Zlata pravila pri izbiri šolske torbe

  Kategorije: Zdravje otroka,
5 min.
29. avg'22

S približujočim se prvim zvonjenjem v novem šolskem letu se približuje tudi čas nakupov šolskih potrebščin. Med najpomembnejše sodi kakovostna šolska torba, ki bo vašega otroka v šoli spremljala vsak dan. Kako izbrati torbo, ki bi izpolnjevala vse zahteve staršev in tudi otrok? Pojdimo korak za korakom.

S prijetnega vrtca, kjer je na dnevnem programu predvsem igra, kar naenkrat pridejo dolžnosti in z njimi vsakodnevno nošenje šolske torbe. Ampak kako v neskončnem morju šolskih torb izbrati tisto pravo? Kakšne so razlike med njimi in katera bo najbolj primerna prav za vašega šolarja ali šolarko?

Zlato pravilo

Pri izbiri šolske torbe ali aktovke velja zlato pravilo, ki ga boste zagotovo želeli preslišati, česar pa ravno ne priporočamo. Zveni tako: »Vedno kupite šolsko torbo, ki je za vašega otroka primerna zdaj, in ne takšno, ki mu bo pristajala tudi čez leto ali dve, ko bo še malo zrastel.«

Torba, ki se popolnoma prilega, služi kot preventiva pred bolečinam v hrbtenici in otrokom zagotavlja maksimalno udobje. Hrbtišče se mora tesno prilegati hrbtu vašega otroka. Če želite preveriti, ali je torba nameščena pravilno, jo svojemu šolarju nadenite na hrbet in pri podpazduhi primite za naramnice. Zategnite jih tako, da se bo hrbtni del prilegal hrbtu vašega otroka.

Tri kategorije torb Jeune Premier

Šolska torba je najpomembnejši pripomoček vsakega šolarja ali šolarke. Je sopotnik, ki v sebi skriva znanje v knjigah in tudi malico, dežnik in druge pomembne reči. Popolna šolska torba izpolnjuje zahteve staršev, hkrati pa odraža osebnost malega lastnika.

Oblikovalci pri znamki Jeune Premier so otrokom pripravili veliko igrivih dizajnov, med katerimi lahko izbirajo po lastnih željah in stilu. Starši pa se odločajo med 3 starostnimi kategorijami, ki otrokovi starosti ustrezajo s svojo prostornino in razporeditvijo posameznih predalov.

Za otroke od 2 in pol do 5. leta

Vrtičkarji in predšolski otroci v vrtec prav tako ne hodijo prostih rok. S seboj zmeraj vzamejo vsaj eno igračko, morda kakšno pobarvanko ali knjižico, ki jo želijo pokazati sovrstnikom. Za manjše otroke so primerne aktovke It Bag Mini in nahrbtniki Ralphie. Aktovka It Bag Mini s prostornino 5 litrov je zahvaljujoč magnetni zaponki preprosta za odpiranje, zato jo bodo lahko odprli tudi mlajši otroci. Torbi pa ne manjka niti ustrezno hrbtišče, ki je proizvedeno iz prožnega in mehkega materiala, ki blaži pritiske, hkrati pa ob teku ne drsi s strani na stran. V aktovko It Bag Mini bodo brez težav pospravili zvezek formata A4, plišasto igračko, peresnico in tudi škatlo za malico.

Nahrbtniki Ralphie se popolnoma podajo vsakemu vrtičkarju. Zahvaljujoč manjši prostornini (2 litra) torba po nepotrebnem ne obremenjuje hrbtenice, njena prednost pa je tudi velik XXL predal, tako da bodo igrače vedno na enem mestu. Podobno kot pri aktovki It Bag Mini, boste tudi pri nahrbtniku Ralphie vanj lahko shranili zvezek, igračko, peresnico in škatlo za malico. Nahrbtnik ima ojačano dno, zato bo ohranil obliko in stal vzravnano.

Nahrbtnik ralphie jeune premier

Nahrbtnik Ralphie

Za otroke od 6. do 8. leta

Učenci prvih razredov bodo na hrbtu nosili večjo težo in temu bi morale ustrezati tudi šolske aktovke in torbe. Oblikovalci Jeune Premier učencem prvih razredov priporočajo aktovke It bag Midi, velik nahrbtnik Ergonomic in nahrbtnike Bobbie in Jackie.

Aktovke It bag Midi so brezčasna klasika in na poti do šole lahko spremljajo tudi prvčke. Notranjost aktovk ima 2 magnetni zaponki, ki odprti otrokom razkrijeta 2 velika notranja predala, kamor lahko pospravijo zvezke, mape, učbenike, peresnico in malico. Njena prednost je predvsem pravokotna oblika, ki učbenike in zvezke zaščiti pred »oslovskimi ušesi«.

Aktovke midi jeune premier

Aktovka It bag Midi

Alternativa šolski aktovki It bag Midi so nahrbtniki Bobbie in Jackie z večjo velikostjo in prostorno notranjostjo. Medtem ko ima nahrbtnik Bobbie en velik predal z navpično zadrgo, ima nahrbtnik Jackie dva in vas bo presenetil še z nečim – sprednji žep je pravzaprav pasna torbica, ki se sname in jo lahko otroci nosijo tudi samostojno.

Izjemna izbira za učence prvih razredov je ergonomski nahrbtnik Ergonomic, ki otrok ne moti pri gibanju niti, ko je polno naložen. Hvaležni mu bodo predvsem šolarji, ki s seboj vsak dan nosijo več učbenikov, zvezkov in drugih šolskih pripomočkov. Ogromna prednost nahrbtnika Ergonomic je tudi dejstvo, da nosilni sistem prenese 50 % teže torbe z ramen na stranske dele. Samoumevno je nastavljivo hrbtišče, zračni ojačani deli, prsni in pasni trakovi, držalo za steklenico, priročno zapiranje, sprednji žep za manjše predmete in odsevni elementi za varnost na vsakem koraku.

šolska torba ergonomic jeune premier

Šolska torba Ergonomic

Za otroke od 9. do 12. leta

Za prekaljene šolarje so v Jeune Premier pripravili 3 tipe torb – aktovke It Mag Maxi in nahrbtnike James in Jackie. Šolarji višjih razredov osnovnih šol potrebujejo več prostora v torbi, kar jim bo omogočila aktovka It Bag Maxi s prostornino 7 litrov in 2 resnično velikima predaloma. Če imajo vaši šolarji občutek, da so katero izmed njih že prerasli, jim predstavite nahrbtnike James in Jackie.

Model Jackie smo že predstavili, drugi z imenom James pa bo otroke navdušil s svojim atraktivnim dizajnom in dvema predaloma z zapiranjem na sistemom harmonike. Takšno notranjost bodo cenili otroci na predmetni stopnji in izvenšolskimi aktivnostmi, in tudi tisti, ki že v zgodnji starosti prisegajo na red in želijo imeti učbenike ločene od malice.

Nahrbtnik james jeune premier

Nahrbtnik James

Brez potrebščin niti koraka

Drži, kakovostna šolska torba je alfa in omega vsakega šolskega leta in ni edini pripomoček, ki ga vaši otroci potrebujejo. Nujni so tudi peresnica, vrečka za copate in športno opremo in nenazadnje tudi škatle za malico. Pri nakupu šolskih pripomočkov ne pozabite niti na steklenice za vodo, saj je veliko vode treba popiti med celim letom in ne le poleti. Pri Jeune Premier so mislili na vse »dodatne« šolske pripomočke, ki se lepo podajo s šolskimi torbami in aktovkami.

V šolo otroci hodijo z veseljem in navdušenjem, ko jih spremljajo čudoviti šolski pripomočki. Izbira učbenikov in zvezkov ne bo več muka, dizajnerski belgijski šolski pripomočki pa bodo poskrbeli za to, da bo malica iz škatle izginila s svetlobno hitrostjo, ohranjanje pitnih navad pa ne bo več težava.