Piščančje prsi po kitajsko

1 min.
28. okt'20
Kitajsko zelje se v naših koncih uporablja bolj malo, kar je resnična škoda. Je namreč sladkasto in enako kot druge vrste zelja bogata s kalcijem. Recept za piščančje prsi na kitajski način v sebi združuje neobičajne okuse, ki bodo odlično podražile brbončice. Ne bojte se niti limete, otrokom so pogosto presenetljivo všeč tudi kisli okusi.
Število porcij
 1
Sestavine
  • 130 g kitajskega zelja
  • 30 g riža
  • 30 g piščančjih prsi
  • sok ½ limete
  • 1 čajna žlička olivnega olja
  • ščepec curryja
Postopek

Riž natresite v nastavek za riž, dolijte 45 ml vode in ga vstavite v parni kuhalnik. V posodo nalijte vodo do 3. ravni in kuhajte 15 minut. Zelje oplaknite pod tekočo vodo in ga narežite na tanke rezance. Piščančje prsi prav tako narežite na manjše koščke in jih skupaj z zeljem vstavite v parni kuhalnik. Dolijte vodo do 3. ravni in kuhajte. Skuhana živila sesekljajte skupaj z olivnim oljem in curryjem, nato dodajte še sok limete in znova sekljajte, dokler ne nastane gostota pireja.