Eksplozija rožnate: Ste pripravljeni na vstop v Barbie svet?

  Kategorije: Namigi za igrače,
4 min.
01. avg'23

Želite videti svet rožnato? Ni vam treba nositi rožnatih očal, zadostuje pogled nanj z Barbiinimi očmi, ki je letos obnorela ne le kinodvorane, ampak tudi trgovine in srca vseh ne glede na starost in spol. Kakšna je Barbie in zakaj je zgled številnim otrokom? Naj vas skupaj z nami prevzame Barbie norija in vstopite v pravljični svet te punčke.

Margot Robbie in Ryan Gosling sta obnorela cel svet. Neločljiv par, ki ga tvorita Barbie in Ken, poznajo že najmlajši otroci in nanju ne pozabijo niti odrasli. Barbie je le ena, vendar že od nekdaj ne velja več, da je to le svetlolasa punčka s popolnim telesom. Punčko Barbie si želi imeti vsak otrok in pri nas najdete očarljive Barbie dodatke, ki bodo napolnili vaš dom z barvami in otroškim veseljem.

Konec popolne svetlolaske?

Včasih so Barbie želeli imeti vsi le zato, ker je bila zrcalo popolnosti. Dandanes pa otroci po njej posegajo z drugega razloga – punčka Barbie je takšna, kot oni sami. Barbika ni le svetlolaska, je tudi rjavolaska, rdečelaska, z ravnimi in skodranimi lasmi. Ima različne tene polti, raznoliko telesno zgradbo, ameriški proizvajalec Mattel pa se ni bal predstaviti tudi barbike z raznim hendikepom. Zahvaljujoč punčki z Downovim sindromom ali Barbie na vozičku je dal otrokom upanje v lepši jutri. Kaj pa punčka zdravnica? Ali pa Barbie astronavtka, veterinarka, cvetličarka in znanstvenica? Z barbiko se lahko otroci igrajo in hkrati izpolnjujejo svoje sanje.

Ste vedeli, da ...

  • se je Barbie rodila 9. marca 1959? Takrat so jo prvič predstavili na največjem severnoameriškem mednarodnem sejmu igrač, American International Toy Fair.
  • je njeno polno ime Barbara Millicent Roberts?
  • je Barbiinem očetu ime George in mami Margaret?
  • ima Barbie tri sestre? Skipper je najstarejša, sledi ji Stacie, potem je sama Barbie, najmlajši pa je ime Chelsea.
  • so njene najboljše prijateljice Niky, Tereza in Summer?
  • podjetje Mattel proizvaja punčke v 35 tenih polti? Poleg tega so na tržišču punčke Barbie z 97 različnimi pričeskami in 9 tipi postav.

Punčke barbie

Zakaj je igra s punčkami pomembna?

Zdravnica Sarah Gerson iz univerze v Cardiffu je skupaj s svojo ekipo vzela pod drobnogled prednosti, ki jih igre s punčkami prinašajo otrokom. Raziskava, ki je vključevala otroke v starosti od 4. do 8. leta je pokazala, da otroci z igro s punčkami krepijo socialne veščine, ki jih potem uporabijo pri interakciji z ljudmi v resničnem svetu. Poleg tega se med igro s punčkami v možganih aktivira center za razvoj empatije, in to takrat, ko gre za samostojno igro in ne igro v paru ali skupini.

Igra s punčkami otroke spodbuja k temu, da bi govorili o svojih občutkih, mislih in hkrati poslušali ostale. To vse ima dolgoročno pozitivni vpliv na socialne vezi pri otrocih in spodbuja njihov razvoj na čustveni ravni. Zahvaljujoč razvoju empatije se z otrok razvijejo boljši prijatelji, starši, sodelavci in voditelji. Naučijo se reševati konflikte, si krepijo odpornost na škodljivo vedenje ostalih in lažje prenesejo tudi druge življenjske krize. Igra s punčko ni le igra. Vse to je razvoj osebnosti na več ravneh in zabava je le bonus.

Barbie hiša tudi pri vas doma

Eksplozija rožnate. Tudi tako bi lahko rekli kraljestvu punčke Barbie. Rožnata Barbie hiša je v filmu videti kot hiška za punčke v naravni velikosti in je le dokaz za to, da rožnate ni nikoli dovolj. Rožnate barve je tudi pesek na plaži v kraljestvu znanem Barbie Land. Želite tudi vi razveseliti svoje otroke in jim kar doma pričarati pravljično okolje, navdihnjeno po barbikah? Za vas imamo čudovite Barbie dodatke, s katerimi bo za vas to mala malica.

Puzzle barbie

Poletje v Barbie Landu

Otroke čaka »samo še« druga polovica počitnic, vendar je lahko ravno ta nepozabna. Za preživljanje časa ob vodi, vzemite še dodatke v Barbie stilu in jim priskrbite filmsko doživetje. Pri nas najdete napihljive obroče, otroški bazenček, blazino in tudi napihljiv čoln v motivu punčke Barbie. Po zabavi v vodi si bodo otroci oddahnili na plaži v Barbie šotoru, ki jim bo priskrbel potrebno senco. Počitek pa ne bo trajal dolgo, saj se Barbie nikoli ne dolgočasi!

Oddih zamenjuje zabava v podobi aktivnosti na plaži in na vrsto pridejo Barbie igre. Plažni tenis je veliko bolj zabaven v stilu Barbie in lovljenje valov na plavalni deski bo še bolj razburljivo. Želite otrokom izdelati program za deževne poletne dneve? Sestavljanke s sličico Barbie bodo preverile njihovo logično razmišljanje in se osredotočile na otroško potrpežljivost in koncentracijo. Z Barbie se otroci nikoli ne bodo dolgočasili in odličen dokaz za to so naše igrače s tem priljubljenim motivom.