Izbirate otroški tricikel? Pomagali vam bomo!

  Kategorije: Namigi za igrače,
4 min.
11. apr'17

S prihodom pomladi preživljamo vedno več časa na prostem. Gibanje na svežem zraku je za otroke zelo zdravo. Tricikli spodbujajo zdravo gibanje in s seboj prinašajo veliko aktivne zabave. Želite najboljši tricikel za svojega otroka? Svetovali  vam bomo, kako se pravilno odločiti in na kaj paziti pri izbiri.

Za razliko od kolesa ima tricikel tri kolesa, tako da otrokom omogoča veliko večjo stabilnost in samozavest pri vožnji. Pri izbiri tricikla poleg barve in celotnega videza ne bi smeli pozabiti še na nekaj pomembnih dejavnikov – starost vašega otroka, funkcionalnost, kakovost in možne dodatke tricikla, njegova varnost, dizajn, enostavnost obvladovanja in nenazadnje tudi cena. V naši ponudbi boste našli otroške tricikle od 6 – 36 mesecev, ki so primerni za najbolj zahtevne kupce, ki želijo tricikel uporabljati tudi kot enostavni športni voziček.

Ako vybrať detskú trojkolku

Nadzor otrok

Nekateri tricikli so zasnovani kot praktičen športni voziček, kar vsaj v prvih mesecih uporabe staršem omogoča večji nadzor nad vožnjo. Taki tricikli imajo vgrajeno po višini nastavljivo palico za vodenje, s pomočjo katere lahko starši udobno obvladujejo celo vozilo in nadzirajo smer vožnje.

Ko otrok začne samostojno uporabljati padala, lahko ročico enostavno snamete. Če je otrok od poganjanja na pedala že utrujen, jih lahko zavarujete z vzvratno prestavo in vodenje prevzamete odrasli. Tako bo otrok lahko udobno namestil svoje nogice na stopničke, ki pa jih po želji lahko tudi odstranite.

Tricikli smarTrike za otroke

Vozilo za dlje časa

Pred nakupom tricikla pomislite na to, koliko časa naj bi ga vaš otrok uporabljal. Nekateri modeli triciklov rastejo skupaj z vašim malčkom in so zasnovani tako, da bi ustrezali potrebam najmlajših od 10. do 36. meseca starosti. Otrok se lahko vozi na triciklu že od 10 mesecev dalje, torej še preden se nauči hoditi. Tako prilagojeni tricikli imajo palico za starševski nadzor in prostorček, kjer si lahko otroci odpočijejo utrujene nogice. Ročaje in sedež lahko nastavite glede na višino otroka in nekatere dele tricikla lahko postopoma brez težav odstranite.

Varnost igra pomembno vlogo predvsem pri najmlajših začetnikih »kolesarjih«. Pozorni bodite na to, ali imajo tricikli (idealno tritočkovne) varnostne pasove in varnostni obroč. Pomembno je tudi, iz kakšnega materiala je izdelano ogrodje vozila. Najbolje je kovinsko.

Varnost je na prvem mestu

Pri izbiri tricikla pazite na uporabljen material, trdnost konstrukcije, udobnost sedeža in varnostne elemente. Če imate pomisleke in se vam zdi, da nekateri deli niso dovolj pričvrščeni in lahko celo odpadejo, v tem primeru takega tricikla raje ne kupujte.

Da bi se vaš malček peljal zares udobno, izberite tricikel z ergonomskimi elementi. Predvsem sedež bi moral biti oblikovan tako, da bi vašemu otroku priskrbel potrebno udobje in zdravo sedenje. Pri triciklih za najmlajše otroke boste cenili tudi nastavljiv sedež z zvišanim naslonjalom, na katerem bodo otroci lahko tudi zadremali.

Izbirajte tudi tricikle s kakovostnimi gumiranimi kolesi in protizdrsnim varovalom. Vodilni evropski proizvajalci kot na primer znamka smarTrike, so šli še dlje in kolesa opremili z dvojnim kolesi in blažilci tresljajev, ki zagotavljajo tiho in udobno vožnjo tudi po površini z manjšimi nepravilnostmi. Praktičen dodatek je tudi blatnik na sprednjem kolesu tricikla, ki varuje otroka pred pršenjem umazanije.

Vyberáme detskú trojkolku

Priročni dodatki

Tricikle lahko dopolnjujejo različni dodatki, ki jih na začetku morda ne potrebujete, vendar vam bodo kasneje prišli prav. Resnično na vas je, kakšne dodatke želite na triciklu. Mnogi med njimi imajo snemljivo potisno palico, senčnik, košarico za igrače, prostor za shranjevanje, zaščitno prevleko in številne druge dodatke. Veliko triciklov prihaja v modelu 3 v 1 ali 5 v 1.

Med toplejšimi dnevi je nepogrešljiv senčnik ali sončni ščitnik z UV filtrom. Zahvaljujoč vrtljivemu sklepu ga lahko nastavite na vsako stran in glede na kot sončnih žarkov ter jih po potrebi tudi snamete. Če prevažate več stvari, vam bo prav prišel predalček na zadnjem delu tricikla. Služi kot prostor za shranjevanje igrač ali drugih stvari in lahko ga tudi zaprete.

Detské trojkolky smarTrike

Zdaj ste seznanjeni z vsem, na kar je treba paziti in kaj je pri izbiri triciklov pomembno. Če že veste, kaj bo najbolj ustrezalo vam in vašemu otroku, pričnite z nakupom. Pri nas boste našli tricikle v različnih barvnih kombinacijah, s pravljičnimi in živalskimi motivi, čudovitimi sličicami ali pa tricikle v klasičnih naravnih barvah. Obiščite našo kategorijo, tricikli in izberite za svoje otroke te najkakovostnejše tricikle.

Otroški tricikli