Ustvarjalne igrače za ustvarjalne otroke

  Kategorije: Namigi za igrače,
3 min.
16. nov'17

Ustvarjalne igrače so fantastično sredstvo za spodbudo otrokove ustvarjalnosti. To ne pomeni, da je vaš malček rojen umetnik. Mi namreč verjamemo, da so vsi otroci ustvarjalni, saj njihova domišljija ne pozna meja. Če želite ta talent pri vaših najmlajših razvijati, jih seznanite z igrami, ki zahtevajo potrpežljivost, vizualno predstavo, sestavljanje, risanje, barvanje ali pa šivanje.

V naši ponudbi boste našli mnogo kakovostnih izdelkov francoske znamke Janod. Omenjamo jih zato, ker so zasnovane na način, da bi se z njimi z lahkoto delalo in da bi stalno povečevali zanimanje za umetnost in ustvarjanje. Kaj pa lahko bolj opredeljuje ustvarjalno dušo kot francoska kakovost?

Ustvarjalne pobarvanke 

Pobarvanke so že cela stoletja priljubljene otroške igrače, ki urijo natančnost in občutek za barve. Zakaj pa ne bi pobarvank dvignili na višji nivo? Kaj bi nastalo, če bi jim dodali različne učinke, mozaik, trganko in nenavadne kose? To vse odpira neskončno možnosti, kako navidez preproste pobarvanke uporabiti. Ne verjamete? Zagotavljamo vam, da se jim boste težko uprli in lahko se zgodi, da se boste z vašimi otroki s pobarvankami igrali tudi vi. Če vas to ni prepričalo, kaj pravite na pobarvanke iz peska? Z njimi lahko pozabite na tradicionalne barvice, saj boste namesto njih uporabljali barvasti pesek in posebno zasnovano krtačko. Pobarvanke niso le del prej pobarvanega papirja, ampak popolni umetniški izdelki. Prepričajte se sami. 

Pobarvanke Ateliér Janod: Baletka z bleščicami od 4 let

Pobarvanke janod

Origami za najmlajše

Zavedamo se, da morajo biti pobarvanke privlačne za vse otroke, zato imamo nekaj tudi za te, ki raje zlagajo. Papirnata letala so zmeraj zabavna, ampak kaj pa pravite na japonske papirnate zlaganke, znane kot origami? Govorimo o kvalitetno preživetem prostem času, tridimenzionalnih sličicah in čudovitih efektih. Origami ni najbolj preprost, v tem pa je tudi njihov čar. Kdaj pa kdaj je otrokom tako zahteven, da na koncu izredno cenijo svoje mini umetnije. H krati pa se bodo naučili tudi potrpežljivosti, saj bodo ugotovili, da se niti papir ne bo obnašal tako, kot bi si želeli. 

Origami za otroke Ateliér Janod: Živalice Janod od 4 let

Origami janod

Dekoracije za igranje

Ene izmed najboljših igrač so te, s katerimi se otroci igrajo, ampak h krati nevede dobivajo nova spoznanja. Poznavanje geografije spada med osnovna znanja, ki bi jih moral obvladati vsak človek. Če začnete otroke učiti, kje se na svetu kaj nahaja, jim podarjate pomembne osnove za kasnejše življenje. Šolarji vam bodo zagotovo hvaležni, saj bo predmet zemljepisa za njih malce lažji. Lahko se igrače popotnike in vsak dan potujete na drug konec sveta. Pa naj je to pot do sushija, po morju ali zraku. Odličen zemljevid bo otrokom prinesel veliko domišljije. Če načrtujete resnično potovanje, se spet lahko vrnete k zemljevidu in otrokom pokažete kam pravzaprav greste. Kakšen pa je idealen zemljevid? To je magnetni, ki ga lahko obesite na steno.

Prav takšne pa imamo za vas. K temu zemljevidu, ki služi kot dekoracija, spada tudi 101 velikih magnetnih sličic, ki ponazarjajo značilne prebivalce in različne živali sveta. Otroci se lahko na igriv in miren način izobražujejo, umeščajo posamezne predstavnike držav v njihove domovine, ali pa premikajo živali po kontinentih. 

Magnetni zemljevid sveta Magnetic World Puzzle English Version Janod od 5 leta 92 magnetov

Zemljevid sveta janod

Proizvajalec Janod ni pozabil niti na male princeske in pogumne pirate. Zemljevid sveta je odlična igrača za šolarje, predšolski otroci pa bodo hvaležni magnetnim dekoracijam v obliki gradu za princesko, dirkalne steze, piratske ladje in vesoljske postaje. Vse te dekorativne nalepke imajo magnetno funkcijo in lahko zahvaljujoč dodanim pestrim magnetkom, doživljajo fantastične dogodivščine, ki jih funkcionalne dekoracije skrivajo.

Oglejte si: Kreativne stenske nalepke.