Svinjska pečenka z repo

1 min.
24. okt'22
Pozabite na predsodek, da je svinjsko meso v vsakem primeru polno maščobe. To ne velja v primeru pečenke, ki vsebuje zelo malo maščobe, zahvaljujoč čemur je primerna tudi za otroke od 9. meseca starosti. V povezavi z repo, ki ima bolj grenak in hkrati sladek okus boste otrokom pripravili polnovredno kosilo, ki jih bo nasitilo in jim priskrbelo hranljive snovi.
Število porcij
 1
Sestavine
  • 30 g zdroba
  • 20 g svinjske pečenje
  • 140 g mlade repe
  • 1 čajna žlička olivnega olja
  • nekaj vejic peteršilja
Postopek

Zdrob vstavite v nastavek za riž, dolijte 45 ml vode in vstavite v parni kuhalnik. V posodo za vodo nalijte vodo do 3. ravni in zdrob skuhajte. Repo olupite, oplaknite pod tekočo vodo in narežite na manjše kocke. Na tanke rezine narežite svinjsko pečenko in jo skupaj z repo vstavite v parni kuhalnik. Spet dolijte vodo do tretje ravni in kuhajte. Na koncu vse skuhane sestavine skupaj z olivnim oljem miksajte, dokler jed ne bo imela prave teksture.