Avtomobili so nazaj! Tretje nadaljevanje uspešne risane serije zdaj v kinematografih

  Kategorije: Namigi za igrače,
4 min.
23. jun'17

Ali vaš mali navihanec obožuje vožnjo s polnim plinom? Potem zagotovo ne smete izpustiti naslednjega nadaljevanja animirane pustolovščine iz sveta noro hitrih koles. Legendarni rdeči »sportak« Strela McQueen je znova na filmskem platnu in se pripravlja na zmago na veliki avtomobilski dirki. Še boljša novica pa je, da lahko vaši otroci zahvaljujoč igračam iz naše e-trgovine zgodbo štirikolesnega junaka doživljajo tudi po odhodu iz kina.

Ustvarjalci zgodbe obljubljajo, da bo tretje nadaljevanje risanke Avtomobili, prineslo še bolj realistične in čustvene prizore, kot prva dva dela. Strela McQueen s številko 95 ni več to kar je nekdaj bil. Na prizorišče prihajajo mlajši, močnejši in drznejši dirkači, med njimi tudi glavni favorit, samooklicani Jaka Grom.

Nova zgodba, novi junaki

Včasih samozavesten, McQeen se kar naenkrat počuti v vlogi outsiderja, ki ga je iz dirkalnih krogov odrinila nova generacija super hitrih in tehnološko bolj dovršenih avtomobilov. Rešitev prihaja v podobi nove junakinje – rumenega avtomobilčka, mlade tehničarke in »trenerke« Cruz Ramirez. Šestvaljni športni coupe spodbuja McQueena k vrnitvi na stezo in se trudi izboljšati njegovo opremo. Slavni dirkač tako nabira pogum, da bi pokazal svetu, da v njem še vedno bije srce šampiona.

Česar o risanki (morda) niste vedeli

  • Avtomobilčku, Streli McQueenu je v originalni verziji posodil glas ameriški igralec, Owen Wilson. Glas stranske »vloge«, Cruz Ramirez je prvotno upodobila uspešna komičarka, Cristela Alonzo, ki je pred tem posodila glas tudi junakinji Shirley v animiranem filmu Angry Birds.
  • Avtomobilu Juniorju, enemu izmed velikih dirkalnih junakov, s katerimi se Strela McQueen v zgodbi sreča, je glas posodila resnična legenda avtomobilističnega športa, Junior Johnson.
  • Tudi če vam negativni junak, Jaka Grom, ne bo preveč všeč, boste avtomobilski poznavalci nad njim navdušeni. Pod dovršeno aerodinamično karoserijo iz ogljikovih vlaken skriva osemvaljni motor z močjo 850 konjev in hitrostjo več kot 300 km/h.
  • Tretji del animiranega filma je režiserski prvenec Briana Feeja, dolgoletnega člana kreativnega tima studia Pixar, ki je na prvih dveh filmih sodeloval kot scenski ilustrator. Sodeloval je tudi pri filmih Wall-e, Ratatouille in Pošasti z univerze.
  • Poleg 6 glavnih scenaristov je k risanemo filmu prispevalo tudi pol ducata drugih avtorjev.
  • Ustvarjalci so navdih črpali iz okolja ameriškega avtomobilističnega tekmovanja, NASCAR. Pred pripravo tretjega nadaljevanja so izprašali celo Jeffa Gordona, bivšega voznika tekmovanja, da bi dobili pristno oznako razpoloženja dirkača, ki se je znašel na vrhu kariere in kasneje na začetku športne upokojitve.
  • Za glasbo je poskrbel Randy Newman, ki je za skladbo, Our Town iz prvega dela Avtomobilov dobil nominacijo nagrade Oscar. Leta 2001 se je nagrade veselil za pesem, We Belong Together v animiranem filmu Svet igrač 3, leta 2002 pa je v rokah znova držal zlati kipec, zahvaljujoč skladbi, If I Didn´t Have you, ki je zaslovela v risanki Pošasti iz omare.
  • V filmu ne nastopajo ljudje, temveč le avtomobili, ki so prevzeli človeške poteze in značajske lastnosti. V prvem delu je tudi mrčes upodobljen kot znani »hrošč«, znamke Volkswagen, v vlogi krav pa nastopajo traktorji.

Zgodba, ki prinaša življenjske lekcije

Pozitivno sporočilo risanega filma iz delavnice slavnega studia, Pixar ni le hitro premagovanje ciljne ravnine in s tem zmage, temveč v vsakem delu otrokom prinaša lekcije – na primer to, da je treba znati ohranjevati lastno držo in da se ne izplača prehitro metati puške v koruzo. V tretjem delu se boste s svojimi otroki prepričali, da je lahko zmagovalec kdorkoli – tudi tisti, ki pred tem sploh ni veljal za favorita.

Zabavne igre na svežem zraku

Risani film pa obravnava tudi druge življenjske teme. Kaže nam, da se lahko virtualna resničnost izrazito razlikuje od resničnosti. Vožnja na simulatorju je sicer velik tehnološki dosežek in za štirikolesne dirkače nepogrešljiva pomoč, pri treningu na resnični stezi pa vseeno obveljajo izkušnje in intuicija.

Zato svojih malčkov ne pozabite opomniti, da računalniške igre niso vse in je treba iti tudi ven, na svež zrak. Zagotovo bodo k temu pripomogle igrače z motivom risanke Avtomobili.

Komplet otroška miza Avtomobili Piknik Smoby in tobogan avtomobili Toboggan XS

Otroški komplet tovogan in mizica

Spuščati se z višine s hitrostjo strele? Ali pa risati na klopi z veliko sliko filma, Avtomobili? Nobenega problema! Ta čudoviti komplet mizice in tobogana vašim otrokom ponuja aktivno zabavo in udobno sedenje na vrtu. Obe igrači sta lepo usklajeni in okrašeni z motivom njihovega priljubljenega strele McQueena.

Otroški tobogani

Poganjalno kolo Avtomobili 2 Learning Bike Comfort Smoby od 2 leta

Mali dirkači, ki se še ne znajo voziti s kolesom lahko svoje spretnosti preizkušajo na poganjalnem kolesu, na katerem boste zopet opazili znanega junaka iz animiranega filma, Avtomobili. Naučili se bodo ohranjevati ravnotežje in pri igri aktivno potelovadili.

Otropško poganjalno kolo avtomobili smoby

Otroški poganjalci

Otroški vrtljivi skiro Avtomobli Scooter Twist & Roll Mondo

Čudoviti barvasti otroški skiro nima le prekrasnega pravljičnega značaja, ampak ga tudi na edinstven način obvladujete. Če se nagnete na stran, se kolesa obrnejo tja, kamor otrok želi. Njegova prednost so lahkost in protizdrsni sloj na deski. Varno in gladko vožnjo zagotavljajo kakovostna kolesa, ki imajo zadaj in spredaj različen premer.

Otroški skiro avtomobili mondo

Otroški skiroji

Otroški nahrbtnik z orodjem Avtomobili 3 Smoby in sestavljiv avtomobilček McQueen

Si vaš fantek želi postati avtomehanik na dirkališču? Njegove sanje mu lahko izpolnite z otroškim nahrbtnikom, Smoby in avtomobilčkom za sestavljanje s sličico filma, Avtomobili. S celotnim setom za igranje bodo otroci doživeli kup zabave, kamorkoli se bodo odpravili.

Otroški nahrbtnik avtomobili smoby

Otroška delavnica in orodje