5 lesenih zunanjih igrač za vsak vrt

  Kategorije: Namigi za igrače,
4 min.
18. maj'21

Brezčasne lesene igrače bodo razveselile vse generacije otrok. Izjemna niso niti igrače iz lesa, nemškega proizvajalca Eichhorn, ki bodo v otrocih gradile zdrav odnos do narave. Za vas smo pripravili predloge za 5 čudovitih lesenih igrač nemške znamke Eichhorn, ki bodo v otrocih prebudile neskončno fantazijo in svež zrak vdahnile tudi v največjega lenuščka. Ste pripravljeni na veliko mero zabave?

Lesene igrače so igrače z dušo, ki dihajo in v vsakodnevne igre vnašajo posebno energijo narave. So trajnostne, ekološke in ob pravi negi kljubujejo zobu časa enako kot plastične igrače. Nič se ne more primerjati z lesom, ki prav posebno diši in ob pogledu na letnice in njihovo fascinantno risbo odraža preteklost naravnega materiala. Razveselite otroke z igračami iz lesa, ki jih bodo zabavale in jih hkrati naučile veliko novega.

Lesena stiskalnica za rože Herbal Outdoor Leaf Press

Ustvarjanje herbarijev je v mnogih šolah še vedno del predmeta narave. Zahvaljujoč stiskalnici za rože Herbal Outdoor Leaf Press znamke Eichhorn bodo vaši otroci že zgodaj odkrili čarobnost te aktivnosti. Leseno stiskalnico za otroke od 6. leta starosti bodo otroci morali najprej sestaviti, kar pa ne bo nič težkega. V stiskalnico med kartonaste podloge bodo nato vstavili različne rože in liste, ki jih bodo nabrali na sprehodu in jih stisnili. Del seta so tudi barve in čopič, s katerimi lahko leseno stiskalnico okrasijo po lastni domišljiji.

Delo z leseno stiskalnico že v zgodnji starosti pri otrocih spodbuja zdrav odnos do narave, ki nas obkroža celo življenje. Ob dotiku lesa in naravnih rastlin otroci spoznavajo nove površine in si izpopolnjujejo tipno zaznavnost. To pa ni vse – oblikuje se njihova osebnost, zvišuje se aktivnost možganov, prebuja se ustvarjalno in abstraktno mišljenje in nenazadnje s tem širijo tudi svoja znanja za novo področje, botaniko.

Lesena stiskalnica eichhorn blog

Lesena gugalnica Wooden Baby Swing Outdoor Eichhorn

Del vsakega pravega vrta mora biti nedvomno tudi kakovostna gugalnica, ki bo otrokom prinesla ure in ure smeha in tudi gibanja. Gugalnica iz brezovega lesa ima nosilnost 20 kg, na drevo ali ogrodje jo namestite povsem preprosto. Gugalnica je klasične oblike, ki se je z otroštva spominjajo tudi starši, ne manjka pa ji niti površinska obdelava, in seveda, obroč, ki bo otrokom zagotovil maksimalno varnost.

Njena velika prednost je nizka teža in tudi ogrodje, saj jo lahko brez težav pospravite v avto in jo vzamete s seboj na vikend, k starim staršem ali pa na počitnice ob morju. Zibanje na gugalnici je odlična zabava za vse otroke že od zgodnje starosti, s katero hkrati dodobra razgibajo celo telo in tudi misli, saj se morajo otroci sami naučiti, kako se zibati brez pomoči staršev in kako gugalnica pravzaprav deluje.

Gugalnica eichhorn blog

Leseni panj za čebele Outdoor Bee House

Čebele v naših življenjih igrajo izjemno pomembno vlogo in brez njih človeštvo ne bi moglo preživeti. Skrb za čebele je sicer izjemno zahtevna, vendar pa lahko tudi vi doma, skupaj z otroki nekaj prispevate in čebelicam zagotovite dom. Čebelji panj Outdoor Bee House znamke Eichhorn bo postal dom za samotarske čebele in čmrlje in samo od vaših otrok je odvisno, kako bodo njihovo hišico pobarvali in okrasili.

Del seta za izdelavo lesenega panja za čebele so barve in čopič, s katerim bodo otroci lipovemu lesu vdahnili novo življenje. Otroci bodo v to aktivnost vključili svojo ustvarjalnost, prebudili domišljijo in svetel les okrasili s svojimi slikami. Na poličke hiške lahko potem položijo različen naravni material, kamor lahko čebele in drug mrčes prileti. Najboljši za to bodo storži, votle veje rastlin, tanjše vejice z izdolbenimi luknjicami in tudi opeka z okenci.

Leseni panj eichhorn blog

Lesena krmilnica za ptice Outdoor Feeding House

Življenje in predvsem veselo čivkanje na vašem vrtu bo priskrbela tudi lesena krmilnica za ptice Outdoor Feeding House. Podobno kot stiskalnica za rože in hiška za mrčes, tudi krmilnica že čaka na to, da bi jo otroci okrasili in pustili prosto pot svoji ustvarjalnosti. V ustvarjalnem setu bod odkrili eno krmilnico, barve in čopiče, s katerimi lahko nemudoma začnejo z barvanjem.

Gotovo krmilnico potem le obesite na drevo ali jo položite na ustrezno mesto, natresite hrano za ptice in počakajte na prve obiskovalce. Letenje ptic bo pravo naravno gledališče, med katerim bodo otroci lahko opazovali, kako se ptički hranijo. Hkrati pa se bodo tako kot ob leseni stiskalnici rož naučili prepoznavati različne vrste ptic in ugotovili, da vsaka vrsta, ki je videti drugače, tudi drugače poje.

Krmilnica eichhorn blog

Leseni vrtni počivalnik Outdoor Kids Sunchair

In po tolikšnem delu je čas tudi za počitek! Sprostitev in udobje bo otrokom pričaral ležalnik Outdoor Kids Sunchair kakovostne lesene konstrukcije in tekstilom s črtastim vzorcem. Vrtni ležalnik je proizveden iz bukovega lesa, nosilnost pa znaša kar 40 kg. Vseeno pa je lahek in preprost za zlaganje, tako da ga lahko otroci po potrebi prenesejo tudi na sonce ali v senco.

Maksimalno udobje bo otrokom omogočila tudi možnost nastavitve v tri položaje. Leseni ležalnik z zeleno belim potiskom bo odličen dodatek vsakega vrta, vaši otroci pa se bodo na vrtu z njim še bolj zabavali.

Ležalnik eichhorn blog

Čudovite in brezčasne lesene igrače Eichhorn niti po več letih ne bodo izgubile svoje vrednosti in bodo razveselile tudi prihodnjo generacijo otrok. Igrače iz bukovega, brezovega in lipovega lesa bodo otroke nenazadnje še bolj približale naravi in jim hkrati pomagale izboljšati njihove ročne spretnosti in tehnično predstavnost.