9 razlogov, zakaj plačevati s kartico: Poznate prednosti?

  Kategorije: Akcije in popusti,
3 min.
04. apr'21

Spletno plačilo ima svoje zagovornike in tudi nasprotnike. Plačati za nakup v e-trgovini z udobja doma ima pri tem ogromno prednosti in olajša celoten proces nakupa ne le trgovini, ampak koristi tudi kupcu. Prinašamo vam 9 razlogov, zakaj je plačilo s kartico prava izbira.

Ni varno, zagotovo bo kdo ukradel moje podatke, plačam vnaprej in ne bom videl ne denarja, ne blaga ... Izgovorov, zakaj ne bi plačali s kartico preko spleta je veliko, prednosti pa jih nedvomno prekašajo in naslednje vrstice bodo prepričale tudi največjega dvomljivca spletnega plačevanja.

  • Plačilo je izvršeno s svetlobno hitrostjo. Plačilo s kartico preko plačilnih prehodov je izjemno hitro in v nasprotju s plačilom preko spletne banke tudi udobneje. Ni se vam treba prijavljati, le vpišete številko kartice, CVC/CVV kodo in posebno geslo, če ga zahteva vaša banka in plačilo je izvršeno.
  • Je maksimalno varno. Preverjeni plačilni prehodi so maksimalno varni in ne grozi vam nobena kraja denarja z vašega računa. Spletno plačilo je prepredeno z varnostmi elementi, ki so redno nadzorovani. Ne grozi vam zloraba vaših osebnih podatkov niti številke kartice, saj so za kršitev najmanj enega strogega pravila, ki ureja spletna plačila, ponudnikom storitve predvidene resnično visoke kazni.
  • Preverjanje pristnosti. Za varnost spletnega plačila skrbi t.i. 3D Secure tehnologija, torej preverjanje plačila. Ko kupec plača preko spleta, mora med plačilom vpisati varnostno kodo, ki jo prejme po sms sporočilu ali preko bančne aplikacije. Brez te avtentikacije se spletno plačilo ne izvrši, podobno kot se ne izvrši niti fizično plačilo s kartico brez vpisa PIN kode.
  • Povsem preprosto. Plačilo s kartico je najbolj razširjeni plačilni način na svetu. Zahvaljujoč dodelanemu in preprostemu obrazcu zmore na tak način plačati tudi nekdo, ki je pri plačilih s kartico popoln začetnik. Plačilni prehodi so pregledni in vsebujejo zgolj minimalno število »okenc«, ki jih na hitro izpolnite in z enim klikom plačilo potrdite.

Plačilo s kartico prednost

  • Hitrejša odprema blaga: Plačilo s kartico spletna trgovina v trenutku zabeleži in v tistem se lahko vsi posvetijo pripravi in odpremi vašega naročila. Ni vam treba čakati, da bo plačilo vknjiženo na transakcijski račun trgovine, kar podaljša odpremo blaga.
  • Preprosto tudi čez telefon: Še preprosteje kot preko računalnika! Plačilni prehodi imajo popolnoma dodelano mobilno različico, ki vam olajša plačilo s kartico, vi pa imate v nekaj sekundah blago ne le naročeno, ampak tudi plačano.
  • Brez dodatnih stroškov: Pri plačilu s kartico vam e-trgovina ne zaračuna nobenih dodatnih stroškov, kot je to značilno za plačilo po povzetju. Plačate le blago in dostavo, zato se cena naročila po nepotrebnem ne zviša.
  • Ne potrebujete gotovine. Plačila po povzetju imajo pogosto več težav in tveganj. Vnaprej morate misliti na to, da boste ob prevzemu pošiljke morali imeti pripravljeno gotovino. Slabost se kaže predvsem pri višjih zneskih, lahko pa se tudi zgodi, da kurir ne bo imel dovolj denarja za vračilo razlike. Pri spletnem plačilu se takšnemu scenariju stoprocentno izognete.
  • Plačate od koderkoli. Ni pomembno, ali sedite na kavču, ležite v postelji ali potujete z vlakom, spletno plačilo lahko izvedete od koderkoli. Ne potrebujete računalnika, zadostuje le pametni telefon in nekaj klikov.

Nakupi preko spleta se vse bolj poenostavljajo in so vedno hitrejši in udobnejši. Izkoristite vse prednosti, ki vam jih ta način plačila ponuja in ne pozabite – ko boste naslednjič naročevali v naši e-trgovini, izberite možnost Spletnega plačila s kartico.