Račje prsi s pirejem iz cvetače in krompirja ter sirom

  Kategorije: Recepti za nosečnice,
1 min.
08. jun'21
Račje prsi imajo visoko vsebnost beljakovin, ki so posebno dobrodošle pri prehrani nosečnic. Z njimi boste dojenčku zagotovili zdrav razvoj že v trebuščku, sebi pa priskrbeli potreben hranljive snovi. V Franciji račje prsi veljajo za priljubljeno poslastico, doma pa si jih pripravi le malokdo. Priprava račjih prsi je povsem preprosta in ima za razliko od druge perutnine izrazitejši okus.
Število porcij
 1
Sestavine
  • 1 kom račjih prsi
  • 200 g cvetače
  • 100 g krompirja
  • 2 jušni žlici naribanega parmezana
  • 10 cl smetane za kuhanje
  • mleta sladka paprika
  • muškatni orešček
Postopek

Cvetačo razdelite na cvetke in jih potopite za nekaj minut v vodo, ki ste ji dodali kis. Med tem segrejte pečico na 210 °C, olupite krompir in ga narežite na manjše kocke. Cvetačo skupaj s krompirjem vstavite v parni kuhalnik in v posodo nalijte vodo do 3. ravni in kuhajte. Po kuhanju zelenjavo sesekljajte, da dobite gostoto pireja.

V manjši posodici segrejte smetano za kuhanje in dodajte oba sira, ščepec mlete paprike in ščepec mletega muškatnega oreščka. Omaka bo gotova, ko bo sir razpuščen in gostota lepo kremasta. Krompirjev - cvetačni pire postavite v posodo za peko, polijte s smetanovo omako in v pečici pecite približno 20 minut, ali pa dokler si ni zlato zapečen.

Račje prsi nežno zarežite z nožem v obliko šahovnice, posolite, popoprajte in pecite na zmernem ognju skupaj z malce rastlinskega olja z obeh strani. Gotovo bodo, ko bodo na obeh straneh zlato zapečene. Pečene račje prsi ponudite z zapečeno krompirjevo - cvetačno kašo. Želimo vam dober tek!