Hrustljave piščančje prsi s pirejem iz brokolija

  Kategorije: Recepti za nosečnice,
1 min.
13. apr'21
Okusen recept z nizko vsebnostjo kalorij išče mnogo bodočih mamic, ki ne pristajajo na odvečne kilograme med nosečnostjo. Ta jed jih bo dovolj nasitila, koruzni kosmiči pa bodo poskrbeli za potreben vnos škroba. Brokoli pa bo vsemu dodal še primerno vsebnost vlaknin, ki preprečujejo napihnjenost in se bojujejo proti zaprtosti in vetrovom.
Število porcij
 2
Sestavine
  • 200 g brokolija
  • 50 g nesladkanih koruznih kosmičev
  • 20 g naribanega parmezana
  • 1 jajce
  • 40 g koruzne moke
  • 1 kos piščančjih prsi
  • 2 žlici olivnega olja
  • sončnično olje za cvrtje
  • sol
  • poper
Postopek

Brokoli razdelite na manjše koščke in jih oplaknite pod tekočo vodo. Vstavite jo v parni kuhalnik, nalijte vodo do 2. ravni in kuhajte. Ko se brokoli počasi duši, zdrobite koruzne kosmiče - če nimate mešalnika, uporabite plastično vrečko in valj za testo ali kladivce za meso. Zdrobljene koruzne kosmiče zmešajte v posodi z naribanim parmezanom, soljo in poprom po okusu. 

Piščančje prsi narežite na manjše koščke (lepše se bodo ocvrli) in jih spanirajte - potopite jih najprej v moko, nato v jajce in na koncu v koruzne kosmiče. V ponvi segrejte olje in panirano meso ocvrite na zmernem do srednjem ognju. Na koncu sesekljajte skuhani brokoli skupaj z olivnim oljem, soljo in poprom (po želji lahko dodate tudi česen) in ga servirajte s hrustljavim piščancem kot prilogo.