Spakirajte kot izkušeni popotniki

4 min.
28. jun'17

Portali za popotnike so polni nasvetov, kako spakirati opremo za počitnice. Kako pa ta pravila uporabiti, če vaš čakajo počitnice z otroki? Za vas smo pripravili najboljše nasvete za pakiranje, ki vam bodo prav prišli pri pripravi na počitnice s celo družino.

Vas grabi panika, ko si predstavljate, da boste morali spakirati prtljago za celo družino? Prav odločitev, kaj boste potrebovali in kaj ne, je kdaj pa kdaj najtežja. Pri količini kovčkov igra veliko vlogo način prevoza – če greste na pot z avtom, lahko s seboj vzamete več, medtem ko vas letalske družbe omejujejo z omejitvami teže prtljage. Dovolj zgodaj napišite seznam stvari, ki v prtljagi ne smejo manjkati. Seznam bo h krati dober pripomoček, ko se boste vračali, z njegovo pomočjo boste lahko preverili, ali niste česa pozabili.

Počitnice blog

Pravilo kombinacij

Zlato pravilo izkušenih popotnikov zveni: spakirajte le polovico oblačil, ki ste si jih pripravili. V mislih poskusite izbrati oblačila, ki jih lahko skombinirate tako, da bi jih lahko uporabili za različne priložnosti. Pri pakiranju oblačil za svoje malčke pazite na to, da bi bili otroci oblečeni od glave do pet tudi v primeru hladnejšega vremena. Če boste s seboj vzeli milo za pranje, lahko otroške majice in kratke hlače vsak večer na roke operete, saj se bodo do jutra že posušile. S tem boste v kovčku privarčevali nekaj prostora.

Če boste šli poleti v gore ali pa na morje boste v vsakem primeru potrebovali kremo za sončenje. Naslednji nujen kos opreme, ki ne sme manjkati v prtljagi nobene mamice, je potovalna lekarna.

Počitnice in kopanje v bazenu

Počitniška lekarna bi morala vsebovati:

  • zdravila, ki jih redno jemljete
  • termometer
  • sredstva za zaščito pred ugrizom insektov
  • kapljice za oči, nos in ušesa
  • zdravila proti slabosti
  • zdravila proti vročini
  • zdravila proti driski
  • zdravila proti alergiji
  • analgetike
  • tekočino za dezinfekcijo ran
  • medicinsko oglje
  • obveze in obliže
  • sredstva za opekline

Mleko lahko s seboj vzamete tudi na letalo

Če odhajate na počitnice z letalom, pazite na ročno prtljago. Mere in teža ročne prtljage so pri večini letalskih družb točno določene. Vanjo ne spadajo ostri predmeti in niti tekočine, ki presegajo 100 ml tekočine. Manjše embalaže morate zapakirati v prozorno plastično vrečko. Za starše z majhnimi otroki veljajo posebna pravila. Na krov letala lahko vzamete mleko, čaj ali drugo tekočino, v količini, ki ustreza dolžini leta. Naj vas ne preseneti, če vas bodo pri kontroli izzvali, da boste morali pijačo okusiti.

Pravilna tehnika pakiranja kovčka

  • težje stvari dajte na dno kovčka,
  • zapolnite nastale luknje in špranje z majhnimi stvarmi, kot so nogavice, rute, pas ali zrolana majica,
  • na vrh kovčka dajajte mehke stvari,
  • če bo vaš paket nastanitve vseboval storitev all-inclusive, lahko brisače pustite doma, s seboj vzemite le odejico ali brisačko za na plažo,
  • oblačila lahko zlagate ali pa jih zrolate; če jih boste zrolali, jih boste v kovček zložili več.

Otroci in njihova prtljaga

Počitnice so za večino družin sinonim za igro in branje. Preverjene igrače za počitnice so družabne igre, pobarvanke, puzzle, kreativne igre za ročna dela in ustvarjanje ter priljubljene plišaste živalce. Vključite otroke v pripravo in jim dajte prostor, da si sami spakirajo svoj zaklad, najbolje v majhen nahrbtniček. Lastna prtljaga bo dodala malih popotnikom občutek odgovornosti in pomembnosti, njihov hrbet pa zahvaljujoč priročnim koleščkom, ne bo obremenjen.

Otroški kovček na koleščkih

Otroški kovček Volk Janod na koleščkih od 3-8 let

Otroški kovček na koleščkih, Volk je čudovit kovček za otroke od 3. do 8. leta starosti. Zahvaljujoč teleskopskemu ročaju se prilagodi višini vsakega otroka, plastični koleščki pa olajšujejo prenos prtljage in gladko vožnjo. Več otroških kovčkov na koleščkih boste našli v kategoriji otroški kovčki.

Otroški nahrbtniki

Voziček, da ali ne?

Če mislite, da boste nekaj dni pa že zdržali brez vozička, vas bodo počitnice hitro postavile na trdna tla. Poleg otroka boste iz mesta na mesto morali prenašati tudi stvari, zato ne boste imeli prostih rok za dojenčke. Namesto vozička vzemite s seboj vsaj ruto za nošenje dojenčka ali pa ergonomsko nosilko. Če vam ostane še nekaj prostora v prtljažniku avtomobila, razmislite o kombinaciji otroškega vozička in tricikla v enem. Zahvaljujoč možnosti prilagajanja glede na starost, lahko z vami preživi ne le ene počitnice.

SmarTrike črno-rdeč tricikel smarTrike&Go Touch Steering z nakupovalnim vozičkom

Tricikel z nakupovalno torbo smarTrike

Tricikel smarTrike&Go Touch Steering 5v1 je čudovit tricikel, opremljen z najnovejšo tehnologijo. Otroški tricikel raste skupaj z vašim otrokom od njegovih 10. mesecev do 3. leta starosti. Edinstvena snemljiva torbica vam bo prav prišla na poti na plažo ali drugih sprehodih. Več otroških triciklov boste našli v kategoriji tricikli.

Otroški tricikli

Če ste kaj pozabili doma, se s tem preostanek poti po nepotrebnem ne obremenjujte. Povsod se najdejo trgovine, v katerih boste lahko kupili šampon ali sončna očala, ki ste jih pozabili.