Hitro in preprosto: kako pravilno uporabljati parni kuhalnik Beaba Babycook®?

  Kategorije: Kuhamo za otroke,
4 min.
09. mar'20

Koliko loncev, mešalnikov, merilnikov in kuhalnic uporabite za pripravo enega preprostega obroka za vašega malčka? Če vaš odgovor vsebuje več kot en pripomoček, bodo naslednje vrstice nedvomno spremenile vaše življenje. Pripravite se na to, da bo od sedaj naprej priprava okusne kaše hitrejša, lažja in nenazadnje tudi bolj čista.

Parni kuhalnik in sekljalnik v enem Beaba Babycook® je že mnogim staršem s celega sveta poenostavil pripravo hrane za otroke. Čas, ki so ga pred iznajdbo tega revolucionarnega pripomočka preživeli za štedilnikom, lahko zdaj v popolnosti namenijo družini. Večfunkcijski robot Babycook® znamke Beaba hrano v le nekaj minutah skuha v sopari in jo seseklja v popolno kremasto kašo, smoothie ali juho. In to vse v eni posodi!

Navodila parni kuhalnik beaba

Otrokov osebni chef

Z Babycook® parnim kuhalnikom boste tudi vi pričarali jedi, ki bodo videti kot umetnije profesionalnega foodblogerja. Prvi korak je zmeraj priprava samih sestavin, živila je treba oprati in narezati, v primeru nekaterih vrst sadja in zelenjave tudi olupiti in odstraniti jedrca, z rib odstraniti kosti. Kasneje v posodo za vodo, ki se skriva pod pokrovčkom, nalijte zahtevano količino vode.

V posameznem receptu je zmeraj navedeno, koliko vode dana jed potrebuje, princip pa je v osnovi povsem preprost – živila (na primer jabolka), ki vsebujejo več vode potrebujejo za kuhanje manjšo količino dodane vode, gomoljnata zelenjava in pod. pa zahteva več vode, od ravni 2 do 3, medtem ko je meso priporočljivo kuhati pri najvišji ravni vode. Na koncu je treba le še vstaviti posodo z narezanimi sestavinami, zapreti parni kuhalnik, pritisniti na tipko in se poigrati z malčki, dokler hrana ni skuhana.

Parni kuhalnik Babycook® ima pametno delovanje, kar pomeni, da se oglasi sam, ko je jed gotova. To naznani z nežnim piskanjem in utripajočo lučko na tipki. Za odvzem posode s soparnika zmeraj uporabite priloženo lopatico, saj je vsebina posodice takoj po kuhanju vroča. Lopatico preprosto vstavite v odprtini na zgornjem delu posodice in jo odstavite. Odlijte tekočino, ki je nastala med kuhanjem, vendar je ne zlijte stran – med sekljanjem jo lahko priročno uporabite za redčenje kaše. Skuhane sestavine vstavite v »glavno« posodo, parni kuhalnik zaprite in jih sesekljajte s pomočjo pritiska na tipko.

In končno je čas za papcanje! Kašo ali drugo hrano po sekljanju ponudite malim lakotnikom ali pa jo shranite v posodice, če kuhate vnaprej. Vnaprej pripravljeno kašo shranjeno v hladilniku je priporočljivo uporabiti v 3-4 dneh. Lahko pa jo shranite tudi v zamrzovalnikih, na primer s pomočjo deljenih posod. Ko boste potrebovali rešitev v obliki vnaprej pripravljene jedi, lahko zamrznjeni pire preprosto vzamete iz zamrzovalnika in s pomočjo parnega kuhalnika odmrznite tako, da v posodo za soparo nalijete vodo do 2. ravni in pustite »kuhati«.

Kako uporabljati nastavek za riž in testenine

V posodo za vodo nalijte vodo do tretje ravni in priporočeno količino vode nalijte v sam nastavek (za 40 g riža ali testenin uporabite 45 ml vode). V vodo dodajte riž ali testenine, vstavite posodo v parni kuhalnik, jo zaprite in kuhajte. S pomočjo lopatke vzemite posodo in to je vse! Kuhanje riža in testenin na ta način je precej bolj enostavno, hitrejše in mogoče tudi brez stalnega nadzora štedilnika.

Ne pozabite na čiščenje

Parni kuhalnik Beaba vam bo olajšal kuhanje in poenostavil življenje, zato je na vsake toliko dobro soparnik tudi očistiti. Čiščenje glavne posode, košarice za živila in lopatice je po vsaki uporabi nujno, za pravilno delovanje in dolgo življenjsko dobo pa se priporoča tudi čiščenje vodnega kamna, približno po vsaki 50. uporabi. Na to, da je prišel čas za čiščenje vodnega kamna, vas bo opozorila tipka, ki bo namesto belo, svetila rdeče. Postopek čiščenja kamna v parnem kuhalniku je preprost, zato vam ga ni treba otepati.

V posodo z vodo natočite 100 ml vode in 100 ml univerzalnega čistila Beaba ali pa običajnega kisa za vlaganje. Parni kuhalnik odprite in tekočino pustite delovati najbolje kar celo noč. Zjutraj tekočino odlijte in posodo za vodo vsaj dvakrat splaknite z navadno vodo. V prazno posodo nalijte 200 ml vode in zaženite postopek kuhanja – posoda za živila mora med čiščenjem ostati prazna. Vodo zlijte stran in »kuhanje v prazno« še enkrat ponovite. Na koncu pritisnite na tipko in držite približno 60 sekund, da se parni kuhalnik resetira in tipka zopet belo zasveti.

Iznajdbe moderne dobe ne poenostavljajo le življenja, ampak nam predvsem prihranijo dragoceni čas, ki ga lahko posvetimo našim ljubljenim. Ravno tako storitev lahko poleg okusnih in zdravih jedi pričakujete tudi od parnega kuhalnika Babycook®. Vaše življenje se je spremenilo z otrokovim rojstvom in z nakupom parnega kuhalnika se bo spremenilo še enkrat. Seveda, zopet na bolje.