Popolne voščilnice za valentinovo, ki jih bodo izdelali tudi otroci

  Kategorije: Vzgoja,
3 min.
12. feb'18

Praznik zaljubljenih je že skoraj tu! Vsako leto ob tej priložnosti v nakupovalnih centrih na nas prežijo srčki, ljubke plišaste igrače in voščilnice s posvetilom, polnim ljubezni. Prave voščilnice za valentinovo pa izdelujejo otroci tudi v vrtcih in šolah, kasneje pa z njimi nekoga razveselijo. Za vas imamo nekaj preprostih navodil, po katerih boste otrokom pomagali izdelati popolne voščilnice tudi doma.

Da dobimo idejo, tu pa tam traja tudi dlje časa. Tudi zato smo za vas poiskali originalne voščilnice za valentinovo, ki jih bodo igrivo napravili tudi otroci. Nekatere z vašo pomočjo, nekatere pa tudi popolnoma sami. Ročno izdelane voščilnice bodo razveselile veliko bolj, saj boste s tem ljubljeni osebi sporočili, da ste se zanjo potrudili.

Preprosta sestavljanka

Valentinovo sestavljanka

To preprosto voščilnico bodo otroci naredili že v nekaj minutah. Najbolj pomembno pri tem je le, kako zložiti papir. Seveda pa lahko ustvarite tudi preprosto voščilnico v obliki zapirajočega srčka. Barvni papir zložite kot harmoniko in čez celotno spodnjo površino narišite srček. Izstrizite vrhnji in spodnji del srčka, stranske stranice pa naj se vsaj malo dotikajo. Na vsak del srčka lahko vaš malček nekaj napiše in obdarovani bo misli po delčkih odkrival.

Srčki s krilci

Valentinovo krila srčki

Nadaljujemo še z eno izmed preprostih idej. Iz belega grobega papirja ali lepenke izstrizite večje srce, iz barvnega, najbolje rdečega ali rožnatega, pa malce manjše. Prepognite oba srčka do polovice in ju zalepite tam, kjer se pregibata. Dovolj bo že tanek sloj kakovostnega lepila za papir, da ne bo steklo na ostali del srčka. Lahko dodate tudi več slojev srčkov, vendar ne pozabite nanje napisati lepega voščila ali pa kaj narišite.

Vezenina iz srčka

Valentinovo vezenje

Čeprav je morda na prvi pogled videti, da je to voščilnico težko ustvariti, v resnici sploh ni tako zahtevno. Vzemite lepenko (ali pa karton) in ga odstrizite na takšno velikost, kot želite. Potem nanj s svinčnikom narišite srček in narisano črto na gosto prešpikajte. Vzemite debelejšo barvno nit ali pa tenko volno in z iglo prešijte dve luknjici. Na zadnji strani na nitki napravite vozel in na križ-kraž način prešijte vse luknjice ter na koncu zavozlajte. In čudovita vezena voščilnica je tu!

Mala blazinica

Valentinovo blazinice

Tudi s to voščilnico boste otrokom morali malce pomagati. Za to potrebujete blago, nit in nekaj, s čimer boste blazinico napolnili. Če želite, da bi bila blazinica hkrati tudi priročna, vanjo namesto vate zašijte zelišča, najbolje sivko. Podobno kot pri prejšnjih voščilnicah, boste tudi tukaj morali narisati srček na blago in ga dvakrat izrezati. Pazljivo oba koščka blaga zašijte skupaj, vendar pustite nekaj prostora za to, da boste blazino lahko napolnili. Ko jo boste napolnili, zašijte še preostali del in blazinica je gotova.

Vsako idejo lahko prilagodite po svojem okusu, jo naredite še bolj preprosto in jo še bolj dodelate. Kako bo videti končni izdelek, je odvisno le od domišljije vašega malčka. Nič pa ne spremeni dejstva, da bodo lastnoročno izdelane voščilnice veliko bolj razveselile, kot kupljene.