Deček ali deklica? Kako ustvarjalno razkriti dojenčkov spol?

  Kategorije: Dojenčki in malčki, Nosečnost,
4 min.
21. sep'20

Deček ali deklica? S tem vprašanjem se bodoči starši stalno srečujejo in če so nanj v preteklosti odgovorili z enim stavkom, se danes za razkritje otrokovega spola prirejajo zabave, kjer domišljija nima meja. Poiščite navdih tudi vi in razkrite spol vašega malčka na véliko.

Izpuščanje balonov, barvni dim, zabavna pinata, konfeti in tudi boj s svetlobnimi meči. Po najnovejših trendih se dojenčkov spol ne naznanja, ampak razkriva in to na vse mogoče in na prvi pogled nemogoče načine. Presenetiti se lahko pustijo tudi sami starši – dovolj je, da informacijo o otrokovem spolu razkrije ginekolog sorodnikom bodočih staršev in ti potem poskrbijo za presenečenje.

Barvni dim in konfeti

Ena izmed najbolj priljubljenih možnosti, kako razkriti otrokov spol, je barvni dim, izpuščen iz strelca. Tako so svetu naznanili veliko novico mnogi slavni, med njimi je tudi model Victoria’s Secret Romee Strijd. Podobni način predstavljajo tudi konfeti, ki se izstrelijo, ki jih prav tako lahko kupite v trgovinah s pripomočki za zabave. Če se odločite za ta način, imejte v mislih, da bi se zabava za razkritje spola morala odvijati na prostem in da dimni pripomočki ne spadajo v roke otrok.

Oglejte si posnetek na Instagramu

Prispevek, ki ga je delila Romee Strijd (@romeestrijd),

Zabava z baloni

Novost o dojenčkovem spolu lahko z baloni razkrijete na dva načina. Pri prvem napolnite škatlo z barvnimi balončki glede na otrokov spol. Če se bo staršem rodila deklica, potem naj iz škatle zletijo rožnati baloni, če bo deček, pa modri. Seveda, lahko se dogovorite tudi za druge barve, najpomembnejše je, da ostali vedo, katera barva predstavlja kateri spol.

Drugi način malce spominja na izpuščanje konfetov – v črne neprosojne balone nasipajte konfete ene barve in jih napihnite. Starši oz. bližnji pa jih bodo med zabavo popokali. Pokanje balonov so uporabile igralka Kate Hudson, blogerka Kenza Zouiten Subosic in igralka Claire Holt, kateri se je način tako dopadel, da ga je izbrala tudi pri drugem dojenčku.

Oglejte si posnetek na Instagramu

Prispevek, ki ga je delila Claire Holt (@claireholt),

Sladko presenečenje

Otrokov spol pa lahko razkrijete tudi na bolj ne tradicionalen način – s torto ali drugim sladkim presenečenjem, na primer s polnilom muffinov ali piškotov s prelivom. Vendar pa je ravno torta tista, ki bo prisotne držala v napetosti vse do zadnjega trenutka. Tortni obliv je lahko moder ali rožnati (lahko tudi dvobarven), kar pa še ne razkriva spola. Najpomembnejša je krema v notranjosti ali pa barva biskvita. Resnico bodo bodoči starši (ali pa družina in najbližji) izvedeli šele, ko bo torta prerezana na pol. Razkritje spola na tak način so se odločili na primer pevka Ashlee Simpson in Katy Perry z Orlandom Bloomom in igralec Alec Baldwin s soprogo Hilario pri četrtem otroku.

Oglejte si posnetek na Instagramu

Prispevek, ki ga je delila Hilaria Thomas Baldwin (@hilariabaldwin),

Resnično ustvarjalno razkritje

Razkritje otrokovega spola je lahko tudi v resnično velikem stilu. »Dovolj je,« da počakate, da se stemni in v nebo izstrelite barvni ognjemet, da bodo novico izvedeli tudi vsi v okolici. Izjemno ustvarjalno je za razkritje spola poskrbela igralka Shay Mitchell s partnerjem Mattejem Babelem. Shay je na svojem Youtube kanalu objavila posnetek, v katerem se bojujeta dva junaka s serije Power Rangers, eden v rožnati in drugi v modri opravi. Podoben boj pa se lahko odvija tudi s svetlobnimi meči iz sage Star Wars.

Če ne spadate ravno med ljubitelje Vonje zvezd, stavite na sladko presenečenje – pinato, napolnjeno s sladkarijami v eni barvi. V tem načinu razkritja bodo uživali predvsem starejši bratci ali sestrice, ki lahko po pinati tolčejo dokler se ne raztrga in ne razkrije lepega (in hkrati sladkega) presenečenja.

Ustvarjalnih načinov za razkritje spola vašega dojenčka je resnično veliko. Dovolj je, da prepustite vajeti domišljiji ali pa najdete navdih pri naših namigih. Obkrožite se z družino in bližnjimi, ki jih želite imeti ta edinstveni trenutek v svoji bližini in uživajte v nepozabnem trenutku razkritja dojenčkovega spola.