Zgodba lesenih igrač Janod

  Kategorije: Namigi za igrače,
3 min.
22. maj'17

Čudovite lesene igrače, Janod so svojo zgodbo začele pisati leta 1970 v pokrajini Jura v Franciji. Že takrat sta ustanovitelj, Louis Janod in njegov družabnik, Serge Salvi želela priskrbeti otrokom tradicionalne igrače modernega dizajna. In to velja še danes. Skupaj z nami si oglejte, kako nastanejo takšne lesene igrače in kako preprosta zamisel na papirju pristane pri vašem otroku.

Za vsako igračo podjetja, Janod se skriva edinstvena zgodba, polna mnogih skodelic kave, smeha in timskega dela. Oblikovalci in izdelovalci iz dneva v dan spreminjajo enostavne zamisli v osupljive igrače, ki nas in naše otroke zabavajo že nekaj desetletij. Zamisli za raznobarvne igrače iz lesa nastajajo v glavah oblikovalcev, ki v sebi še vedno nosijo delček otroka. Zahvaljujoč temu, bodo igrače Janod vzbudile zanimanje vseh otrok in tudi staršev.

Igrače Janod načrtuje 15-članski ustvarjalni tim, ki je sestavljen iz oblikovalcev, grafikov, produktnih specialistov in komunikacijskih strokovnjakov. Vsaka igrača je unikatna, za njo je 12 mesecev trdega, vendar zanimivega in ustvarjalnega dela. Traja približno eno leto, da se iz zamisli oblikovalcev razvije igrača, s katero se vaš otrok lahko igra.

Izdelava igrač janod

Francoska kakovost

Janod so tradicionalne igrače modernega francoskega dizajna, ki so si v času obstoja prislužile kar 61 nagrad. Za kakovost skrbi 9-članski tim, ki je odgovoren za izpolnjevanje najvišjih evropskih standardov in norm Evropske unije. Ko kupite igračo znamke Janod, h krati kupujete tudi kakovost in varnost.

Igrače, Janod so izdelane iz najkakovostnejšega lesa in lepenke, ki sta opremljena s certifikatom FSC. Po tem certifikatu veste, da je les, iz katerega so igrače narejene, pridobljen iz odgovorno upravljanih gozdov, zahvaljujoč temu pa je ohranjena biološka raznolikost, ekološkost in obnovljivost virov.

Poleg kakovostnih materialov proizvajalci pazijo tudi na najnovejšo tehnologijo, pri izdelavi igrač pa jim je pomembno zagotovilo visokega standarda, kakovosti in trpežnosti igrač. Nad celotnim procesom igrač bedi skupaj kar 80 ljudi. Nastala igrača, ki pride v roke vaših najmlajših, je zahvaljujoč vsakemu izmed njih vrhunske kakovosti.

Ježek iz lesa

Igrača s sporočilom

Izdelovalcem igrač je pomembno, da bi vsaka igrača v otrocih prebudila fantazijo in jim pomagala z razvojem. Vsaka njihova ideja nastane z mislijo na to, kako bi se igrača podala v otroško sobico in v male otroške rokice. Glavno sporočilo ustanovitelja podjetja, Louisa Janoda in njegovega družabnika, Serga Salvina je bila ustvaritev tradicionalnih igrač, ki bodo postale najboljši prijatelji otrok. Z igračami, Janod lahko otroci enostavno rokujejo, si izmišljajo izgodbice, se igrajo in h krati učijo. Te igrače so tukaj zato, da bi otrokom pričarale nepozabno otroštvo.

Lesene figurice

Zgodba se nadaljuje

Od leta 2004 je generalni direktor podjetja nadarjeni Pascal Bernard. Vsako leto se zahvaljujoč njemu, izoblikuje ekipa dizajnerjev, grafičnih oblikovalcev in produktnih managerjev s tem pa 150 novih iger in igrač za otroke. Tudi po mnogih letih, Janod verjame v tradicijo in vašim najmlajšim vsakoletno prinaša igrače, ki se jih iz otroštva spominjate tudi vi.

Leseni zajčki janod

V našem kraljestvu igrač boste našli različne kategorije polne igrač, kot so lesene hišice in kuhinje, lesena glasbila, lesene puzzle in tudi igrače za vlečenje za najmlajše. Preprosti, vendar čudoviti leseni vlakci, gugalni konjički, puzzle, kocke in mnoge druge igrače iz lesa so brezčasne in zato tudi vašemu otroku ne bi smele manjkati.

Lesene igrače Janod