Ekstremna vročina je že tu! Premagajte jo z nami!  

4 min.
13. jun'19

Po ne prav najlepšem majskem vremenu je tu končno junij. In to prav vroči junij! Temperature se bodo povzdignile tudi do pristne počitniške vročine, pri kateri pomaga le voda. Veliko vode! Pričarajte si vzdušje počitnic kar doma in preživite ekstremno vročino skupaj z znamkama Aquaplay in BIG.

Letni čas, ki smo ga vsi nestrpno pričakovali, je končno tu! Deževni maj se je v nekaj dneh prelevil v vroč junij, ki pa bo še posebno vroč. Nič ne prepustite naključju in naredite vse za to, da bi vročino z otroki premagali zdravi in brez slabe volje. Zagotovo bo k temu pripomoglo dovolj popite vode in preživljanje časa v senci in tudi zunanje igrače z vodo.

Prednosti vodnih igrač

Voda nas poleti prav vse vabi v svojo okolico, kjer zahvaljujoč soncu naše telo prejme tudi dovolj D vitamina, hkrati pa se lahko kadarkoli ohladimo s skokom v vodo. Vendar pa nimamo zmeraj priložnosti za obisk kopališča, jezera ali morja. In ravno tedaj vam na pomoč priskočijo igrače, ki obožujejo vodo, enako kot vi. Zanje bo zadostoval tudi manjši delček vrta ali pa terase in edino, kar boste potrebovali zato, da bi igra delovala, so voda in otroci, ki si želijo zabave.

Igrače, ki jih lahko priklopite na vrtno cev, imajo poleti poleg zabavne in poučne funkcije tudi še dodatno vrednost – prijetno hladijo okoliški zrak, s čimer je preživljanje na sončnem vrtu ali terasi povsem znosno. Odlično osvežitev predstavljajo vesele igrače BIG, ki razpršujejo vodo, s čimer poleg želene osvežitve navlažijo tudi zelenico. Otroci in tudi odrasli si poletja ne predstavljajo brez vode.

Vodni klovn vročina

Igrače, ki brizgajo vodo BIG

Med prihodnjimi vročimi tedni bo vaš najboljši prijatelj zagotovo brizgajoči vodni klon BIG z izjemnim trikom – kapa klovna po priklopu na vrtno cev odleti navzgor vse do višine 4 metrov in tako ustvari odlično vodno prho, po kateri poleti prav vsi hrepenimo. Zanimivo je, da je višina letečega klobučka odvisna od vodnega pritiska. Ta možnost daje otrokom prostor za preiskovanje in raziskovanje, med osvežitvijo lahko poskušajo vplivati na pritisk vode, tako da se bodo med zabavo naučili tudi kaj novega.

Najboljši prijatelj vodnega klovna je vodni slon Aquafant, ki prav tako brizga vodo, deluje pa na malce drugačen način. Slonček s svojim rilcem ustvarja fontano, pri tem pa mu pomaga rdeča miška, ki sedi na njegovi glavi. Medtem ko slonček brizga vodo v višino, se miška obrača za 360 stopinj in vodo šprica v smeri. Barvit slonček bo s svojimi vrtečimi ušeski razveselil male in velike – saj po osvežitvi v vročini hrepenimo prav vsi, ne glede na starost.

Vodna steza vročina

Vodne steze AquaPlay

Z zabavo z vodnimi stezami AquaPlay se poleti ne more nič primerjati. Edinstvene vodne steze, v katerih se odražata švedski dizajn in nemška kakovost, otrok ne bodo le zabavale, ampak prav tako podučile, nenazadnje pa se bodo z njimi tudi osvežili. V naši ponudbi boste našli ogromno različnih modelov stez, iz katerih bodo otroci sestavili jezove in vodne elektrarne. Igra z vodno stezo AquaPlay pri otrocih vzbuja radovednost – mali fiziki se učijo o gibanju vode, o njenih fizikalnih principih, raziskujejo vodni pritisk in tok ob jezovih.

Vodna steza Aquaplay med vročimi dnevi izpolnjuje še eno funkcijo – lahko je h krati tudi napajališče za domače živali ali ptičke, ki prav tako potrebujejo več vode za preživetje v tej neznosni vročini. Poleg tega hladna voda v vodnih kanalih osvežuje zrak in izpolnjuje tako funkcijo nekakšne naravne klime. Vodni sistem lahko postavite tudi v stanovanje – hladna voda bo hitro ohladila manjši prostor, zrak v notranjih prostorih pa bo takoj prijetnejši.

Kako preživeti ekstremne vročine?

Igra z vodo in zabava ob brizgajoči vodi med ekstremno vročino seveda nista dovolj. Z nami ponovite 3 osnovna pravila, zahvaljujoč katerim boste ekstremno vročino preživeli z nasmehom na obrazu.

  • Dovolj popite vode je poleti osnovnega pomena. Tudi v tem primeru je treba vedeti, kateri je pravi vir tekočine in kateri ni. Najbolj primerna je navadna voda, takoj za njo pa so zeliščni čaji, sveže stisnjen sok sadja in zelenjave ter juhe. Izogibati se je treba sladkim pijačam z dodanim sladkorjem.
  • Sonce je poleti sicer prijetno, vendar je preživljanje časa v senci neprecenljivo. Tudi na kopališčih in v parkih iščite kotičke v senci in se poskušajte izogibati sprehodom po soncu v času med 11. in 15. uro, ko je sončno sevanje najbolj agresivno. Ne pozabite pa niti na klobuke, rute in pokrivala, ki bodo otroke ohranila pred sončnimi opeklinami.
  • Med časom, preživetim na soncu, je nujna kakovostna krema za sončenje. Za otroke izberite kremo z najvišjim zaščitnim faktorjem in kremo nanje nanesite vsakič ko pridejo z vode.

Ekstremna vročina je tu, zahvaljujoč našim idejam pa jo boste preživeli popolnoma mirno in kar je najpomembnejše, ob tem se boste odlično zabavali. Skupaj z nami uživajte v poletju!

Ohladitev vas čaka tukaj