Buča maslenka s trdo pšenico (durum)

1 min.
20. jul'21
Buča bi morala imeti na otroškem jedilniku nenadomestljivo mesto. Je bogata z antioksidanti in magnezijem in je zahvaljujoč sladkastemu okusu otroci ne bodo zavračali. Maslenka po kuhanju in sekljanju ni dovolj gosta, skupaj s trdo pšenico pa je popolne gostote, ki hkrati ustvarja harmonijo okusov.
Število porcij
 1
Sestavine
  • 200 g buče maslenke
  • 30 g predhodno skuhane pšenice tipa durum
  • 20 g šunke
  • nekaj masla
Postopek

Predkuhano trdo pšenico vstavite v nastavek za riž in dolijte 45 ml vode. Nastavek vstavite v parni kuhalnik in v posodo nalijte vodo do 3. ravni in kuhajte. Maslenko dobro olupite, prerežite na polovico, odstranite semena in narežite na manjše kocke. Narezano bučo vstavite v parni kuhalnik, dolijte vodo na 3. raven in kuhajte. Gotovo pšenico sesekljajte skupaj s skuhano bučo, šunko in maslom. Če je pire preveč gosto, dolijte vodo, v kateri se je buča kuhala in ponovno sesekljajte.