Kuhinje, ki jih lahko otrokom zavidajo tudi odrasli

  Kategorije: Namigi za igrače,
5 min.
01. dec'21

Otroške kuhinje že dolgo niso več enostavne igrače z nekaj lonci, štedilnikom in osnovno posodo. Moderne kuhinjice za otroke so zvesta kopija pravih kuhinj, dajejo različne zvoke in vsebujejo prvovrstne aparate. Hkrati črpajo navdih pri najnovejših trendih interjerja in so odličen dodatek za vsako otroško sobico. Kaj z otroške kuhinje naredi igračo, ki bi jo moral imeti doma vsak otrok?

Otroci se izjemno radi motajo kuhinji. Želijo vedeti, kaj se kuha v loncih, zakaj vse tako šumi in brbota, zanima jih, kakšnega okusa so različne sestavine in kakšen je občutek ob dotiku moke ali testa za okusen kolač, ki ga mama ravno pripravlja. Poskušajo doseči vse omarice in zagotovo ste za otroci že pospravljali lonce in kuhinjske pripomočke, ki so bili razmetani po celi kuhinji.

Igra v pravi kuhinji pa je lahko za otroke nevarna. Ostri noži in vilice ter vroči lonci in ponve na štedilniku bi morali biti zmeraj izven dosega otrok. Otroke pa kljub temu zabava v kuhinji neizmerno privlači, zato si vsak mali kuhar in kuharica zasluži otroško kuhinjo. Edinstvene kuhinje v naši ponudbi lahko otrokom zavidajo tudi odrasli. So odsev najnovejših dizajnerskih trendov in so nastale po navdihu pravih kuhinj. Kaj vse vsebujejo otroške kuhinje v naši ponudbi?

Vgrajeni aparati

Za otroške kuhinje ni treba dokupovati skoraj nobenih dodatnih aparatov. Sistemi za kuhanje ponujajo otrokom vse kar potrebujejo, podobno kot prave kuhinje, začenši s štedilnikom, pečico in hladilnikom. Otroškim kuhinjam ne manjkata stroj za pomivanje posode in kavomat, in niti aparat za gaziranje. Elektronske kuhinje vsebujejo tudi različne zvočne učinke, ki popolnoma posnemajo resnične situacije in tako še povečujejo otroško veselje do kuhanja in peke namišljenih jedi. Kuhinjski pripomočki so stilsko vgrajeni v kuhinjo in so modernega dizajna. Številne kuhinje so združene z restavracijo ali kavarno, kjer otroci odkrivajo tudi druge dodatke – plačilni terminal in blagajno.

Restavracija z elektronsko kuhinjo Chef Corner Restaurant Smoby

Elektronska kuhinja in restavracija v enem je odličen primer, kako lahko oblikovalci v otroško kuhinjo vgradijo več aparatov. Restavracija z elektronsko kuhinjo Chef Corner Restaurant znamke Smoby razpolaga z več učinki in ima odlične elektronske funkcije. Sestavljajo jo pečica, hladilnik, kuhalna plošča, kavomat, elektronska blagajna, bralec kartic in tudi pametni telefon.

Kuhinja dizajn chef corner smoby

Zložljivi elementi

Kuhinje nimajo zmeraj dovolj prostora za večji pult ali otok v sredini. Vse več oblikovalcev in proizvajalcev zato na trg postavlja kuhinje s fleksibilnimi elementi, ki se lahko po potrebi izvlečejo ali zložijo. Je priročno in primerno predvsem v manjših prostorih, saj lahko delovni pult povečate le takrat, ko pripravljate jed. Te funkcije ponujajo tudi nekatere otroške kuhinje, ki jih lahko otroci prilagodijo kateremu koli prostoru, torej jih le izvlečejo ven ali nasprotno, zložijo skupaj.

Zaobljene linije in retro pridih

Po retro comebacku kliče ne le oblačilna industrija, ampak tudi notranje oblikovanje, zato so kuhinje z nogicami v zadnjih letih doživele veliko vrnitev. Spominjajo na retro kredence iz 60. let in vsaki notranji opremi dajejo tisti pravi značaj. Navsezadnje so tudi zelo priročne, saj lahko pod nogicami lažje pobrišete prah in umazanijo, zato se lahko vaši najmlajši igrajo tudi igre snažilcev. Sodobne kuhinje za »velike« se ne bojijo niti zaobljenih robov. So priljubljene, saj v prostoru delujejo mehko in prijetno. Otroške kuhinje z zaobljenimi robovi hkrati zvišujejo varnost vaših najmlajših, saj jih ščitijo pred poškodbami med igro.

Kuhinja s tekočo vodo Tefal Evolutive Gourment Smoby

Stilska kuhinja Tefal Evolutive Smoby vas bo prepričala o tem, da so otroške kuhinje z zaobljenimi oblikami prijetnega videza in maksimalno varne. Kuhinja Smoby, ki jo lahko v nekaj minutah prilagodite otrokovi višini, lahko s svojim dizajnom brez težav konkurira modernim kuhinjam. Zaobljene oblike, brezčasna siva barvna kombinacija in jedilni kotiček na nogicah so odraz originalnega francoskega stila, vaši otroci pa se bodo v to kuhinjo v trenutku zaljubili.

Kuhinja dizajn tefal evolutive smoby

Široka paleta barv

Niti v svetu odraslih že dolgo več ne velja, da morajo biti ličnice kuhinje v samo eni barvi. Proizvajalci se radi igrajo z različnimi, pogosto tudi kontrastnimi odtenki ali različnimi materiali. Otroške kuhinje sledijo temu trendu in ponujajo efektivne kombinacije barv osnovnega dela kuhinje, omaric in poličk. Otrokom to hkrati omogoča lažjo orientacijo v prostoru, saj omarice vizualno segajo v ospredje. Delovni pulti so pogosto nevtralne bele, svetlo sive ali temno sive barve, ki ustvarjajo videz kovine, kamna ali keramike.

Dostop z več strani

Sodobne kuhinje s svojim videzom privabljajo ljudi, da bi v njih preživeli več časa. Priprava jedi se vrti okrog kuhinjskega otoka, ki je nameščen na sredini prostora in dostopen z vseh strani, zato se okoli njega lahko zbere več ljudi. Kuhinje je prav zato srce doma, kjer se srečuje cela družina in lahko vsi člani sodelujejo pri pripravi jedi. Podobno so zasnovane tudi današnje kuhinje za otroke. Številne imajo 360-stopinjsko igralno površino, zahvaljujoč čemur se bo z njo lahko udobno igralo tudi več otrok hkrati. Med tem ko en reže, lahko drug praži meso na ponvi in tretji pripravlja kavo na espresso kavnem avtomatu. V takšni kuhinji je zabavo vseh popolnoma poskrbljeno.

Elektronska kuhinja Tefal Studio 360° XXL Bubble Smoby

Kuhinja Tefal Studio 360° XXL Bubble znamke Smoby je dokaz za to, da se lahko otroci še bolj zabavajo, če kuhinja nima omejenega dostopa le z ene strani. Elektronska kuhinja v obliki črke L omogoča otrokom dostop z vseh strani, zahvaljujoč čemur se bo v njej igralo tudi več otrok hkrati. Ne manjkajo pa niti bogati pripomočki, številni aparati, samoumevni pa so tudi detajli, ki so posebno prilagojeni otroškim rokicam.

Kuhinja dizajn tefal studio smoby

Naj se kuhanje začne