Igre za na vrt in naravo, ki zabavajo (in nič ne stanejo) – 1. del

  Kategorije: Aktivnosti z otroki,
2 min.
26. jun'20

Zadnjič smo vam priskrbeli nekaj idej za zabavne igre, ki vam bodo prišle prav na poti in doma. Zdaj pa vam prinašamo igre, ki se jih lahko igrate na domačem vrtu ali v naravi.

Poišči igrače v peskovniku

Pripomočki: peskovnik, različne igrače (npr. figurice živalic, ljudi, žogice) – pazite, za to igro niso primerne nobene elektronske igrače ali igrače, ki bi jih lahko pesek uničil ali umazal
Trajanje igre: odvisno od števila igrač, ena igra traja približno 10 min.
Starost: 5 in več (znati je treba šteti)
Število igralcev: 2 in več

Igra je preprosta, a vendar genialna. Eden izmed otrok skrije igrače v pesek. Drugi otroci pa jih poskušajo najti, in to kar najhitreje. Prvi šteje čas. Ko najde vse igrače, se otroci zamenjajo.
Priporočamo igro v domačem peskovniku, lahko pa se igrate tudi na otroškem igrišču.

Zabava igrisce blog

Najbližji kamen

Pripomočki: kamenčki (premera pribl. 3-4 cm) – 4 na igralca, 1 večji kamen (premera pribl. 6 cm)
Trajanje igre: približno 10 min.
Starost: 3 leta in več
Število igralcev: 2 in več

Pri tej igri pazite, da med njo nikogar ne poškodujete!
Prvi igralec poskusi večji kamen vreči kar najdlje. Ostali igralci pa izmenično mečejo svoje kamenčke proti večjemu. Zmaga tisti, ki vrže najbližje. Dovoljeno je z meti izbijati nasprotnikove kamenčke. Igrate se lahko, kjer z metanjem kamenčkov nikogar ne ogrožate.
Namig: Igralci lahko s flomastri pobarvajo svoje kamenčke.

5 metov v sod

Pripomočki: sod, 4 žogice za tenis, pinkponk ali golf na enega igralca
Trajanje igre: približno 10 min.
Starost: 3 leta in več
Število igralcev: 2 in več

Prazen sod na vrtu postavite približno 2 metra od otrok (če so otroci starejši, lahko tudi 3 metre). Naloga igralcev je, da vse žogice vržejo v sod. Vseeno je, ali žogice mečejo "od spodaj" ali "od zgoraj". Če je izenačeno, se meče dokler ni zmagovalca.

Gasilci z žlico

Pripomočki: za 2 ekipi potrebujemo 2 enako veliki plastični skledi (prostornina najmanj 0,5 L), 2 enako velika kozarca (prav tako priporočamo plastična – približno 0,2 L), 2 jušni žlici, voda
Trajanje igre: približno 10 min.
Starost: 5 let in več
Število igralcev: 2 in več

Igra je povsem preprosta. Na startu na mizi so z vodo napolnjene večje sklede. Naloga igralcev je, da prenesejo vodo v veliki žlici v kozarec, da bi se cel napolnil. Kozarec pa mora biti od sklede oddaljen vsaj 10 metrov (čim starejši so otroci, dlje je kozarec lahko oddaljen). Zmaga tisti, ki kozarec prvi napolni.
Namig: Igro lahko igra tudi več igralcev v eni ekipi, ki se lahko izmenjujejo. Pot do kozarca lahko naredite bolj zahtevno – na tla razprostrete deske ali vrvi preko katerih morate hoditi.

Nadaljevanje sledi.