Poletne poslastice za male in velike

  Kategorije: Kuhamo za otroke,
3 min.
17. jun'19

To poletje ne bo le vroče, ampak tudi sladko! Posladkajte sebe in počitnice tudi svojim najbližjim z okusnimi sladicami in osvežilnimi pijačami iz kuhinje znamke Beaba. Postavite noge v zrak, obkrožite se z družino in uživajte v edinstvenem prijetnem vzdušju, ki ga poletje s seboj prinaša.

Sveže sezonsko sadje, nekaj eksotike, led in originalnost – tudi s temi besedami bi lahko povzeli naslednje 4 recepte, ki vam jih prinašamo v sodelovanju s francosko znamko Beaba. Količina sestavin v receptih je primernih za eno otroško porcijo, v teh sladicah pa bodo zagotovo uživali tudi odrasli, zato se ne bojte količine tudi povečati.

Francoska sladica clafoutis s češnjami

Recepti francoska sladica

Ste že slišali za sladico po imenu clafoutis? Gre za tradicionalno francosko sladico, ki spominja na priljubljene mehurčke. Je odlična poslastica za otroke in odrasle je v kombinacijami s svežim sadjem z vrta pregrešno dobra.

Sestavine

  • 1 manjše jajce
  • 30 ml mleka
  • 7 g masla
  • 10 g sladkorja
  • 18 g moke
  • 50 g češenj

Postopek

Češnje dobro umijte, jih razdelite na polovico in odstranite koščice. Na ponvi raztopite maslo, dodajte mleko in pustite da se malce pokuha, dokler se obe sestavini ne združita. Dodajte jajce, moko in sladkor ter premešajte. Modelček za clafoutis skupaj s češnjami položite v parni kuhalnik, na češnje zlijte maso s ponve, pokrijte, dolijte vodo do tretje stopnje in kuhajte. Po kuhanju pustite, da se sladica ohladi, posipajte s sladkorjem v prahu, okrasite s svežim sadjem in servirajte.

Jabolčno-češnjev puding

Recepti puding

Ste že kdaj pripravljali puding iz nič? Poskusite to zdaj! Ta okusna in hranljiva različica je lahko tudi del glavne jedi ali pa zajtrka, otroci se je ne bodo branili niti kot sladice v tej podobi. Puding se sicer lahko servira tudi topel, med vročimi dnevi pa ga lahko shladite tudi v hladilniku in ga ponudite kot osvežilno sladico.

Sestavine

  • 30 g starejšega kruha
  • 50 ml mleka
  • 1 manjše jajce
  • 20 g jabolk
  • 20 g češenj

Postopek

Nekaj dni star kruh nadrobite na manjše kose, ga namočite v mleko in odstavite. Po nekaj minutah, ko bo kruh vpil dovolj mleka, ga pretlačite s pomočjo vilice in vstavite v mešalnik. Dodajte jajce in zmiksajte. Jabolko olupite, odstranite jedrca in narežite na manjše kocke. Umijte tudi češnje in jim odstranite peške. Sadje dodajte h kruhovi zmesi in ponovno zmiksajte. S tako pripravljeno maso napolnite modelček, ga vstavite v parni kuhalnik, dolijte vodo do tretje ravni in kuhajte. Pustite, da se za trenutek ohladi, okrasite s svežim sadjem in servirajte, ko je puding še topel.

Pina colada za najmlajše

Recepti pina colada

Ali razmišljate, kako bi priskrbeli osvežitev za svoje otroke in jim h krati priskrbeli še nekaj okusnega? Na pomoč prihaja otroška pina colada! Ta priljubljena pijača za odrasle ima tudi svojo nealkoholno različico, ki je zahvaljujoč dodanemu kokosu bogata z zdravimi maščobami. Velik plus pa je tudi kokosovo mleko brez laktoze, tako da je pijača primerna tudi za alergike.

Sestavine

  • 160 g ananasa
  • 20 ml kokosovega mleka
  • 2 čajni žlički kokosovih kosmičev

Postopek

Ananas olupite, splaknite pod tekočo vodo in narežite na majhne, približno 1 cm velike kocke. Vstavite ga v parni kuhalnik, dolijte vodo do tretje ravni in kuhajte. Po kuhanju zlijte ananasov sok v kozarec – kasneje ga boste potrebovali. Zmiksajte ananas in kokosovo mleko skupaj in v primeru, da je pina colada pregosta, jo razredčite z ananasovim sokom. Pijačo servirajte hladno in okrasite s koščkom ananasa. Na zdravje!

Lubenična limonada

Recepti lubenoična limonada

Med vročimi dnevi nič ni boljšega kot osvežitev s sladko lubenico polno vode. Tekočina iz sočne lubenice bo otrokom pomagala pri vnosu zadostne količine tekočine, ki je poleti neizmerno pomembna. Skrbno izberite lubenico. da bi bila sladka in ne pozabite na vodo pomarančnih cvetov, ki bo napitku dala svežino.

Sestavine

  • 130 g sveže lubenice
  • voda pomarančnih cvetov

Postopek

Lubenico, če je cela, oplaknite, narežite in odstranite lupino in semena. Nato jo narežite na manjše kose in zmiksajte. Če bo potrebno, dolijte vodo in na koncu še nekaj kapljic vode pomarančnih cvetov.