Šolske table in klopi: Nujen dodatek za sobo vsakega šolarja

  Kategorije: Namigi za igrače,
4 min.
07. sep'21

Počitnice so se končale in šole so spet odprle svoja vrata. Z začetkom šolskega leta je povezan tudi nakup tradicionalne šolske opreme, med katero neizogibno spada tudi šolska torba, peresnica, zvezki in pisala, pozabiti pa ne smemo niti na opremo v sami otroški sobici. Vaš šolar ali šolarka bo v njej preživel veliko časa, zato bo potreboval prijetno ustvarjalno vzdušje, primerno za učenje.

Šolsko leto se začne in konča v šolski klopi. Nekateri otroci so komaj čakali, da se spet srečajo s sošolci, spoznajo nove prijatelje in se usedejo na svoje mesto, drugi pa bi najraje podaljšali počitnice še za kakšen mesec. Eno pa je z začetkom šolskega leta gotovo – z novo šolsko klopjo in tablo se bo šole veselil vsak otrok, pa naj bo to radoveden prvošolček ali izkušen drugošolček.

Priprava na šolo se začenja že doma

Vsak otrok je edinstven in takšen je tudi nastop ali vrnitev v šolo. Nekateri učenci so nad šolo navdušeni že prvo šolsko leto, drugi pa potrebujejo več časa, da bi se navadili na novo okolje in se prilagodili spremembam. Ravno zato je izjemnega pomena, da otrokom ustvarite vzdušje za učenje in pripravo za šolo že doma. Za otroke, ki prvič vstopajo v šolo, bodo novi učitelje in sošolci, pa tudi okolje, v katerem bodo vsak dan preživeli več ur. Že doma jim približajte, kar jih v razredu čaka in svojemu šolarju ustvarite popolno okolje za učenje kar v otroški sobi.

V tej, poleg postelje s kakovostnim ležiščem in dovolj prostora za shranjevanje, ne bi smela manjkati miza in stol. Delovni kotiček bi moral izpolnjevati ergonomske kriterije, ki bodo otroku zagotovili pravilen položaj pri sedenju in pisanju. Odlična izbira so šolske klopi in table Smoby, zahvaljujoč katerim se bodo otroci navadili na šolsko okolje že doma. Otroci med igro ali delom v šolski klopi Smoby urijo svoje veščine pri delu s pisalnimi potrebščinami, spoznavajo, kako je videti sedenje v šolski klopi, se učijo potrpežljivosti in se osredotočajo na rezultat svojega dela, naj bo predmet tega igra ali učenje.

Solske klopi table blog

V naši ponudbi boste našli več klopi in tabel Smoby, ki izpolnjujejo zahteve staršev in potrebe otrok. Šolske klopi in table otrokom prinašajo več zabave pri učenju in mali šolarji lahko zahvaljujoč njim preizkusijo »pravo« poučevanje. Podobno kot pri igri z otroško kuhinjo ali trgovinico, tudi igra v šolski klopi ponuja otrokom prostor za posnemanje odraslih, v tem primeru učitelja in učenca.

Otroci se bodo v klopi naučili pravilno sedeti in spoznali, kako je videti šola in kako približno poteka poučevanje. V šolski klopi Smoby lahko otroci nemoteno pišejo domače naloge, se osredotočijo na dejavnost, ki jo v tistem počnejo, vendar hkrati izražajo svojo domišljijo in ustvarjalnost. Lastni klop in tabla sta priljubljena kosa opreme otroške sobice še z enega razloga – otroci bodo že vnaprej ugotovili, kakšen občutek je stati pred tablo in zato odgovarjanje in pisanje na pravo šolsko tablo ne bo takšen bavbav.

Šolske klopi in table Smoby

Klopi in table priznanega proizvajalca Smoby so prav ustvarjene za vsestranski razvoj otrok ne le v šolskem, ampak tudi v predšolskem obdobju. Poleg urjenja fine motorike in razvijanja ustvarjalnosti in domišljije se lahko otroci veselijo tudi številnih pisalnih potrebščin in drugih dodatkov, ki bodo igro povedli do popolnosti. Brezčasne klopi in table Smoby z ergonomsko rešitvijo imajo stabilno ogrodje in so čudovitih barvnih kombinacij, prav tako pa lahko izbirate med plastičnimi zasnovami ali zasnovami v kombinaciji masivnega lesa in plastike.

Klop za risanje in pisanje Modulo Space Desk Smoby

Solska klop blog

Dvostranska klop za risanje in pisanje Modulo je proizvedena iz masivnega bukovega lesa v kombinaciji s trdno in trpežno plastiko, zato bo vašim otrokom priskrbela ogromno veselih trenutkov. Dečki in deklice od 3. leta starosti se bodo lahko igrali z bogatim setom 80 dodatkov, med katerimi se nahaja zbrisljiv flomaster, magnetne črke, številke in matematični znaki, krpica za brisanje table in 6 barvnih kred. Dvostranska tabla omogoča otrokom, da nanjo rišejo z obeh strani, z ene na magnetno belo tablo in z druge na klasično črno s kredo.

Lesena dvostranska tabla Wooden Easel Smoby

Solska tabla smoby blog

Odličen dodatek za otroško sobico je poleg klopi tudi samostojno stoječa dvostranska tabla. Podobno kot pri klopi, se lahko tudi tu otroci veselijo številnih dodatkov – magnetne črke, številke, znaki, flomastri in krede. Otroci bodo zagotovo veseli prostora za shranjevanje na sprednjem delu table in tudi zabojčka na stranskem delu. Zahvaljujoč temu bodo vsi pripomočki za pisanje, seštevanje in risanje vedno pri roki in v sobi bo zmeraj vladal red. Ogromna prednost je možnost zvišanja table za 10 cm, tako da bo dvostranska tabla rasla skupaj z vašimi otroki in jim služila veliko dlje kot le eno sezono.

Razveselite svoje otroke s čudovitim dodatkom za otroško sobo, ki poleg dekorativne funkcije izpolnjuje tudi zabavno in poučno. Zahvaljujoč šolskim klopem in tablam Smoby se bodo otroci s šolskim okoljem seznanili veliko hitreje, poleg tega pa se lahko veselijo ur in ur ustvarjalne igre.

Usedite se v šolske klopi