Ni vsak silikon enak: spoznajte edinstvene pripomočke Beaba

5 min.
07. nov'19

Kaj vam kot prvo pade na misel ob besedah silikon? Najverjetneje bo to duda, otroški kozarec, skledica ali žlička za hranjenje. V povezavi s prestižno francosko znamko Beaba je takoj jasno, da ko govorimo o silikonu, imamo v mislih prave otroške pripomočke za hranjenje, ki so narejeni iz silikona. Spoznajte jih malce bolje in jih sprejmite z odprtimi rokami tudi v svoji kuhinji.

Med najbolje prodajanimi izdelki Beaba so prav dude, jedilni seti, kozarci in žličke za trening iz silikona. Naklonjenosti staršev po celem svetu niso dobili brez razloga, saj je hranjenje dojenčkov zahvaljujoč njim enostavnejše in pogosto tudi bolj zabavno. Skrbni starši kar ne morejo prehvaliti priročnosti teh pripomočkov, ki se ne morejo razbiti, so nezahtevni za vzdrževanje in hkrati primerni tudi za male alergike.

Seveda pa vedno večji uspeh silikonskih otroških pripomočkov s seboj prinaša tudi mnogo vprašanj, ki se tičejo zdravja otrok. So ti pripomočki primerni za majhne otroke? Ali lahko otroci brez strahu zagrizejo v žličke iz silikona? Ali se v hrano in pijačo sproščajo nevarne snovi, ki bi lahko ogrozile zdravje mojega otroka? Na vsa ta vprašanja vam bomo odgovorili v naslednjih vrsticah, že vnaprej pa imamo za vas najpomembnejši odgovor – silikonski pripomočki Beaba so maksimalno varni in primerni za otroke vseh starosti.

Silikonski pripomočki beaba blog

Ni vsak silikon enak

Široka izbira pripomočkov in igrač za otroke se ne loči le po videzu in funkcionalnosti, ampak tudi po materialu, iz katerega so proizvedeni. Mi lahko brez strahu in s ponosom zatrdimo, da francoska znamka Beaba, ki že nekaj spada med naše najbolje prodajane znamke, sodeluje z vrhunskimi svetovnimi proizvajalci silikona, zahvaljujoč čemur bodo otroci v svoje roke prejeli le najbolj kakovostne igrače. Vsi izdelki iz silikona Beaba so odporni na visoke temperature in ostajajo fleksibilni tudi pri nizkih temperaturah. Lahko se zanesete na to, da se v tople jedi in pijače, ki jih boste servirali otrokom, ne bo sprostila nobena nevarna snov.

Starši boste zagotovo cenili dejstvo, da silikon, ki je uporabljen za izdelavo izdelkov Beaba za razliko od nekakovostnega silikona ali plastike, ne bo spremenil svoje barve in vam bo tako prihranil gube na čelu pri pomivanju. Prednost je prav tako dejstvo, da so skledice, krožniki in kozarci Beaba narejeni iz prvorazrednega silikona primerni za pranje v pomivalnem stroju in BPA free. Mehka posoda iz silikona je prav tako odporna prosti praskam, se ne more razbiti in ostane na svojem mestu. Mnoge sklede in krožniki Beaba imajo tudi priročne priseske, ki so odporni proti otroškim igram med hranjenjem.

Za otroke le najboljše!

Povsem naravno je, da želimo otroke zaščititi in jim priskrbeti le to najboljše. Oblikovalci znamke Beaba imajo enako mnenje in jim ni pomembno le zadovoljstvo staršev, ampak predvsem zdravje otrok. Ravno zato že leta in leta oblikujejo pripomočke za hranjenje, proizvedene iz kakovostnega debelejšega silikona, ki se lahko pohvali z mnogimi nagradami in certifikati. Predstavljamo vam tiste, ki že dolga leta spadajo med svetovno najbolj prodajane.

Stekleničke BabySqueez' 2v1 a Babypote®

Silikonski pripomočki beaba stekleničke

Stekleničke Beaba BabySqueez' 2v1 in Babypote® so prav ustvarjene za potovanja! Recite zbogom kupovanju otroških kašic, ki vsebujejo ogromno nepotrebnih sestavin, sladkorjev in emulgatorjev. Otroci lahko zahvaljujoč tem priročnim stekleničkam uživajo v doma pripravljeni kaši tudi na sprehodih in potovanjih. Silikonske stekleničke imajo širok vrat, ki omogoča preprosto polnjenje in pranje. Stekleničke za kašo kot tudi stekleničke za pijačo imajo stabilno dno, ki preprečuje, da bi se steklenička prevrnila, starše pa bo zagotovo razveselilo tudi neprepustno zapiranje, zahvaljujoč kateremu se vsebina ne bo razlila.

Jedilni set Silicone Meal set

Silikonski pripomočki beaba krožniki

Jedilni set Beaba Meal set predstavlja vse, kar otroci in starši za prvo pravo hrano potrebujejo. Štiridelni jedilni set je sestavljen iz globokega krožnika, skledice, kozarca in žličke za vajo in je posebno zasnovan za potrebe otrok, ki začenjajo jest sami. Set je izdelan iz kakovostnega debelega silikona, ki se ne more razbiti in ima povišane in zaobljene robove. Starše bodo zagotovo razveselili tudi priseski na krožniku in skledici, ki jih bodo ohranili trdno na mestu in bodo brez večje katastrofe kljubovali tudi živahnim otrokom, ki jim izbira jedi ni zmeraj všeč.

Žličke za trening Training Spoon

Silikonski pripomočki beaba žličke

Silikonske žličke Beaba Trainig Spoon so prav ustvarjene za prehod z dojenja na prehranjevanje po žlički. Žličke Beaba 1st in 2nd age so izdelane iz ekstra gibljivega in zdravju neškodljivega silikona, v katerega lahko malčki brez strahu zagrizejo, žličke pa lahko polnovredno nadomestijo tudi grizala, ko otrokom izraščajo zobki. Žličke Beaba imajo dolg ergonomsko oblikovan ročaj, zahvaljujoč čemur lahko otroci z njo osvojijo pravilno držanje žličke in se naučijo jesti skoraj tako kot z običajno jedilno žlico. Velika prednost žličk 1st in 2nd age je tudi stojalček, ki preprečuje, da bi se žličke dotikale mize.

Silikonska deljena posoda

Silikonski pripomočki beaba razdelilna

Silikonska deljena posodica za hrano Beaba predstavlja praktičen pripomoček za kuhinje, v kateri boste lahko zamrznili otroške kašice, zdrave slaščice in tudi ledene lizike! Deljena posoda, izdelana iz kakovostnega debelejšega silikona je primerna tudi za zamrzovalnike, mikrovalovke in pečice, saj prenesejo ekstremne temperature od -55 °C pa vse do 210 °C. So preprosti za uporabo, saj lahko zahvaljujoč mehkemu silikonu, posamezno porcijo enostavno vzamete iz modelov. Deljena silikonska posodica vsebuje posodice za 6 porcij s velikostjo 6x90 ml ali pa 6x150 ml. Zaščitena je z nepredušnim pokrovčkom, ki bo zagotovil, da bo zamrznjena hrana ostala na svojem mestu.

Prednosti silikona na kratko

  • Otroški pripomočki Beaba izdelani iz silikona se ne morejo razbiti, so odporne proti poškodbam in se zahvaljujoč priseskom trdno obdržijo na svojem mestu.
  • Kakovostni debelejši silikon je primeren za pomivalne stroje in ga nobena hrana ne bo obarvala.
  • Izdelki Beaba iz silikona so BPA free, tako da v hrano in pijačo ne bodo prepustili nobenih škodljivih snovi.
  • Za razliko od stekla je silikon lahek, kar naredi iz pripomočkov za otroke, idealne sopotnike na poti.
  • Silikonski pripomočki so nujno potrebni v gospodinjstvih z otroki, ki so alergični na nekatera živila. Silikon namreč ne absorbira alergenov in ga lahko za razliko od drugih materialov popolnoma očistite.
  • Grizala iz silikona so odlična pomoč pri izraščanju zobkov. Predvsem ohlajeni v zamrzovalniku ali hladilniku pomagajo blažiti bolečino dlesni in jih hkrati masirajo.

Recite adijo ostremu kovinskemu priboru, steklenim kozarcem in keramičnim krožnikom, ki so v dojenčkovi starosti nepraktični in povzročajo več škode kot koristi. Na pomoč vam prihajajo spretni pripomočki Beaba iz kakovostnega debelejšega silikona, ki bodo v hranjenje vnesli varnost, in tudi otroški smeh in zvrhano mero zabave!