Plastične ali lesene? Poznamo nedvomnega zmagovalca!

  Kategorije: Namigi za igrače,
4 min.
23. maj'19

Vsi starši se pri nakupu igrač osredotočajo na ceno in tudi nad mnogimi drugimi dejavniki, ki izbiro igrače podpirajo. Skrbni starši se najpogosteje srečajo z vprašanjem o materialu, ki ga bodo otroci vsakodnevno držali v rokah in ga bodo preučevali. So primernejše igrače iz plastike ali igrače iz lesa? To dilemo smo za vas razrešili mi!

Igrače nas spremljajo celo otroštvo in tudi v odraslosti se mnogi z nostalgičnim nasmeškom na obrazu spomnimo na priljubljene kocke, plišaste igrače, dojenčka ali avtomobilske steze. Igrače se podobno kot vse ostalo razvijajo, izpopolnjujejo in modernizirajo. Medtem ko so bile včasih iz več razlogov v prednosti igrače iz lesa, to danes ne velja več. Z nami si oglejte prednosti kakovostnih plastičnih igrač, ki bodo vaše otroke spremljale celo otroštvo.

Neskončna izbira

Zagotovo ste se tudi vi že vsaj enkrat znašli v trgovini z igračami in niste vedeli, kam se obrniti. Ponudba otroških igrač je ogromna, medtem ko večji del tvorijo ravno plastične igrače. Z bogato izbiro pa se to niti zdaleč ne konča. Proizvodnja plastičnih igrač je preprostejša in hitrejša, zato se plastične igrače lahko hitro prilagajajo spremenljivim zahtevam trga. Z novimi risankami samodejno prihajajo tudi nove igrače s pravljičnimi motivi, s katerimi imajo otroci lahko svoje najljubše junake zmeraj in povsod pri sebi.

Plastične igrače smoby

Mnogo zabavnih funkcij

Igrače, ki svetijo, dajejo zvoke in se premikajo, so preprosto bolj atraktivne. Otrokovo zanimanje bodo prevzele veliko hitreje kot igrače brez teh funkcij, hkrati pa se bodo z njimi igrali veliko dlje časa. Odličen primer so kuhinje Smoby z mnogimi zabavnimi funkcijami, ki poudarjajo realistično zasnovo kuhinjic, poganjalci za najmlajše z igralnimi ploščami ali pa punčke in dojenčki za otroke, ki dajejo realistične zvoke, zahvaljujoč čemur še bolj spodbujajo igre mamic. Igre poklicev so v otroštvu neizmerno pomembne, saj otrokom približujejo svet odraslih, jih učijo samostojnosti in odgovornosti.

Več detajlov – več zabave

Zabavne funkcije pa niso vse, kar lahko kakovostne plastične igrače otrokom ponudijo. Priznani proizvajalci, ki jih najdete v naši ponudbi, pri zasnovi in izdelavi igrač vključujejo različne detajle, ki jih pri proizvodnji lesenih igrač ne bi mogli doseči. Mnogi, na prvi pogled nevidni detajli, dajejo igrači dušo in jo naredijo še bolj zanimivo. Igrače, ki so dodelane do najmanjših podrobnosti, tako postanejo neskončen vir raziskovanja in bodo vaše malčke zabavale leta in leta.

Kljubujejo zobu časa

Les je sicer trden in trpežen material, vendar še zdaleč ni tako nesmrten kot plastika. Kakovostne igrače v naši ponudbi so opremljene tudi z UV filtrom, ki kljubuje vsakemu vremenu, otroci pa zato niso omejeno le na igro v notranjih prostorih. Barvite igrače tako ohranijo svoje žive barve še zelo dolgo, otroke pa bodo razveseljevale veliko dlje, kot le eno sezono. Plastične igrače potrebujejo veliko manj nege kot lesene. Les, kot naraven material brez lakiranja in druge oskrbe s časom izgubi svoj čudoviti videz, posamezni delčki pa se lahko tudi hitro odcepijo.

Varnost na prvem mestu

Otroci, ki šele raziskujejo svet in ga spoznavajo, potrebujejo za igro varne igrače, s katerimi jim poškodbe ne bodo pretile. Prednost plastičnih igrač je njihova teža, ki je v primerjavi z lesenimi igračami precej nižja. Med igro se lahko zgodi, da na otrokovo nogico pade kakšna kocka ali pa avtomobilček – pri lahki plastični igrači bodo malčki to komaj čutili in igro bodo nadaljevali z nasmehom na obrazu.

Druga nezanemarljiva prednost plastičnih igrač je njihova higieničnost. Povsem običajno je, da otroci med igro raziskujejo igrače tudi z usti, pogosto jih oblizujejo ali pa grizejo. Plastične igrače lahko za razliko od lesenih umijete, pri čemer pa ne boste uničili njihove strukture ali pa znižali njihove kakovosti. Nenazadnje imajo plastične igrače v naši ponudbi zaobljene robove, ki so primerni za otroške rokice, zahvaljujoč čemur je igrač maksimalno varna.

Plastične igrače poganajlec

Les ne pride v poštev

Ikonične lego kocke, avtomobilčki na daljinsko vodenje ali pa jokajoči dojenček – to so igrače, ki jih iz lesa preprosto ni mogoče ustvariti. Si predstavljate otroštvo brez zgradb iz lego kock ali pa da nikoli ne bi počesali, nahranili in preoblekli svojega dojenčka?

Najboljše za konec

Primarna funkcija igrač je otroška zabava, hkrati pa jih tudi nekaj naučiti in jim pomagati pri razvoju. To pa ne pomeni, da kakšna prednost ne bi smela pripadati tudi staršem. Te bo nedvomno razveselilo dejstvo, da so plastične igrače (da, tudi te kakovostnejše) cenovno dostopnejše kot lesene. Z nakupom kakovostne plastične igrače boste ubili dve muhi na en mah – razveselili boste svoje otroke in tudi svojo denarnico.

Zabavne, polne funkcij, barvite, cenovno dostopne ... Prednosti plastičnih igrač se preprosto ne da sešteti na prste ene roke. Pokukajte v našo ponudbo plastičnih igrač priznanih znamk in presenetite svoje otroke s čudovito igračo po odlični ceni.

Vstopite v svet igrač