Varna dostava igrač: zaščitimo sebe, otroke in kurirje

  Kategorije: Zdravje otroka,
3 min.
09. apr'20

Beseda varnost je v zadnjih dneh veliko bolj v uporabi, zato smo ji nekaj besed posvetili tudi mi. Prinašamo vam kratka navodila, kako se v tej neobičajni situaciji ravnati pri naročanju igrač in predvsem, kako od kurirja varno prevzeti pošiljko.

Tudi v tem težkem času naša e-trgovina še naprej deluje, naši pridni Medvedki in njihovi pomočniki vsak dan pakirajo in pošiljajo naročila na vaše domove. Zagotavljamo vam, da obdelava naročil in dostava igrač še vedno poteka nemoteno in je popolnoma varna. Da bi zaščitili naše zdravje, zdravje naših kupcev in kurirjev, se moramo v prihodnjih tednih držati izrednih varnostnih ukrepov, zahvaljujoč katerim bodo čudovite igrače k vam prispele brez težav.

Blog kurirji

V trenutni situaciji smo za dostavo igrač izbrali najboljšega in najbolj zanesljivega dostavljavca v vaši regiji, ki smo ga izbrali tudi na podlagi zadovoljstva naših kupcev. Kljub našim prizadevanjem pa lahko trenutna situacija vpliva na dobavni rok. Zato bodite potrpežljivi in razumevajoči ter ob sami dostavi upoštevajte priporočila kurirskih služb. Za vas smo spisali nekaj pravil, kako v tej izredni situaciji ravnati pri naročanju in prevzemanju pošiljk.

  • Naročite igrače pri nas in za izbiro plačila izberite vnaprejšnje plačilo. Na voljo imate spletno plačilo s kreditno kartico, takojšnje spletno nakazilo ali pa plačilo preko plačilnega naloga. Nekatere kurirske službe trenutno ne sprejemajo gotovine ob plačilih po povzetju.
  • Plačajte vnaprej s kreditno kartico in oddajte naročilo.
  • Pred dostavo vas bo kurir obvestil o predvidenem datumu in času dostave. Če ste v karanteni, o tem obvestite kurirja že vnaprej in se z njim dogovorite za način dostave. V primeru, da ste v karanteni že v času naročanja, vas vljudno naprošamo, da za dostavo pošiljke izberete naslov družine ali znancev, ki vam bodo paket po prevzemu dostavili pred vhodna vrata.
  • Ne čakajte na kurirja v stanovanju/hiši, ampak pred hišo. Po naročeno stopite do kurirjevega vozila in od njega ne zahtevajte, da vam naročeno prinese neposredno pred vrata oz. v pisarno.
  • Ob prevzemu pošiljke spoštujte tudi kurirje in si pri kontaktu z njimi zaščitite nos in usta s prevezo, z masko ali drugače (z ruto, šalom, drugim blagom) ter rokavicami. Če tega ne boste upoštevali, imajo kurirji iz nekaterih podjetij pravico, da pošiljke ne predajo.
  • Če je za prevzem potreben podpis, vzemite svoje pisalo.
  • Med sprejemanjem pošiljke kurirja ne zadržujte dlje, kot je to potrebno.
  • Po prevzemu pošiljke si ne pozabite dobro umiti rok.

V splošnem velja, da se je treba ob prevzemanju pošiljk ravnati po navodilih v SMS sporočilu ali e-sporočilu, saj se lahko postopek dostave paketov v tem času med posameznimi kurirskimi službami malce razlikuje. V vsakem primeru pa upoštevajte varnostne ukrepe, s katerimi ščitite ne le svoje zdravje, ampak tudi zdravje kurirjev in hkrati vseh ljudi, s katerimi boste kasneje prišli v stik.

Svoje malčke razveselite s čudovito novo igračo tudi v teh težavnih časih in jim pričarajte nasmeh na obraz. Čas, ki ga zdaj preživljajo doma, brez možnosti igranja s prijatelji in sošolci bo zahvaljujoč novi varno dostavljeni igrači minil kot bi mignil.