Ali poznate trike, kako se še bolje zabavati z vodnimi stezami?

  Kategorije: Namigi za igrače,
4 min.
14. avg'17

Vodne steze AquaPlay so po celem svetu popularne že 40 let. Poučna in zabavna otroška igrača, ki je polna kanalov, plujočih ladjic in veselih živalskih figuric posredno spodbuja otroke k temu, da bi preučevali fizikalne zakonitosti vode in razvijali svojo domišljijo z izmišljanjem novih zgodb.

Vodne steze aquaplay

Vodne steze spodbujajo ustvarjalnost

Vodne steze AquaPlay so zasnovane tako, da bi priskrbele kar največ možnosti sestavljanja, zato so med seboj kompatibilne. Zahvaljujoč modularnemu principu jih lahko sestavljate na različne načine in hkrati združite skupaj različne modele, da bi ustvarili še večji in bolj zanimiv sistem vodnih kanalov. To daje otrokom svobodo pri izmišljanju, ustvarjanju novih kombinacij in prepuščanju ustvarjalnosti prosto pot.

Z vodnimi stezami se lahko vaši otroci igrajo kjerkoli. Lahko jih vzamete s seboj, saj se lahko preprosto pospravijo v priročen kovček. K vodni stezi lahko dokupite ne le druge dodatne elemente, ampak tudi nadomestne dele, torej tesnila ali vodne črpalke. Zabavo bodo popestrile ladjice, čolnički in tudi figurice živalic, ki jih lahko malčki posadijo na plovila in vozijo po vodnih kanalih.

Vodna steza aquaplay kovček

Kako sestaviti posamezne dele?

Vodne steze AquaPlay, so izdelane tako, da bi bilo sestavljanje kar se da preprosto. Otrokom pa pri natančni sestavi steze vseeno vedno pomagajte, saj boste s tem preprečili, da bi steza zamakala.

Osnovne dele sestavljajo tesnila iz gume, ki so maksimalno trpežna in prožna, modri delčki vodnih kanalov različnih oblik – ravni, zaviti in križišča v obliki črke T, kot tudi rdeči konektorji, s pomočjo katerih se posamezni deli poti združijo. Deli vodnih kanalov in konektorji so izdelani iz kakovostne ekološke plastike, ki je prijetna na dotik.

Vodne steze aquaplay tesnila

S kombiniranjem teh elementov in različnih modelov vodnih stez boste vsakič ustvarili nov in še bolj zanimiv sistem kanalov, s katerim se bo zabavalo tudi več otrok h krati. Upoštevajte pa naslednja pravila:

  • Najprej vzemite v roke tesnila in iz njih odstranite papirnati sloj.
  • Na vsak konektor sodita dve tesnili iz gume. Namestite ju na dve notranji reži.
  • Začnite od vrhnjega kota reže in tesnilo počasi vstavljajte do drugega konca.
  • Zelo pomembno je, da se tesnilo v režo prilega enakomerno, saj v nasprotnem primeru delov steze ne boste mogli dobro sestaviti skupaj in iz kanala vam čez reže lahko uide voda.
  • Prav tako pa pazite na to, da bi bila tesnila tudi na koncih rež dobro nameščena.
  • Kasneje lahko v režo konektorja vstavite enega izmed modrih delov vodnega kanala in ga na drugi strani pripnete z drugim delom. Tako na igriv način skombinirate vse dele steze.
  • Na koncu pa ostane le, da v ustvarjene kanale nalijete vodo, idealno do višine 3-4 cm. In zabava se lahko začne! :)

Sestavite vodno stezo po svojem okusu

Posamezni modeli vodnih stez vsakič ponujajo nove možnosti. Kako bo steza sestavljena, je odvisno od tega, ali se bodo vaši otroci igrali sami, ali pa bodo skrite možnosti te igrače odkrivali skupaj s svojimi prijatelji. Nekateri seti stez vsebujejo še avtomobilčke, mostove, trajekte in nakladalne pomole v pristaniščih, kjer bodo otroci s pomočjo žerjava tovor nalagali na ladjice na odprte zabojnike.
Vodne steze dodatki

Kar nekatere modele naredi še posebno privlačne, je na primer dolga steza, nekatere imajo zanimive dodatke, kot na primer Vodna steza AquaPlay z goro, jamo in pregrado, s katere se čolni v vodne kanale spustijo po gorskem toboganu. Če skupaj povežete dve ali pa več vodnih stez, bodo vaši otroci pridobili splet kanalov z različnimi postajami, s katerimi se bodo lahko igrali od jutra do večera.

Otroška vodna steza AquaPlay AquaWorld s prgrado od 3-7 leta

Vodna steza aquaplay aquaworld

Za primer smo izbrali to čudovito vodno stezo z dimenzijami 140*105*22 cm, ki vsebuje nakladalno pristanišče, ladjico s kontejnerjem, mostiček za avtomobilčke, vodno kolo, nakladalni žerjav, pregrado in figurice – medveda Boja in njegovo soprogo povodnega konja, Wilmo.

Aquaplay aqua moznosti

Če na vodno stezo priklopite še dva druga dolga dela kanala (1), bo nastal precej večji plovni sistem. S kombinacijo z modelom AquaPlay StarSet (2) bodo otroci dobili vodno stezo s pregrado in večjim jezerom, pri katerem se nahaja tudi pristanišče z nakladalnim žerjavom. Če v set za spremembo priključite AquaPlay AmphieBox (3), bodo imeli vaši malčki poleg plovne komore na voljo kar dva jezera.

Ladjice in vodne steze

Seveda pa je možnosti, kako sestavljati vodne steze AquaPlay neizmerno veliko, je vse odvisno od domišljije in spretnosti vaših otrok izmišljati si nove kombinacije. Verjamemo, da se bodo tudi vaši malčki s to igračo dobro zabavali in h krati naučili kaj novega. :)