Šola kliče: Kako izbrati popolno šolsko torbo?

  Kategorije: Zdravje otroka,
5 min.
13. avg'20

Priprave na šolo so že v polnem zamahu, o čemer pričajo tudi zvezki, pisalne in šolske potrebščine, ki jih lahko opazimo na vsakem koraku. Nujni del opreme vsakega šolarja je kakovostna šolska torba, ki ne bo le nesla vseh njegovih učbenikov, ampak bo hkrati podpirala pravilen in zdrav razvoj hrbtenice. Kako izbrati pravo šolsko torbo?

Otroci si želijo čudovitega dizajna, ljubkih pravljičnih junakov in stilskih barvnih kombinacij, staršem pa je pomembna predvsem prvovrstna izdelava, kakovostni materiali, anatomska oblikovanost in ne nazadnje tudi cena. Najti torbo, ki bo izpolnjevala vse zahteve staršev in tudi otrok, je zahtevno, vendar ni nemogoče. Šolske torbe in aktovke Jeune Premier bodo očarale učence in odrasle, vendar kako pa med vsemi modeli izbrati pravega za vašega malčka?

Kako izbrati pravo velikost?

Zagotovo vas ne bo presenetilo, da šolska torba ne sme biti premajhna (da bi vanjo lahko shranili vse šolske potrebščine), in tudi ne prevelika (da se med hojo ne bi drgnila in vlekla nazaj). Pogosta napaka pri izbiri šolske torbe je tudi izbira tiste, ki »raste skupaj z otrokom«. Takšen nakup je sicer ugoden za vašo denarnico, vendar vam otrokova hrbtenica ne bo ravno hvaležna. Zato vedno upoštevajte velikost vašega malega šolarja in tudi to, v kateri razred hodi in kaj vse bo v torbi vsak dan nosil.

Kako izbrati tobo midiAktovka It bag Midi

Za prvošolčke in drugošolčke

Bodo vaši malčki letos zasedli klopi prvega ali drugega razreda? V tem primeru izbirajte med modeli It bag Midi, Backpack Bobbie in Ergomax.

It bag Midi

Šolske aktovke z linije It bag Midi popolnoma izražajo filozofijo znamke, katere temelje sta leta 2012 postavila Hélène Fransen in soprog Bruno. Aktovka It bag Midi predstavlja klasično šolsko aktovko v retro obliki z dvema predalčkoma. Torbi ne manjka niti stranski žep s stekleničko za vodo in elegantne zaponke, ki so edinstveni (in funkcionalni) detajl. In še najpomembnejši podatek za konec – hrbtišče aktovke je mehko oblazinjeno, naramnice pa so nastavljive. Aktovka tehta le 900 gramov in je namenjena prvošolčkom z višino 110 do 134 cm.

Backpack Bobbie

Druga klasika Jeune Premier, ki ne gre iz mode je nahrbtnik Backpack Bobbie. Nahrbtnik je na prvi pogled videti robustno, vendar bo ravno to zagotovilo zravnani položaj otroške hrbtenice. Trdna oblika torbe bo hkrati poskrbela za to, da bodo učbeniki, zvezki in malica ostali stabilno na sojem mestu. Zanimiv detajl je tudi navpična zadrga, ki daje nahrbtniku piko na i in še bolj poudarja njegov čudoviti dizajn. Prazni nahrbtnik tehta le 600 gramov in je namenjen predvsem otrokom z višino 116 do 158 cm.

Ergomax

Novi model Jeune Premier ni le čudovitega videza, ampak lahko rečemo, da je tudi pameten. Gre za skandinavski model, ki je v severnih deželah izjemno priljubljen, saj sta Severnjakom udobje in ergonomija resnično velikega pomena. Ogromna prednost nahrbtnika je tudi dejstvo, da nosilni sistem prenese 50 % teže torbe z ramen na stranske dele. Nahrbtnik Ergomax ima preprosto vse, kar mora prava šolska torba za prvošolčka vsebovati.

Samoumevno je nastavljivo hrbtišče, zračni ojačani deli, prsni in pasni trakovi, držalo za steklenico, priročno zapiranje, sprednji žep za manjše predmete in odsevni elementi za varnost na vsakem koraku. To je preprosto Rolls Royce šolskih torb. Nahrbtnik tehta 1,1 kg, njegova prostornina znaša kar 18 litrov in je namenjen otrokom z višino 122 do 158 cm.

Kako izbrati tobo ergomax

Nahrbtnik Ergomax

Za tretješolce, četrtošolce ... edinstveni backpack James

Imate doma tretješolca ali učenca višjega razreda? Vaša jasna izbira je v tem primeru nahrbtnik Backpack James. Pri otrocih bo zmagal zahvaljujoč originalni obliki in atraktivnemu dizajnu, staršem pa bo všeč zaradi dveh priročnih predalčkov z razdelitvijo po sistemu harmonike. Ta bosta otrokom pomagala razdeliti zvezke in učbenike od peresnice in škatle za malico. V nahrbtniku Backpack James ima vse svoje mesto, čemu bodo otroci z več različnimi predmeti zagotovo hvaležni. Nahrbtnik tehta 800 gramov, njegova prostornina znaša 27,4 litrov in je primarno namenjen otrokom z višino 98 do 158 cm.

In še za najmlajše ...

Oblikovalci znamke Jeune Premier niso pozabili niti na otroke, ki morajo na prvi šolski dan še malce počakati. Za tiste, ki hodijo v vrtec so zasnovali aktovko It bag Mini, ki je na prvi pogled prava mini kopija svoje večje sestre It bag Midi. Manjša aktovka It bag Mini je zasnovana za otroke od 2. leta starosti, je lahka (tehta le 700 gramov), za njeno udobje v nošenju pa bo poskrbel prsni trak. Zahvaljujoč aktovki It bag Mini bo vaš malček tudi v vrtec odšel v stilu in če bo nad torbo tako navdušen, da se od nje ne bo hotel posloviti, jo lahko kasneje preprosto zamenjate za večji model.

Kako izbrati tobo mini

Aktovka It bag Mini

Najboljše za konec

Šolsko leto se ne more začeti brez kulske šolske torbe, enako pomembne pa so tudi druge šolske potrebščine. Svinčniki, barvice in flomastri se ne morejo kar tako valjati po torbi, to pa velja tudi za copate in športno opremo. Jeune Premier misli resnično na vse in bo otrokom priskočila na pomoč tudi v teh situacijah.

V pestri ponudbi znamke boste našli peresnice, vrečke za copate in športno opremo in tudi najbolj stilske škatle za malico, ki si jih niti zamisliti ne morete. Vsi dodatki so popolnoma usklajeni z aktovkami in torbami Jeune Premier in več kot očitno je, da bo vaš mali šolar ali šolarka v trenutku postal šolska modna ikona. Le kaj otroke spodbudi bolj, kot čudoviti šolski pripomočki, ki bodo otroke spremljali ves šolski dan.

Popolno torbo najdete tukaj