Kako izbrati otroški tobogan?

  Kategorije: Namigi za igrače,
3 min.
25. apr'17

Pomlad že trka na vrata in po dolgi zimi vsi otroci komaj čakajo, da stečejo na vrt. Otrokom je pri igrah na prostem najpomembnejša zabava, staršem pa je na prvem mestu varnost. Svetovali vam bomo, kaj je dobro upoštevati pri nakupu otroškega tobogana in na kaj morate biti pozorni. Vsi starši želijo za svoje otroke le najboljše.

Vsak otrok si želi imeti kar doma lastno igrišče, na katerem ne sme manjkati niti otroški tobogan. Ste vedeli, da tobogani razvijajo motoriko vašega otroka in krepijo njegov mišični sistem? Poleg tega pa se otroci učijo ohranjevati ravnotežje in urijo koordinacijo gibov. Torej, ko dovolite otroku na tobogan, s tem naredite tudi nekaj za njegovo zdravje. Kako bi pa izbrali tobogan, ki bo kakovosten, varen in h krati še čudovit?

Kako izbrati otroški tobogan

Kakovost je na prvem mestu

Tobogani, ki jih boste našli v naši ponudbi, bodo pri otroškem rajanju zagotovili popolno varnost otrok, vendar pa jih s tem ne bodo prikrajšali za veselje. Varnost je na prvem mestu, zato smo v svojo ponudbo vključili le tobogane, ki imajo certifikate kakovosti in izpolnjujejo vse varnostne norme. Kupujte le tobogane, za katere ste prepričani o njihovem proizvajalcu in državi porekla. Pazite na kakovosten material in raje posezite po dražji, vendar kakovostnejši alternativi.

Najpomembnejša je varnost

Protizdrsne površine, stabilne stopničke, čvrsta držala in povišane stranice. Tudi te stvari igrajo pomembno vlogo pri izbiri tobogana. Ugotovite tudi nosilnost tobogana in ne tvegajte, da bi po njem drseli starejši in večji otroci, ki bi se lahko pri tem poškodovali. Naši tobogani so narejeni iz trdnih in neoporečnih materialov. Stopničke so protizdrsne, zato lahko na tobogan zlezejo tudi bose in mokre nogice. Okrogla in gladka držala bodo dala otrokom občutek stabilnosti in varnosti.

Tobogan stopnicke varnost

Za v sobo in za na vrt

Je slabo vreme, vaši otroci pa kljub temu želijo drseti po toboganu? Nič za to! Mnogi tobogani so priročne velikosti, zahvaljujoč kateri bodo primerni tudi za otroško sobo. Kasneje pa jih tudi ni težko naložiti v prtljažnik in jih odpeljati s seboj na vikend, k vodi ali pa jih le odnesti na vrt. Nekateri tobogani imajo daljšo drsno površino, zato najprej preverite dimenzije, da vas velikost tobogana ne bi presenetila.

Pisane barve tudi po več letih

Pri igračah, ki so dlje časa izpostavljene soncu je pomembno, da vsebujejo UV filter. Ta bo varoval plastiko pred bledenjem in uničevanjem zaradi sonca in tako zagotavljal, da barve dolgo časa ne bodo zbledele ter bodo ostale živahne kot prvi dan tudi po dolgih letih uporabe. Zahvaljujoč temu, imate lahko tobogan postavljen na vrtu ali na dvorišču vse dni v letu in tako vam ga ni treba stalno pospravljati. Pisane barve pri otrocih spodbujajo domišljijo in fantazijo. Dandanes boste na trgu našli mnogo toboganov v čudovitih barvnih kombinacijah ter tobogane s pravljičnimi vzorci, ki bodo vašim otrokom zelo všeč.

Tobogancek za otroke

Otroško veselje je neprecenljivo

Otrokom tobogan ne bi smel manjkati, to pa zaradi več razlogov. Prvič, otroci obožujejo tobogane. Poleg tega, jih motivirajo k zdravemu gibanju in aktivni zabavi. Otrok mora najprej splezati na tobogan, da bi se lahko z njega spustil in se ob tem zabaval. Otroci se radi igrajo in se s tem tudi gibajo. Tobogani pomagajo otrokom graditi mišice, razvijajo motoriko in s tem krepijo otroška srca. Prikrita prednost za starše je tudi to, da se bodo otroci po takšnem gibanju utrudili in hitro zaspali, še preden jim boste do konca prebrali pravljico. Odlične otroške tobogane boste našli tudi pri nas v kategoriji Tobogani.

Otroški tobogani