Zapečena kumara s sirovo skorjico

1 min.
07. dec'21
Zapečene kumare so v naši kuhinji ne tradicionalna jed, na primer v Aziji pa jih ne vedo prehvaliti. Zapečena kumara s krompirjem je izjemna tudi zaradi svoje sirove skorjice, ki bo navdušila tudi starše. Ne pozabite iz kumar odstraniti semena, ki so težje prebavljiva in lahko majhnim otrokom povzročijo koliko.
Število porcij
 2
Sestavine
  • 160 g kumar
  • 60 g krompirja
  • 20 g nastrganega sira
Postopek

Krompir olupite, oplaknite in narežite na približno centimetrske velike koščke. Olupite tudi kumaro, jo prerežite na polovico, odstranite semena in jo prav tako narežite na kocke. Zelenjavo vstavite v parni kuhalnik (poskrbite, da bo kumara pod krompirjem, saj se skuha hitreje kot krompir. Para v parnem kuhalniku namreč prihaja od zgoraj). V posodo z vodo nalijte vodo do 3. ravni in kuhajte.

Medtem segrejte pečico na 200 °C. V razgreto pečico vstavite ognjevarno posodo, v kateri bodo po plasteh razporejeni kumara in krompir, zgornja plast pa bo potresena s sirom. Pecite približno 15 minut, ali pa dokler sir ne bo zlato zapečen.