Okusno in zdravo: takšni so recepti Beaba

  Kategorije: Kuhamo za otroke,
3 min.
09. feb'18

Izmišljanje okusnih jedi za otroke je kdaj pa kdaj prav zahtevno. Zahvaljujoč receptom znamke Beaba pa boste lahko otrokom vsak dan pripravili kaj drugega. Najbolje pri tem pa je, da vam bo to v parnem kuhalniku in mešalniku Beaba Babycook vzelo le nekaj minut.

Otroci si kar naprej nekaj izmišljujejo in ne pojedo vsega, kar jim naložite na krožnik. Nečesa je preveč, je zeleno, hrana je mastna, spet drugo pa jim ne diši. V kuhalniku Beaba Babycook boste pripravili okusne zmiksane kašice, pa tudi druge jedi, in prav tako sladice. Za vas imamo recepte, ki so primerni za različno otrokovo starost.

Korenčkova kaša od 4. meseca

Korenje je idealna prva hrana, primerna tudi za majhne otroke. Ta preprosti pire boste pripravili v nekaj minutah, saj vsebuje le eno sestavino. Korenje je bogato z magnezijem in polno vitamina A, ki spodbuja pravilen razvoj vida, kože in krepi imunski sistem. Pireja boste pripravljali vedno več, saj ga boste želeli tudi vi.

Sestavine

  • 140 g korenja

Postopek

Korenje olupite, umijte in narežite na majhne koščke. Vstavite ga v posodo, nalijte vodo do 3. ravni in prižgite parni kuhalnik. Ko bo korenje skuhano, ga vstavite v mešalnik, po potrebi dodajte vodo in ga zmiksajte.

Korenčkov pire recept

Kaša iz buče in zdroba od 7. meseca

Ste bučo pred kuhanjem običajno lupili in se pri tem dodobra spotili? Nad bučo je treba iti z resnično ostrim nožem, vendar je ni treba lupiti. Le narežite jo na koščke in lupina se bo med kuhanjem počasi popolnoma zmehčala, tako da boste bučo brez težav zmiksali.

Sestavine

  • 170 g buče in 30 g zdroba
  • 10 g šunke
  • 3 čajne žličke smetane za kuhanje

Postopek

Bučo dobro umijte z vročo vodo, jo prerežite na pol in odstranite semena. Neolupljeno jo narežite na majhne kocke. Zdrob nasipajte v posodo za riž, ga prelijte s 45 ml vode in skuhajte. Potem skuhajte tudi bučo (vodo nalijte do 3. ravni) in jo skupaj z zdrobom vstavite v mešalnik. Skupaj s smetano za kuhanje jed dobro zmiksajte.

Pire buča zdrob recept

Marelični tiramisu od 9. meseca

Suho sadje je pozimi kot kakšen mali čudež. Seveda je še vedno bolje uživati sveže sadje, vendar je nekatero v prav vseh letnih časih težko dostopno. S sušenjem sadja se ne izgubijo potrebni vitamini, v kombinaciji s takšno poslastico kot je tiramisu, pa boste sadje navadili jesti tudi tiste otroke, ki ga ne marajo preveč.

Sestavine

  • masleni keksi
  • 1 čajna žlička skute
  • polovica banane
  • 3 posušene marelice

Postopek

Marelice položite v parni kuhalnik, dolijte vodo na 2. raven in jih skuhajte. Banano in skuto zmiksajte, posebej zmiksajte še skuhane marelice in zdrobite kekse. V stekleno posodo dodajte plasti banane s skuto, marelic in keksov, potem pa dodajte še eno plast. Tiramisu postavite za nekaj ur v hladilnik in ga servirajte hladnega.

Tiramisu recept

Sirova poslastica od 13. meseca

Cikorijo, ki je glavna sestavina te jedi, so nekdaj imeli za čudežno zelišče. Ne bojte se je uporabljati tudi pri jedeh za otroke. Sicer je grenka, vendar se lahko tega priokusa hitro znebite. Dovolj je, da stran odrežete beli del pri korenu ali pa izrežete notranjost. Tudi brez tega grenkega dela boste otrokom priskrbeli ogromno hranilnih snovi.

Sestavine

  • 150 g cikorije
  • 100 g krompirja
  • četrtina čebule
  • 20 g sira rokfor
  • 10 g ementalca

Postopek

Krompir olupite in narežite na majhne kocke. Cikorijo umijte, z nje odrežite grenak del in ostalo narežite na plasti, podobno narežite tudi čebulo. Vse vstavite v parni kuhalnik, dolijte vodo na 3. raven in začnite s kuhanjem. Pečico segrejte na 180 °C in skuhano hrano zmiksajte skupaj z rokforjem. Zmes vstavite v pekač za peko in posipajte z ementalcem. Pecite le kratek čas, dokler sir ne dobi zlate barve, nato pa malce ohladite preden postrežete.

Cikorija sir recept

Parni kuhalnik Beaba Baby je takšen majhen robotski čudež, ki vam bo prihranil ogromno časa in hkrati tudi pomivanja posode po kuhanju. Zahvaljujoč njemu bodo vaši malčki zmeraj jedli le zdrave jedi, polne vitaminov in živil, ki se med kuhanjem v sopari ne bodo izgubili. Naložba v kakovostni večnamenski robot se vam bo mnogokrat povrnila.