10 razlogov, zakaj se naložba v kakovostne in originalne igrače splača

7 min.
09. mar'20

Stavite na preverjene proizvajalce iz naše bogate ponudbe in se poslovite od poceni kopij, ki ne izpolnjujejo standardov Evropske unije. V roke svojih malčkov ne boste položili le čudovito igračo, ampak tudi kakovost in varnost. Podarite jim igračo za celo otroštvo.

Original je vedno samo eden

Tudi če se zdi kot kliše, je prvi indikator kakovosti igrač v mnogih primerih prav cena. Je igrača videti sumljivo poceni? Za trenutek se poigrajte raziskovalce in kaj kmalu boste našli originalno verzijo igrače, s katere je bila narejena poceni kopija iz manj kakovostnih materialov. Ta bi lahko konec koncev otroku tudi bolj škodila, kot bi ga zabavala.

Izjemno pomembno nalogo igra predvsem material, iz katerega je igrača proizvedena. V primeru plastičnih igrač se je treba osredotočiti na njeno sestavo, funkcionalnost, trdnost, debelino, zaobljene robove in prisotnost UV filtra, ki varuje barve igrač pred poškodbami in bledenjem. Z nakupom cenenega ponaredka ne tvegate le kratke življenjske dobe igrače, ampak predvsem zdravje svojega malčka, saj je tveganje za poškodbe pri uporabi necertificirane in neoriginalne igrače veliko večje.

Poceni kopija igrače je v mnogih primerih prikrajšana za zabavne funkcije, lahko je čudne oblike ali pa do deformacije pride v kratkem času med samo igro, nenazadnje pa lahko takšna igrača pušča barvo, predvsem pri kontaktu s toplo vodo ali po tem.

Kuhinja evolutiv smoby

Kakovostne igrače spoznate po pestrih barvah, trdnem in debelem materialu ter igrivih funkcijah.

Kako ločiti poceni kopijo od originala

Igrače, z nakupom katerih ste prihranili kar nekaj denarja, so lahko na prvi pogled nerazpoznavne od teh kakovostnih, vendar zadostuje že bolj pozoren pogled in razliko bo prepoznal prav vsak.

  • Material, iz katerega je igrača proizvedena, je tanek in krhek. Poceni plastične igrače niso odporne proti poškodbam, hitro se lomijo in imajo ostre, neobrušene robove, na katerih se lahko lahko otroci med igro poškodujejo. Nekakovostna igrača se pri spremembi temperature hitro deformira in slabo prenaša toploto in mraz.
  • Barve niso polne. Barve, ki jih uporabljajo pri proizvodnji replike, nimajo izrazitega odtenka, ko jih vzamete iz embalaže lahko delujejo bledo in kasneje na soncu prvotni odtenek še izgubijo. Uporaba poceni in nekakovostnih barv je lahko za zdravje škodljiva, saj otroci igrače pogosto oblizujejo in jih grizejo.
  • Igrače nimajo dodatnih zabavnih funkcij. Kakovostna in originalna igrača ponuja otrokom mnogo igrivih mehanskih funkcij. Če ima te lastnosti tudi poceni različica, se premičen del igrače lahko hitro zlomi, poškoduje in deformira. Manjkajo pa tudi zvočni in svetlobni učinki, če pa kakšni že so, hitro nehajo delovati, najpogosteje zaradi nekakovostnih kontaktov.
  • Igrače so proizvedene brez poudarka na detajle. V okviru varčevanja s časom in denarjem, poceni replikam manjkajo čudoviti detajli, ki igrači dajejo še posebno edinstvenost. To lahko opazite predvsem na nalepkah, ki so nalepljene postrani in se hitro odlepijo ali pa so lahko pri posameznih delčkih igrače videti popačene ali amatersko izdelane.
  • Nekakovostne igrače vsebujejo nevarne snovi. Razlog za to je uporaba poceni materiala, ki ne izpolnjuje standardov, določenih z Evropsko unijo, s tem pa prav tako ni kontroliran. Zavedati se moramo, da se otroci med igro dotikajo materiala, ki lahko sprošča strupene snovi neposredno na kožo. Poceni igrače lahko zaradi takšnih materialov smrdijo ali pa puščajo barve.
  • Poceni verzije škodijo otrokom in tudi življenjskemu okolju. Kakovostna igrača, ki je izdelana iz prvorazrednih materialov je ekološka in varuje življenjsko okolje, svojo kakovost pa ohranja leta in leta. Material se lahko reciklira ali pa je ta igrača že izdelana iz recikliranega materiala. Novi prodajni hiti so prav tako igrače iz sladkornega trsa.
  • Proizvajalci poceni igrač vam certifikata EU kakovosti ne morejo priskrbeti. Za razliko od njih, priznani proizvajalci izdelujejo igrače, ki izpolnjujejo standarde Evropske unije in se lahko pohvalijo s certifikatom kakovosti in mnogimi nagradami strokovnih žirij, prav tako pa prejemajo nagrade na razstavah igrač.
  • Poceni igrača ima kratko življenjsko dobo. Eden izmed razlogov, zakaj je dobro investirati v kakovostne igrače, je njihova trpežnost. Igrače v naši ponudbi imajo dolgo življenjsko dobo, zahvaljujoč čemur se bodo z njimi igrale tudi prihodnje generacije otrok, s tem pa se ne ustvarjajo nepotrebni odpadki in se varuje življenjsko okolje.
  • Proizvajalci kakovostnih igrač v razvoj novih izdelkov investirajo veliko časa in finančnih sredstev. V sodelovanju z najboljšimi oblikovalskimi podjetji poskušajo na tržišče prinesti igrače, ki otrokom glede na njihov motični in duševni razvoj priskrbijo svoj maksimum. Kakovostna igrača bo hitro postala ena izmed najbolj priljubljenih, otrok pa se bo z njo, za razliko od poceni kopije, igral dlje časa. V primeru dražjih in kakovostnih igrač zagotovo velja eno – manj dá otroku veliko več.
  • Dizajn in barve kakovostne igrače so proizvedene v skladu s sodobnimi trendi v arhitekturi, notranjega dizajna in tudi mode. Voziček za dojenčka je usklajen z oblekicami, kuhinja je izdelana v barvah, ki se trenutno najbolj uporabljajo ipd.Poganjalec bobby big

V nemškem mestu Burghaslach, kjer se nahaja sedež podjetja BIG, vsak poganjalec na koncu preide še končni test kakovosti.

V otroške roke le najboljše

Francoske znamke Smoby, Écoiffier, Corolle in Beaba, nemški BIG in AquaPlay, ki svoje igrače oblikuje na slikovitem Švedskem, ponujajo le najbolje, kar na tržišču obstaja. Prestižne evropske znamke že leta in leta delajo na tem, da bi najmlajšim priskrbeli le najkakovostnejše igrače, ki bodo tudi po več letih videti kot nove. Posezite po letih in letih izkušenj in razveselite svoje otroke z igračo, ki bo prinesla občutek zadovoljstva njim in tudi vam.

Smoby

Priznana francoska znamka Smoby se osredotoča na dizajn in proizvodnjo igrač iz trdne plastike, ki je okrepljena z UV filtrom in je čudovitih in pestrih barv. Robovi na igračah Smoby so zaobljeni, da se otroci med igro ne bi poškodovali. Igrače Smoby pomagajo otrokom pri vadbi fine in grobe motorike, izboljševanju fizične pripravljenosti in komunikacijskih veščin. Čudovite igrače Smoby so vsako leto nagrajene s prestižnimi nagradami, so redno testirane in izpolnjujejo stroge predpise in standarde Evropske unije.

AquaPlay

Leta 1977 sta se brata Britt in Lennart Dahlgren združila, zahvaljujoč temu pa je nastala švedska znamka AquaPlay, ki proizvaja originalne vodne steze z ljubkimi figuricami. Igra s temi edinstvenimi elementi bo otrokom odkrila skrivnosti vode in princip delovanja vodnih jezov na najzabavnejši način. Originalne vodne steze razvijajo neskončno otroško domišljijo in spodbujajo njihovo ustvarjalnost, to pa vse med maksimalno varno igro. Znak kakovosti vodnih stez AquaPlay niso le zaobljeni robovi in pestre barve, ki na soncu ne bodo obledele, ampak prav tako triletna garancija.

Originalne igrače big

Vodne steze AquaPlay ne bodo zabavale le otrok, temveč tudi odrasle.

BIG

Ob pogledu na katero koli igračo znamke BIG boste zagotovo najprej opazili simbol bivola. Ta simbolizira moč, trpežnost in robustnost – lastnosti, ki so značilne za vsako igračo BIG. Proizvajalec BIG uporablja ekološke materiale, zahvaljujoč katerim se igrače lahko reciklirajo in tako prispeva k varovanju življenjskega okolja. Na igrače BIG je na koncu proizvodnega procesa opravljena še finalna kontrola kakovosti. Ponudba te nemške znamke je bogata predvsem z otroškimi poganjalci in vozili, ki pomagajo pri razvoju otroške fine motorike in krepitvi mišic na nogah.

Écoiffier

Francoska znamka Écoiffier je dokaz za to, da so tudi družinska podjetja lahko uspešna. Temelj znamke je leta 1945 položil Albert Écoiffier, ki je svoje žezlo kasneje prepustil svojim otrokom. Jaques in Eliane sta se v popolnosti osredotočila na proizvodnjo kakovostnih plastičnih igrač, ki spodbujajo motorični, duševni in družbeni razvoj otrok. Podobno kot ostali proizvajalci, je tudi znamki Écoiffier pomembna prihodnost našega planeta, zato svoje igrače proizvajajo iz reciklirnih materialov, njihove čudovite barve pa prihajajo z naravnega in neškodljivega atramenta. Če iščete francosko kakovost po prijazni ceni, posezite po znamki Écoiffier.

Corolle

Nežne, mehke, dišeče in originalne punčke in dojenčki Corolle so se prav tako rodili v Franciji. Najstarejša punčka, ki je nastala v delavnici Corolle, Bébé Cheri, praznuje že 40. rojstni dan in skupaj z ostalimi punčkami in dojenčki spada med najlepše na svetu. O tem vas bo prepričal čudoviti videz dojenčkov in njihovi mehki trebuščki ter tudi neverjetno dodelani detajli in vonj po vanilji. Vsak dojenček Corolle je namreč edinstven po svojem izrazu na obrazku, barvi oči, las in kože ter je videti, kot izdelan po meri. Zahvaljujoč tem neobičajnim potezam je vsak dojenček Corolle originalen, vaši otroci pa ga bodo v trenutku vzljubili in z njim ustvarili vez za celo življenje.

Originalne igrače corolle

Dišeči in mehki dojenčki Corolle bodo že v prvem trenutku postali najboljši prijatelji vaših otrok.

Beaba

Podjetje Beaba je že od svojega nastanka leta 1989 vodilno na svetu med proizvajalci dodatkov za novorojenčke in majhne otroke. Zanjo so samoumevni prvorazredni materiali, ki ne ogrožajo življenjskega okolja in niti zdravja otrok. Najbolj priljubljeni izdelki znamke Beaba so pripomočki za hranjenje, izdelani iz prvorazrednega debelega silikona, ki je BPA free in v katere lahko otroci brez strahu zagrizejo. Ni naključje, da se lahko Beaba pohvali z mnogimi nagradami s strani staršev in strokovnjakov, saj ima v svoji zbirki tudi certifikate, ki potrjujejo najvišjo kakovost izdelkov.