Napočil je čas kuhinjic: Izbiramo kuhinjo za vsako otroško sobo

  Kategorije: Namigi za igrače,
5 min.
22. okt'20

Izbira otroške kuhinje še z daleč ni tako zahtevna kot kupovanje prave kuhinje s pravimi pripomočki, vseeno pa ni preprosta izbira. Upoštevati je treba več vidikov, najbolj pomembna pa je velikost otroške sobe. Kako izbrati popolno otroško kuhinjico za vsako sobico?

Majhna, velika, zložljiva, dostopa z vseh strani, z veliko pripomočki, zvoki in jedilnim kotičkom. Čar igrač je tudi v njihovi raznolikosti, in ravno takšne so kuhinjice v naši ponudbi. Naš vodič po otroških kuhinjicah vas bo vodil po različnih stilih in vam pomagal najti idealno kuhinjico za v sobico vašega malega kuharskega mojstra.

Kako velika je otroška soba?

Otroška kuhinja je sicer res otroška, torej veliko manjša od prave, vendar je kljub temu treba računati na to, da bo verjetno potrebovala tudi prostor, ki ustreza velikost manjšega kosa pohištva. Dobra novica je, da so tudi najmanjše kuhinjice opremljene s pripomočki in nekatere razpolagajo tudi z zvočnimi in svetlobnimi učinki, tako da otroci ne bodo za nič prikrajšani tudi z njimi.

Kot starši morate najprej poskrbeti za to, da bi v sobico brez težav namestili najpomembnejše reči, kot do postelja, omara za oblačila in prostor za shranjevanje igrač. Pri večjih otrocih je treba računati tudi na mizo in stol – to dvoje ni nujno le za šolarje, saj ju bodo tudi mlajši otroci potrebovali za risanje, barvanje, slikanje in drugo ustvarjanje. Šele po nujni opremi pa prihajajo na vrsto večje igrače, na primer otroška kuhinjica.

Pred nakupom kuhinjice si izmerite prostor, v katerem se bo kuhinjica nahajala, v e-trgovini pa potem primerjajte mere sestavljene kuhinjice. Ne pozabite na to, da je med dimenzije treba prišteti tudi prostor za igro, v mislih pa imejte tudi višino vaših malčkov. Pozorni bodite tudi na to, ali lahko kuhinjico postavite ob steno, ali pa je dostopna z vseh strani in za popolno igro potrebuje 360° dostopnost, torej več prostora.

Prostorne kuhinjice za velike sobe

Kuhinja chef corner izbiramo

Sanje vseh otrok so velika soba in v njej ogromno zanimivih igrač, s katerimi se lahko igrajo od jutra do večera. Če tega mere sobice vaših najmlajših dopuščajo, jim lahko priskrbite prostorno kuhinjico, dostopno z vseh strani, ki bo v središču pozornosti vsake otroške sobice. Ravno takšna je Elektronska kuhinja Tefal Studio XXL Bubble Smoby Ta otrok ne bo razveselila le z bogatim igralnim prostorom, ampak tudi z več funkcijami in dodatki, ki jih potrebujeta vsako kuhanje in peka. Glede na njeno velikost se lahko v kuhinji igra več otrok hkrati, zahvaljujoč čemur se bodo počutili kot pravi kuharji v restavraciji.

V veliki otroški sobici bo krasno videti tudi restavracija z elektronsko kuhinjo Chef Corner Restarurant, znamke Smoby. Na eni strani kuhinja in na drugi restavracija spet ponuja prostor za igro več otrok, ki lahko preizkusijo več kot le kuhanje. Del te prostorne igrače je tudi elektronska blagajna z delujočim kalkulatorjem, plačilni terminal in pult, za katerega gredo lahko le natakarji. Gost restavracije le sedi za mizo in si ogleduje privlačen jedilnik.

Zlata sredina za večino sobic

Kuhinja tefal evolutiv

Večina otroških kuhinjic je primerna za skoraj vsako otroško sobo, to pa predvsem zato, ker je dostop do kuhinjice predviden le z ene strani (v primeru kotnih kuhinjic iz dveh) in jo lahko zato namestite ob steno. Izjemno priljubljena je kuhinjica Tefal Evolutive Smoby, ki jo lahko s pomočjo podstavkov preprosto prilagodite otrokovi višini. Podobno kot pri večini kuhinjic z delavnice francoske znamke Smoby, ima tudi ta kuhinjica več elektronskih funkcij in je popolnoma opremljena s pripomočki in posodo. Odličen bonus je jedilni kotiček, ob katerem se lahko otroci najedo, in tudi rišejo in pišejo.

Druga odlična izbira je kuhinja s tehnično opremo Tech Edition Smoby, ki je po dimenzijah manjša in ne zavzema veliko prostora. Vseeno pa ji ne manjkajo odlične funkcije – otroci bodo med kuhanjem uporabljali štedilnik z rdečo lučko in 2 zvočnima učinkoma, kavomat, korito za vodo, napo z osvetlitvijo in simulacijo prezračevanja. Ta kuhinja, ki je polna tehnologije, je odlična imitacija resnične kuhinje in otrokom ponuja ogromno možnosti za vsestransko igro in razvoj njihovih veščin.

Priročna rešitev za male sobice

Kuhinja za potovanja

V naši e-trgovini boste našli tudi priročne izdelke za manjše sobice. Če v svojem stanovanju ali hiši nimate prostora za veliko kuhinjico, nič hudega. Idealna izbira za vaše otroke je, ki se lahko pospravi v priročen kovček in zložena ne zavzema skoraj nobenega prostora. Otroci jo lahko v otroški sobici, dnevni sobi ali kuhinji kadar koli sestavijo, saj niso omejene na igro v enem prostoru. Kuhinjica je prav tako odlična za potovanja in je za razliko od običajnih kuhinjic bolj priročna rešitev.

Strah, da bo vaš mali kuhar ali kuharica med igro s to zložljivo kuhinjico prikrajšam za zabavne funkcije, je popolnoma odveč. Tudi kuhinja za potovanja Cook&Go Blue bo otroke razveselila s svojimi elektronskimi funkcijami – štedilnik daje realistični zvok kuhanja, kavomat svet in prav tako daje zvok, funkcionalna pa je tudi napa kuhinjice. Del kompaktne kuhinjice je kar 17 dodatkov, ki bodo igro obogatili in jo popeljali do popolnosti.

Igra z otroško kuhinjo, enako kot igre vlog, v otroštvu igrajo zelo pomembno vlogo. Poleg zabave bodo otroci pri kuhanju v svoji kuhinjici usvajali kuharsko umetnost, razvijali fino motoriko in gibalne spretnosti in domišljiji in ustvarjalnosti dali prosto pot. Zdaj že zagotovo veste, kakšna kuhinja bi se popolnoma podala v sobo vašega malčka, zato ne odlašajte in malega kuharja ali kuharico razveselite z njihovo lastno kuhinjico.

Izberite popolno kuhinjo