Kmečki pire s prepeličjim mesom

1 min.
06. jul'21
Presnova otrok je izjemno občutljiva in še ni pripravljena na jedi, ki jih odrasli prenašajo popolnoma brez težav. Kombinacija ledenke in prepeličjega mesa ne obremenjuje otrokovega želodca in je izjemno lahka za prebavo. Prepeličje meso vsebuje kar 2,5-krat več A, B1 in B2 vitaminov kot piščančje meso in se lahko pohvali tudi z 5-krat večjim obsegom fosforja, kalija in železa.
Število porcij
 1
Sestavine
  • 150 g ledenke
  • 60 g krompirja
  • 10 g prepeličjega mesa
  • ¼ bele čebule
  • nekaj masla
Postopek

Solatne liste oplaknite, krompir olupite, splaknite pod tekočo vodo in narežite na manjše kocke. Prepeličje meso in čebulo prav tako narežite in skupaj s krompirjem in solato vstavite v parni kuhalnik. V posodo z vodo nalijte vodo do 3. ravni in kuhajte. Na koncu vse sestavine z malce masla sesekljajte in če želite za dosego želene gostote dolijte nekaj vode.

Kuharjev namig

Če veste, da vaš malček slabo prenaša čebulo jo vstavite v sito za zelišča in ostala živila sesekljajte brez čebule.