Varno na cesti tudi med nosečnostjo

  Kategorije: Nosečnost,
3 min.
12. dec'19

Pravijo, da je nosečnost najlepše obdobje v življenju ženske. Resnica pa je, da s seboj prinaša tudi veliko strahu, ki je zagotovo upravičen. Ravno strah za otrokovo zdravje mnoge ženske odvrača od šofiranja, ali pa celo vožnje v avtu na splošno. Nosečniški varnostni pas pa bo pregnal strah in nosečnicam priskrbel udobje tudi na cesti.

Ali uživate v udobju, ki vam ga ponuja vožnja z avtom? V prvih mesecih je vožnja avtomobila in tudi sedenje na sovoznikovem sedežu brez težav. Prve omejitve, ki jih nosečnost s seboj prinaša pa se začnejo kazati šele kasneje, skupaj z rastočim trebuščkom. Varnostni pas začenja bodočo mamico motiti, ji neprijetno pritiska na trebuh ali pa se sploh ne da zapeti. Kako rešiti to zagato, ne da bi se morali odpovedati avtomobila v naslednjih mesecih?

Varnostni pas red castle

Varnostni pas ni tu za zabavo

Tudi če je varnostni pas kdaj v napoto, ima njegovo pripenjanje vedno svoj razlog. Nosečnice bi morale zmeraj paziti predvsem na možne poškodbe trebuha ali maternice, ki se lahko končajo z veliko nesrečo za mamico in tudi za nerojenega dojenčka. Varnostni pas ustvarja pritisk in je trden, s čimer je tam zato, da zniža tveganje za poškodbe med nesrečo, ki se lahko zgodijo tudi na kratkih razdaljah. Mnoge ženske v višji nosečnosti se izgovarjajo na neudobje, ki ga čutijo pripete z varnostnim pasom.

Hkrati se bojijo tega, da trakovi, predvsem na daljših poteh, pritiskajo na otroka in bi mu lahko tako povzročile različne deformacije in motnje. Rešitev za to težavo, ki pesti mnoge ženske, je pravilno zapenjanje varnostnega pasu, posebni varnostni pas za nosečnice ali pa zdravniško potrdilo, ki vas bo osvobodilo od uporabe varnostnih sistemov vozila. To potrdilo se izdaja predvsem ljudem, ki jim varnostni pas povzroča težave, medtem ko nosečnost (tudi rizična) med razloge za izdajo potrdila ne spada.

Najboljša rešitev, ki ne ogroža otrokovega življenja in življenja bodoče mame je uporaba varnostnega pasu med vsako vožnjo, krajšo ali daljšo. Varnostni pas bi moral biti med nosečnostjo nameščen čez prsi in pod trebuhom. Če redno potujete z avtomobilom, veste, da pasovi padejo čez trebuh, obdržati ga pod trebuhom pa ni vedno enostavno. Rešitev prinašajo posebni varnostni pasovi za nosečnice, ki jih lahko namestite pod trebušček in to tako, da ga zapnete med nogami.

Varnostni pas grafika

Nosečniški varnostni pas Protectababy® Red Castle

Ne prepuščajte stvari naključju in si svoje vozilo opremite z nosečniškim varnostnim pasom Red Castle, ki bo priskrbel za udobje med vožnjo in hkrati tudi dober občutek, da svojega nerojenega dojenčka ne ogrožate. Varnostni pas za nosečnice, francoske znamke Red Castle je bil testiran s strani strokovnjakov z Švedskega nacionalnega raziskovalnega inštituta, tako da se lahko zanesete na to, da boste vi in vaš malček v avtu varni.

Med nosečnostjo ženske ne prevzemajo odgovornosti le za svoje zdravje, ampak tudi za zdravje svojega otroka. Nosečniški varnostni pas Protectababy® Red Castle omogoča zaščito na višji ravni. Zahvaljujoč posebnemu zapenjanju je pas nameščen pod mamičin trebušček in ne neposredno čezenj, s čimer na trebuh ne ustvarja pritiska in tako zniža tveganje za poškodbe.

Varnostni pas Red Castle bo priskrbel za zadostno podporo med nogami, lahko pa ga uporabljate na voznikovem ali sovoznikovem sedežu. Varnostni pas se povsem preprosto namesti na sedež katerega koli avtomobila in se prav tako preprosto zapne in odpne.

Ne tvegajte svojega življenja in življenja svojega dojenčka le za nekaj minut udobja in pazite na varnost in odgovornost med vsako vožnjo z avtomobilom. Tudi zahvaljujoč pripetemu varnostnemu pasu boste po devetih mesecih srečno prispeli do tega težko pričakovanega cilja.

Nosečniški varnostni pas Red Castle