Kako izbrati otroški poganjalec?

  Kategorije: Namigi za igrače,
3 min.
11. apr'17

Prvi toplejši sončni žarki že začnejo vabiti otroke ven na svež zrak. Vendar pa vsi ne marajo hoje in tekanja. Za aktivnejše malčke je kot narejen prav otroški poganjalec, s katerim bodo preživeli veliko zabavnih voženj. Poganjalec je prvo prevozno sredstvo, ki ga lahko otrok samostojno obvladuje in zahvaljujoč kateremu se bo hitreje navadil na kolo.

Za najmlajše otroke, ki še ne znajo uporabljati pedal, so poganjalci idealen vstop v svet triciklov in koles. Naučili se bodo ohranjevati ravnotežje in razvijali svoje motorične spretnosti in koordinacijo gobov. V naši ponudbi boste našli poganjalce primerne za otroke že od 6. meseca starosti dalje. Pri izbiri poganjalcev pa je treba upoštevati nekaj pomembnih stvari.

Poganjalci za otroke

Les ali plastika?

Starše najprej zanima, iz katerega materiala je narejena igrača, ki jo želijo kupiti. V naši ponudbi boste našli poganjalce iz lesa in plastike. Lesene igrače se danes vračajo v modo in so v svetu zelo popularne. Poganjalci iz lesa spodbujajo pravilen razvoj kolkov, saj morajo otroci na njih sedeti na široko. Poganjalci Janod imajo zelo masivno konstrukcijo in so narejeni iz kakovostnega lesa, tako da se vam za varnost najmlajših ni treba bati.

Leseni poganjalec Little Bikloon Janod od 2-4 let

Leseno otroško kolo Janod

Pri plastičnih poganjalcih imate na izbiro več velikosti, barv in take, s pravljičnimi motivi. Zahvaljujoč palicam za vodenje so ti poganjalci primerni za otroke že od 6. meseca dalje, saj ima tako odrasli nadzor nad vodenjem poganjalca. Plastični poganjalci imajo v nasprotju z lesenimi več dodatkov, kot je na primer senčnik, hupa ali elektronska plošča, ki daje zvoke.

Poganjalec Bubble Go 2v1 Smoby s senčnikom in elektronskim volanom od 6 mesecev

Poganjalec Bubble Go 2v1 Smoby

Pazite na malenkosti

Pri poganjalcih za najmlajše otroke, pazite na to, da bi poganjalec imel trden varnostni obroč, ki jih bo obvaroval pred možnim padcem in tako vašemu otroku omogočil, da se bo oprl na katero koli stran. Če želite biti popolnoma prepričani, da se vašemu malemu »cestnemu dirkaču« ne bo zgodilo nič, kupite poganjalec s tritočkovnimi varnostnimi pasovi, s katerimi ga boste čez ramena pripeli na sedež.

Svojo vlogo pa seveda igrajo tudi kakovostna široka gumirana kolesa. Ne podcenjujete jih predvsem v primeru, če se bo otrok s poganjalcem vozil tudi zunaj. H krati bodo poskrbeli za udobno, a tiho vožnjo, čemur boste hvaležni, če se bo otrok vozil tudi po notranjih prostorih.

Izbiramo otroški poganjalec

Priročni in igrivi dodatki

Pri izbiri poganjalca velikokrat odločajo tudi različni priročni dodatki in igrivi detajli, ki jih enostavni modeli že vsebujejo, ali pa jih lahko dokupite. Poleti vam bo zelo prav prišel na primer snemljiv senčnik, ki bo vašega malčka obvaroval pred sončnimi žarki. Palica za starševski nadzor je lahko opremljena tudi z držalom za stekleničko, medtem ko se za sedežem lahko skriva prostor za shranjevanje, kamor lahko odrasli pospravite igrače in sladkarije.

Za mnoge malčke bo vožnja še zabavnejša s poganjalci z zvočnimi efekti, z volanom, telefonom, hupo ali pa celo prikolico. Najzahtevnejši starši lahko kupijo tudi poganjalec z glasbeno igračo ali didaktično mizico, zahvaljujoč katerima lahko otrok na igriv način odkriva svet barv, oblik in zvokov.

Otroški poganjalci so prvo prevozno sredstvo za otroke

Kakor koli se boste odločili, imejte nenazadnje v mislih to, da se bo vaš otrok s poganjalcem zelo zabaval. Poganjalec bo postal najboljši prijatelj otrok pri dolgih sprehodih in jim pomagal pri zdravem razvoju. V naši ponudbi boste našli še več kakovostnih in zanimivih poganjalcev.

Otroški poganjalci