Pustolovščina s Smobyjem se začenja: Odkrijte pustolovsko stezo Adventure Course

  Kategorije: Namigi za igrače,
4 min.
24. mar'22

Ali veste, kaj bo vse otroke v naslednjih tednih privabilo ven na svež zrak? Pravilna odgovora sta kar dva – pomladno vreme s toplimi sončnimi žarki in odlična novost iz delavnice priljubljenega proizvajalca igrač Smoby. Z navdušenjem vam predstavljamo novega člana družine Smoby – pustolovsko stezo Adventure Course, s katero bo veselje v igri na svežem zraku nepozabno.

Pripravite se na navale smeha, veselja in zabave. Točno to bo izbruhnilo na vsakem vrtu, ko boste sestavili pustolovsko stezo Adventure Course priznanega francoskega proizvajalca igrač Smoby. Barvita steza bo otrokom zagotovila stalni dotok zabave in zagotovo pregnala dolgčas ter prevzela vse otroke od drugega leta starosti dalje. Še zmeraj ne veste, o čem pravzaprav govorimo? Spoznajte našo vročo Smoby novost!

Štiri steze, štiri oporne točke, veliko možnosti za povezovanje in različnih kombinacij, ki prinašajo neskončno zabavo. Pustolovska steza Adventure Course ponuja otrokom od 2. do 6. leta starosti skoraj neomejene priložnosti za vajo motoričnih spretnosti, krepitev mišic, izboljšanje stabilnosti in koordinacije celega telesa, pa tudi refleksov in dojemanja prostora. Na prvi pogled preproste »stezice« nudijo prostor tudi ustvarjalnosti in domišljiji. Kaj vse bodo otroci s pustolovsko stezo Adventure Course doživeli?

Pustolovska steza dekle

Neskončne možnost zabave

Pustolovska steza Adventure Course starše morda spominja na priljubljeno otroško igro »tla so lava«, s preprostimi navodili – na tla (pod, tepih, travo) se ne sme stopiti, lahko se giblje le po višjih površinah, torej po kavču, pohištvu, blazinah ... Steza Adventure Course pa omogoča otrokom hojo po povišanih brveh in opornih točkah, ob čemer pa bodo otroci uporabljali svoje spretnosti in bodo pri vsaki igri boljši.

Steza je proizvedena s tehnologijo Blow Molding in jo odlikuje trdna in trpežna plastika, ki je zaščitena z anti UV filtrom, posamezni delčki pa imajo protizdrsno obdelavo. Otroke bodo navdušili maksimalna dolžina 3,5 metra in dejstvo, da nanje čakajo različne težavnostne stopnje, dvigajoč ali spuščajoč teren in premagovanje ovir. Otroci se lahko zabavajo samostojno ali v ekipah, ustvarjajo lahko dvojice ali pa tekmujejo proti samemu sebi. Pustolovska steza ponuja otrokom več aktivnosti za trening in tekmovanje:

  • ustvarijo stezo, ki jo morajo kar najhitreje premagati po polenih, ob tem pa se ne smejo z nogo dotakniti tal;
  • stojijo na oporni točki na eni nogi in držijo ravnotežje, ali pa skačejo z ene oporne točke na drugo, vse do cilja;
  • dva otroka premagujeta stezo, prvi vodi drugega, ki ima zavezane oči, roke pa položene na ramenih prvega;
  • premagujejo stezo vzvratno;
  • premagujejo stezo z odročenimi rokami, ob tem pa bočno hodijo po stezi;
  • premagujejo stezo s poljubno oviro nameščeno na stezi.

Ni pa nujno, da se zabava konča s sestavljanjem štirih brvi in opornih točk. Ob nakupu več pustolovskih stez lahko brvi širite praktično v neskončnost, vse dokler se vaši notranji ali zunanji prostori ne spremenijo na labirint poln zabave in otroškega veselja. Skakanje, plazenje po kolenih, hoja na slepo, vzvratno, s strani z odročenimi rokami, po eni nogi, premagovanje ovir in druge možnosti igre bodo otroke odlično zabavale in spodbujale h krepitvi socialnih vezi, izboljšanju komunikacijskih spretnosti in zdravi samozavesti.

Pustolovska steza deček

Prebuja čute in spodbuja zdravo gibanje

Steza polna dogodivščin prebuja čute, med njimi tudi tip. Površina brvi in opornih točk je namreč različna – tvorijo jo različne izbočene oblike, ki ob vsakem koraku razvijajo in stimulirajo tipno zaznavnost otroških stopal. Hoja po takšni površini bo hkrati odlična sprostitvena vaja, saj je na stopalih ogromno živčnih končičev. Nenazadnje velja omeniti, da bo vsak korak na ozki brvi preveril, kako otroci že znajo držati ravnotežje. Ta veščina pa se bo med vsako igro po pustolovski stezi Adventure Course še izboljševala.

Brvi pustolovske steze bodo otroci postavili v poljubno obliko in se že ob tem zabavali. Bodo vaši otroci preizkušali svoje zmožnosti na brveh postavljenih v obliko kvadrata? Bo to trikotnik, ali pa druga edinstvena oblika? Bodo del brvi tudi oporne točke, ali pa bodo služile kot ovira? Bo pustolovska steza ravna ali pa bo padala oz. se dvigala? Vse te zabavne aktivnosti bodo v otroške dneve vnesle zdravo gibanje, ki je za pravilno rast izjemnega pomena.