Igra s Smobyjem ima nove dimenzije: Predstavljamo vam kurnik za prave kokoši

  Kategorije: Namigi za igrače, Vzgoja,
4 min.
23. mar'23

Kaj je bilo prej? Kokoš ali jajce? To zagato so znanstveniki že razrešili, mi pa vemo še nekaj drugega – kaj bo pri vas doma najprej. Predstavljamo vam hiško za žive kokoši, ki je prava redkost med otroškimi igračami. Ste pripravljeni na največjo otroško dogodivščino v tej pomladi?

Igre različnih vlog imajo v življenju otrok neizmerni vpliv na njihov razvoj. Že v zgodnji starosti otroci ugotavljajo, kaj jih najbolj zanima, najsi je to pomoč staršem v kuhinji ali na vrtu, ali so jim bližje skupinski športi ali individualni. Otroke navdušuje svet njihovih staršev in zato bi kar najhitreje želeli sami opravljati njihove naloge in biti zanje odgovorni. In odlično priložnost za to bo priskrbela novost proizvajalca Smoby, ki je hišica za prave kokoške.

Hišica za kokoške Cluck Cluck Cottage

Morda se spominjate svojega otroštva in časa preživetega pri starih starših na podeželju, ali pa ste celo sami redili kokoši, ki so vam vsak dan prinašale jajca. Skrb za živa bitja s seboj prinaša veliko odgovornosti in nedolžna otroška igra se v hipu spremeni na poklic vzreditelja in kmetovalca. Hranjenje kokoši, čiščenje kurnika in pobiranje jajc so opravila, pri katerih lahko vam lahko pomagajo tudi otroci. Zadostuje, da na vrtu poiščete prostor in tja postavite našo najnovejšo pridobitev iz delavnice francoskega proizvajalca Smoby. Spoznajte kurnik Cluck Cluck Cottage.

Prvorazredna hišica za kokoške Cluck Cluck Cottage bo očarala vse otroke in tudi odrasle. Kurnik je zasnovan za prave kokoši – nesnice, ki bodo v njem lahko nesle jajca, ki jih bodo kasneje otroci pobirali Ob tem pa bodo prav tako opazovali kokoši in zanje skrbeli. Igra bo v hipu dobila nove razsežnosti, zanje pa to ne bo več le igra, ampak se bodo spremenili na odrasle z resničnimi dolžnostmi. Vendar pa ni dovolj, da iz kurnika le pobirajo jajca – nega kokoši zahteva veliko več.

Kurnik smoby kokoške

Jajca pa niso vse

Skrb za kokoši lahko primerjate tudi k skrbi za psička, mucko ali drugo domačo žival. Človek mora zanje skrbeti vsak dan in otroci jih ne morejo pospraviti v škatlo in jih potegniti ven, ko se želijo igrati z njimi. Tako kot za druge živali, so kokoške živa bitja, ki zahtevajo vsakodnevno oskrbo. Otroci se bodo poleg odgovornosti naučili tudi spoštovati živali, ki imajo prav tako svoje potrebe. S pobiranjem jajc bodo hkrati ugotovili, od kje prihaja hrana in doumeli, da nahraniti celo družino ni tako preprosto. Nega kokoši gre z roko v roki s higieno, saj tudi kurnik, enako kot gospodinjstvo, zahteva redno čiščenje.

Otroci bodo vsak dan lahko opazovali dnevni režim kokošk, jim odpirali vratca, da bi zjutraj lahko šle ven, jih hranili in opazovali, kaj jim tekne in kaj ne. Največja senzacija pa bo pobiranje jajc in spoznanje, da je vsako drugačno in da vsak dan kokoš jajca ne znese. Otroci bodo razumeli, kaj pomeni, ko nekdo reče, da »hodi spat s kurami«. Te namreč na svojo gred sedejo že zelo kmalu, še pred sončnim zahodom, iz česar se lahko otroci še nekaj naučijo – vsak dan ima svojo rutino, ki se je je treba držati.

Odgovorna in varna igra

Kurnik Cluck Cluck Cottage je zasnovan tako, da bi bila skrb za kokoši primerna za otroke in s tem varna. Na doma narejenih kurnikih iz različnih materialov se lahko otroci poškodujejo, pri kurniku Cluck Cluck Cottage znamke Smoby pa se za to ni treba bati. Kurnik za kokoške se poleg čudovitega videza ponaša tudi s tem, da je popolnoma prilagojen potrebam vsakega malega kmetovalca od 3. leta starosti. Trpežni plastični materiali ne vsebujejo škodljivih ftalatov, hišico pa je mogoče 100% reciklirati. Površina kurnika je nežna na dotik, zaobljeni robovi pa otrokom zagotavljajo varnost pri igri, za kar poskrbijo tudi stabilni temelji in trpežna konstrukcija.

Kurnik za prave kokoši ima stopničke, 4 velika vrata s ključavnico in streho z žlebom in zbiralnikom, kamor voda odteka neposredno v posodo za kokoši. Hišica ima tudi odprtino za kroženje zraka, ki jo otroci prilagodijo trenutnemu letnemu času in tako kokošim ustvarijo idealne pogoje. Prostorni kurnik je zasnovan za 4-5 kokoši, otrokom omogoča dober dostop za oskrbo, proizveden pa je iz visoko kakovostne umetne mase.

Kurnik smoby jajčka

Kurnik za kokoške Cluck Cluck Cottage premika običajno otroško igro na povsem drugo raven. Presenetite otroke s hiško, ki ne bo narejena zanje, ampak jim bo prinesla še več spoznanj in doživetij kot katera koli druga igrača.