Educa – trajnostne puzzle s skoraj 40-letno tradicijo

  Kategorije: Namigi za igrače,
5 min.
12. dec'22

Educa s svojimi sestavljankami in družabnimi igrami povezuje družine že od leta 1984. Izdelki, ki so dandanes prodajani po več kot 75 državah po celem svetu prinašajo otrokom in odraslim smeh, zabavo in nova znanja ter pripomorejo k razvoju logičnega razmišljanja. Sestavljanje puzzel še zdaleč ni izguba časa, o čemer vas bodo prepričale naslednje vrstice o svetovno znani znamki Educa.

Sestavljanke so strast In ravno to neskončno strast polaga špansko podjetje Educa že skoraj 40 let v vsako posamezno škatlo, v katerih se nahaja na desetine, stotine in tudi na tisoče delčkov teh brezčasnih sestavljank. Educa niso običajne puzzle. So puzzle z zgodbo, ki se bo pod vašimi rokami in očmi odvijala košček za koščkom.

Zakaj ravno puzzle?

Sestavljanje različno izrezanih kartonskih delčkov v eno sliko je lahko za nekoga izguba časa. Le zakaj bi se mučili s sestavljanjem nečesa, kar lahko že vnaprej vidimo na sliki škatle? Resnica je, da sestavljanke predstavljajo odlično družabno aktivnost, ki krepi družinske vezi, spodbuja ustvarjalnost, inteligenco, logično razmišljanje in mobilnost ter pomaga pri širjenju čutnih sposobnosti, poleg tega pa pozitivno vpliva na čustveno inteligenco in je hkrati še zabavna dejavnost, ki preverja tudi potrpežljivost.

Educa – več kot samo puzzle

V škatli puzzel znamke Educa najdete veliko več kot le nekaj koščkov sestavljanke. Lahko se zanesete na to, da bodo vsi družinski člani dolge jesenske in zimske večere preživljali v družbi prvorazrednih koščkov sestavljanke, ki vas bodo presenetili s svojo kakovostjo.

  • uporabljeni karton se ponaša s certifikatom FSC®, ki ga imajo le izdelki, ki so narejeni iz materialov iz odgovorno upravljanih gozdov
  • karton in papir sta proizvedena iz 85 % recikliranega papirja, ostalih 15 % pa tvori papir iz trajnostno upravljanih gozdov
  • debelejši karton (uporabljen predvsem za proizvodnjo družabnih iger Educa) prihaja iz 100 % recikliranega materiala
  • za tisk so uporabljene le barve rastlinskega izvora
  • površina puzzel nima sijaja
  • posamezni koščki se zahvaljujoč natančnemu rezu eden drugemu odlično podajo
  • čudovita slika, ki nastane, je rezultat visokokakovostnega offset tiska
  • lepilo za puzzle na vodni osnovi

Poleg omenjenih prednosti, Educa ponuja tudi posebno storitev, Lost Piece Service (Storitev izgubljeni delčki), zahvaljujoč kateri lahko preko posebnega obrazca popolnoma brezplačno naročite do 16 delčkov, ki ste jih izgubili, to pa velja za sestavljanke z več kot 3000 delčki. Za manjše sestavljanke, ki imajo od 300 do 2000 delčkov pa vam priložimo še žepno lepilo za puzzle.

Puzzle educa otroci

Čudovito na pogled in tudi na dotik

Puzzle Educa so sestavljene pravo umetniško delo, ki ga lahko zlepite skupaj, uokvirite in obesite na steno. Slike so polnih barv in delujejo živo ter so veliko bolj privlačne kot številne druge. Moderni videz puzzel Educa se začenja že ob pogledu na samo škatlo, na sliko brez motečega okvirja – že samo pakiranje prinaša edinstveno umetniško doživetje, zato se boste sestavljanja še bolj veselili.

Nežna površina vsakega koščka bo poskrbela za pravo tipno doživetje. Otroci bodo zahvaljujoč sestavljanju spoznali nove površine, odrasli pa se lahko veselijo nekakšne terapije – ste se s prsti že sprehodili po sestavljenih puzzlih? To je simfonija za dotik in tudi sluh.

Sestavljanka za vsako generacijo

Educa se od drugih znamk loči po še nečem – ponuja sestavljanke za vse starostne kategorije, zato bodo na svoje prišli otroci, odrasli in tudi stari starši. V resnično bogati ponudbi najdete pravljične puzzle za otroke, zgodovinske in sodobne zemljevide, očarljive naravne scenerije in umetnije svetovni znanih umetnikov, ne manjkajo pa niti originalne 3D puzzle, ki vas bodo dodobra namučile.

Za najmlajše

Najmlajši otroci se s sestavljankami šele seznanjajo, spoznavajo čar sestavljanja sličic, zato so za otroke najprimernejše puzzle z manjšim številom koščkov. Posamezni koščki so hkrati večjih dimenzij, zato jih otroci lažje oprimejo in enostavnejše sestavijo celo sliko. Zahvaljujoč sestavljankam Educa se lahko s svojimi najljubšimi pravljičnimi junaki podajo na skupne pustolovščine. S princeskama Anno in Elso bodo preiskali Ledeno kraljestvo, se v gozdu zabavali z Mašo in medvedom, poiskali Nema in Dory, se podali na dogodivščine s stripovskimi junaki in se odpeljali v hitrih avtomobilih iz risanke Avtomobili.

Če ne veste, kje začeti, posezite po progresivnih puzzlih, ki vsebujejo več sličic z različnim številom koščkov. Otrok bo tako napredoval in od začetnih 6 koščkov, nato sestavil 16, od 20 vse do 80, in niti se ne boste zavedali, ko boste kar naenkrat skupaj s svojimi otroki sestavljali zahtevnejše puzzle.

Za vso družino

Puzzle lahko sestavlja en sam, pa tudi cela družina skupaj. Če se uvrščate med strastne sestavljavce, veste, da lahko o le enem koščku družina debatira kar nekaj časa. Spada tja ali pa bo treba poiskati drugega? Smo to vstavili na silo? Ali ni to malce drugačen odtenek zelene? Spada ta košček v nebo ali morje? Je ta košček del obale Afrike ali Južne Amerike? Sestavljanka s 500, 1000, 1500 in tudi 3000 delčki vam bo vzela veliko časa, ki pa ga boste preživeli z družino, se dodobra nasmejali in se zagotovo naučili nekaj novega. Ne le sami o sebi, ampak tudi o sliki, ki jo sestavljate.

Za mojstre

Ste v sestavljanju puzzel napredovali do te mere, da ste pravi mojster sestavljank? Ali pa imate preprosto radi izzive? Pokukajte v kategorijo 3D puzzel in ne izpustite puzzel s 4 000-8 000 delčki in kategorije za prave eksperte, ki vsebuje sestavljanke z 9 000 pa do 42 000 delčki puzzel. Puzzle Around the world vas bodo ponesle po lepotah s celega sveta, pripravite pa se na to, da boste za sestavljanje te sestavljanke potrebovali samostojno sobo brez pohištva – dimenzije sestavljene sestavljanke merijo kar 749*157 cm.

Puzzle Around the world Educa Na zalogi
470,71 €
433,09 €
10% popust s kodo EDUCA
%
Ni na zalogi

Torej, daste sestavljankam (novo) priložnost? Kmalu bomo za vas pripravili blog, v katerem boste izvedeli o trajnostnem postopku izdelave puzzel Educa, o izvoru črnila, kartonu in drugih načrtih podjetja, ki prispeva k bolj zelenemu planetu.