbris onemogoča ali resno ovira doseganje ciljev takšne obdelave
 5. dokazovanje, izvajanje ali obrambe pravnih zahtevkov.

Podjetje izvaja izbrise osebnih podatkov zadevnih oseb na podlagi zahtevka in to brez nepotrebnega odloga v primeru, da presodi, da je zahtevek zadevne osebe upravičen.

 • Pravico do omejitve obdelovanja osebnih podatkov in to predvsem v primerih, ko:
 1. zadevna oseba izpodbija pravilnost osebnih podatkov z ugovorom glede na ods. 9.4 navedenega, in to med obdobjem, ki omogoča Podjetju preveriti pravilnost osebnih podatkov;
 2. je obdelava protizakonita in zadevna oseba zahteva namesto izbrisa osebnih podatkov omejitev njihove uporabe;
 3. Podjetje osebnih podatkov ne potrebuje več za namene obdelave, ampak jih potrebuje zadevna oseba za dokazovanje, uporabo ali obrambo pravnih zahtevkov;
 4. zadevna oseba ugovarja proti obdelavi osebnih podatkov na podlagi upravičenega zahtevka Podjetja, in to dokler ni ugotovljeno, da upravičeni razlogi na strani Podjetja prevladujejo nad upravičenimi razlogi zadevne osebe.

V primeru, da zadevna oseba zahteva omejitev obdelave njenih osebnih podatkov, Podjetje brez soglasja zadevne osebe z zadevnimi podatki ne bo izvedlo nobene obdelovalne operacije, poleg shranitve ali njihove uporabe za uveljavljanje pravnih zahtev.

V primeru, da mora biti omejitev obdelave osebnih podatkov preklicana, bo Podjetje o ugotovljenih dejstvih vnaprej obvestilo zadevno osebo.

 • Pravico do prenosa podatkov, kar pomeni pridobitev osebnih podatkov, ki jih je zadevna oseba priskrbela Podjetju, kjer ima pravico do prenosa teh podatkov drugemu upravljavcu v običajnem uporabniškem in strojno berljivem formatu pod pogojem, da so bili osebni podatki pridobljeni na podlagi soglasja zadevne osebe ali na podlagi pogodbe in njihova obdelava poteka na način avtomatiziranih sredstev.
 • Pravico do preklica soglasja.  Glede na vaše pridobljeno soglasje za obdelavo vaših osebnih podatkov imate pravico kadar koli preklicati svoje soglasje za obdelavo osebnih podatkov, če so osebni podatki o vas obdelani na podlagi podeljenega soglasja.

Svoje soglasje lahko prekličete s kontaktiranjem Podjetja s svojim zahtevkom na kakršen koli izbran način, tudi s kontaktiranjem odgovorne osebe, če je bila določena (kontaktne podatke odgovorne osebe, če je bila določena, najdete na spletni strani Podjetja v odseku #Varstvo osebnih podatkov»).

Zakonitost obdelave osebnih podatkov na podlagi podeljenega soglasja z njegovim preklicem ni zadevna v obsegu obdelave pred preklicem tega soglasja.

 •  Zadevna oseba ima pravico podati predlog za začetek postopka na Urad za varstvo osebnih podatkov Republike Slovenije, v primeru da se domneva, da so bile kršene pravice na področju varstva osebnih podatkov.

9.5 Pravica do ugovora proti obdelavi osebnih podatkov

Na podlagi brezplačnega pisnega predloga imate prav tako pri Podjetju pravico do ugovora za obdelavo osebnih podatkov, če Podjetje obdeluje vaše osebne podatke na podlagi zakona (t.j. brez soglasja), in če menite, da takšna obdelava omejuje ali posega v vaše pravice.

Glede na obdelavo vaših osebnih podatkov lahko ugovarjate glede obdelave vaših osebnih podatkov na podlagi:

 1. pravnega naslova izpolnjevanja nalog v javnem interesu ali pri izvedbi javne oblasti, ali pa s pravnega naslova upravičenega interesa Podjetja,
 2. obdelave osebnih podatkov za namene neposrednega trženja,
 3. obdelave za namene znanstvenih in zgodovinskih raziskav ali za namene statistike.

V primeru, da ugovarjate proti obdelavi osebnih podatkov za namene neposrednega trženja glede na točko b) tega odseka, vaših osebnih podatkov Podjetje ne more naprej obdelovati.

Podjetje bo o prejetem ugovoru v primernem času presodilo. Podjetje osebnih podatkov ne sme naprej obdelovati, če ne prikaže nujnega upravičenega interesa za obdelavo podatkov, ki presegajo pravice ali interese zadevne osebe, ali pa razlogov za uveljavitev pravne pravice.

Pri Podjetju imate tudi pravico kadar koli ugovarjati na odločitev Podjetja, ki ima pravne učinke, ki se tičejo vaše osebe, ali pa na vas izrazito vpliva, v primeru, da se takšna odločitev izda izključno na podlagi postopkov avtomatizirane obdelave vaših osebnih podatkov. Od podjetja imate pravico zahtevati za preiskavo izdane odločitve z metodo, ki je drugačna od avtomatizirane oblike obdelave, kjer mora taki zahtevi Podjetje obvezno ugoditi z neavtomatiziranim načinom, t.i. odločitev preveri pooblaščena oseba osebno. Kupec do tega nima pravice le v primeru, če je avtomatizirana odločitev potrebna z namenom sklenitve pogodbe ali izpolnitve pogodbe med Podjetjem in zadevno osebo, če je ta odločitev izvršena na podlagi osebnega predpisa ali mednarodne pogodbe, s katero je Republika Slovaška vezana, in kjer so določeni tudi ustrezni ukrepi, ki zagotavljajo zaščito pravic in upravičenih interesov zadevne osebe, ali pa če ste za avtomatizirano odločitev dodelili izrecno soglasje.

9.6 V primeru, da želite uveljaviti nekatere izmed pravic v ods. 9.4 ali 9.5 vam bo Podjetje priskrbelo informacije o ukrepih, ki so bili sprejeti na podlagi vaših veljavnih pravic. Podjetje vam bo glede na prejšnji stavek priskrbelo informacije najkasneje v enem mesecu od dneva prejema informacije o uveljavitvi pravice. V primeru, da vam Podjetje ne more zagotoviti informacij v omenjenem roku, boste obveščeni o podaljšanju roka in to največ dva meseca (tudi večkratno) skupaj z uvodno izjavo.

Priskrbljene informacije za uveljavitev pravic glede na zgoraj navedeno so brezplačne. V primeru, da je uveljavitev pravice jasno neutemeljeno ali neprimerno, lahko Podjetje zadevni osebi zaračuna primerno plačilo, oz. zavrne izvrševanje v zvezi z uveljavljanjem pravic.

9.7 Podjetje izjavlja, da bo v skladu z ust. § 7 Zakona o varstvu osebnih podatkov, osebne podatke pridobivalo izključno za namene navedene v točki 9.1 in 9.2 teh pogojev in jih bo obdelovalo le na način, ki odgovarja namenu, za katerega so bili pridobljeni.

9.8 Podjetje izjavlja, da bo v skladu z ust. § 6 Zakona o varstvu podatkov obdelovalo osebne podatke le na zakonit način in z dobrimi nameni, da ne bi prišlo do kršitve osnovnih pravic zadevne osebe in bo delovalo na način, ki ne nasprotuje Zakonu o varstvu osebnih podatkov in niti drugim splošno obvezujočim pravnim predpisom in jih niti ne bo obhajal.

9.9 Obdelava vaših osebnih podatkov izven Podjetja

S pridobitvijo vaših osebnih podatkov so lahko le-te obdelani s strani podjetij:

Allit, s.r.o.

Sedež: Námestie sv. Františka 18B, Bratislava 841 04

Matična: 36 723 134, zapisanem v poslovnem registru Okrajnega sodišča Bratislava I, oddelek Sro, vložka št. 44009/B

TNT Express Worldwide spol. s r.o.

Sedež: Pri starom letisku 14, Bratislava 36 830 06

Matična: 31 351 603, zapisanem v poslovnem registru Okrajnega sodišča Bratislava I, oddelek Sro, vložka št. 5165/B

Slovenská pošta, a.s.

Sedež: Partizánska cesta 9, 975 99 Banská Bystrica

Matična: 36631124 zapisana v poslovnem registru SR Okrajnega sodišča Banská Bystrica, oddelek Sa, vložka št. 803/S

Orchid Sphere s.r.o.

Sedež: Šancová 3570/49, Bratislava - mestni del Nové Mesto 831 04

Matična: 50 051 521, zapisanem v poslovnem registru Okrajnega sodišča Bratislava I, oddelek Sro, vložka št. 107494/B

Heureka Shopping s.r.o, Karolinská 650/1, 186 00 Praha 8 – Karlín, Česká Republika, matična: 023 87 727, referenčna številka C 218977, vodena na Mesnem sodišču v Pragi

engerau labs s.r.o.

Sedež: Staré Grunty 18 841 04 Bratislava - mestni del Karlova Ves

Matična: 51 247 941, zapisana v poslovnem registru Okrajnega sodišča Bratislava I, oddelek Sro, vložka št.: 124651/B