Poletje je tu! Zabavajte se z ravnotežnostno igračo BIG

4 min.
01. jul'19

Domisliti se ustreznega programa za otroke poleti, ko se najdaljših počitnic veselijo celo leto, je kdaj pa kdaj prav zahtevno. Pri tem pa zadostuje le ena kakovostna in večnamenska igrača, ki lahko otroke zabava na več načinov in poskrbljeno je za vse! Želite izvedeti, o čem pravzaprav govorimo? Berite dalje!

Spominja na vrtiljak, vendar je nekaj boljšega. Videti je kot bazenček, vendar se otroci lahko v njej zabavajo tudi brez vode. Lahko jo zamenjate za zibelko, vendar je uporabna kot toboganček. Govorimo o ravnotežnostni banjici z blazino, priznane nemške znamke BIG, ki bo otrokom od 12. meseca starosti prinesla ure in ure zabave in tudi učenje z igro. Oglejte si z nami, kaj pravzaprav to je in kaj na prvi pogled preprosta igrača zmore.

Ena igrača, mnogo iger

Moderni starši, ki obožujejo minimalizem, vedo, da otroci za pravilen razvoj in zdravo rast ne potrebujejo ogromno igrač. Zadostuje le nekaj kakovostnih igrač iz prvovrstnih materialov in idealno takšnih, ki vas bodo presenetile s svojo večnamenskostjo. Ravnotežnostna banjica BIG je bila zasnovana posebno zato, da bi otroke zabavala in jim prav tako pomagala pri razvoju stabilnosti in fine motorike. Z igro z ravnotežnostno banjico si bodo otroci izboljševali koordinacijo, učijo pravilne telesne drže in krepili mišičje. Vaši malčki niti slučajno ne bodo prikrajšani za zabavo – med igro z ravnotežnostno banjico vas čaka obilo zabave in veselega otroškega smeha.

Ta vsestranska igrača otrokom ponuja kar 5 različnih možnosti, kako jo uporabljati med celim letom. Banjico z blazino Cosy BIG lahko malčki uporabljajo kot gugalnik, zibelko, toboganček, peskovnik, bazenček ali pa plezalo. S to igračo domišljija nima meja in ustvarjalni otroci bodo zagotovo našli še več načinov, kako se s to igračo igrati.

Ravnotežnostna banjica žogice

Bazenček z žogicami

Med vročimi sončnimi žarki se večina izmed nas skriva v senci ali pa poišče osvežitev v vodi. Priskrbite takšno osvežitev tudi svojim malčkom in jim v ravnotežnostno banjico nalijte vodo. Dodajte žogice različnih barv in zabava se lahko začne! Otrokova naloga bo poiskati žogice enake barve, s čimer se bodo naučili prepoznavati posamezne barve, hkrati pa povadili in izboljšali kognitivne spretnosti, saj morajo narediti vse za to, da se voda z bazenčka ne bi razlila. Nenazadnje bodo preživljali čas v vodi, ki jih bo prijetno osvežila.

Pazite, letalo

Ali vaš malček dvigne pogled vsakič, ko zagleda letalo in občuduje te ogromne letalne naprave? Naučite ga leteti kot letalo! Obrnite banjico navzgor in nanjo položite otroka na trebušček, med tem ko bo imel roke odročene kot krila, noge pa iztegnjene v zraku. Naloga malčka bo, da ostane na banjici kar najdlje. Ta zahtevni položaj je odlično sredstvo za vajo stabilnosti in krepitev hrbtnih mišic. Igrajte se to igro z otroki redno in opazujte napredek.

Skrivalnice, najljubša igra!

Kdaj so se vaši otroci nazadnje igrali tako preprosto igro, kot so skrivalnice? Predstavite jim igro svojega otroštva, ki ne potrebuje nobenih igrač, ampak le nekaj predstavnosti in dovolj skritih kotičkov. Takšen je lahko tudi ravnotežnostna banjica, pod katero se bo vaš malček skril in čakal, da ga bratec, sestrica, prijatelji ali pa starši najdejo. Ne bojte se, banjica bo zahvaljujoč svoji velikosti otrokom priskrbela dovolj svetlobe in zraka, vendar pa to še ni vse. Otroci se bodo v takšnem tesnem prostoru naučili premagovati strah zaradi zaprtih prostorov, teme ali samote.

Zadetek na polno!

Pri tej igri imajo poleg ravnotežnostne banjice BIG, glavno nalogo spet žogice. Tokrat obrnite banjico nasprotno kot pri skrivalnicah, določite primerno razdaljo in pripravite žogice. Naloga otrok bo, da v banjico vržejo kar največ žogic. Igra je namenjena tudi več otrokom, ki se lahko prelevi tudi v tekmovanje z nagrado za zmagovalca. Otroci z metanjem do cilja vadijo koordinacijo oči-roka in prav tako sproščajo in krepijo sklepe v zapestju in rami ter se učijo osredotočati na en cilj.

Ravnotežnostna banjica peskovnik

Čas za počitek

Kot je to že v navadi, po vsaki pravi igri sledi čas za zaslužen počitek. Pri dizajnu te ravnotežnostne banjice BIG so oblikovalci mislili tudi na udobje najmlajših, ki si lahko po igri malce odpočijejo in naberejo moči kar v ravnotežnostni banjici. Družbo jim bo delala mehka blazinica s pikastim vzorcem, ki sestavlja del ravnotežnostne banjice. Igrača priznanega nemškega proizvajalca BIG je idealne oblike, ki spominja na naročje staršev in bo tako otroku priskrbela minute sladkega in nemotenega počitka. Potem pa lahko banjico spet napolnite z vodo ali peskom, ga obrnete in zabava se lahko nadaljuje!

Ena igrača ne pomeni vedno le ene igre, ki otroke hitro začne dolgočasiti. Prepričajte se sami z ravnotežnostno banjico BIG, ki bo otroke zabavala na več načinov med vsakim letnim časom, in to v notranjih in zunanjih prostorih. Že imate svojo?

Odkrijte ravnotežnostno banjico