Igrače iz sladkornega trsa: Revolucija v proizvodnji plastičnih igrač

  Kategorije: Namigi za igrače,
4 min.
15. mar'21

Zaščita življenjskega okolja je po svetu vse bolj pomembna. Vsi želimo, da bi se naši otroci in otroci naših otrok lahko igrali v čistem okolju brez toksičnih vplivov. Ravno zato vam v sodelovanju s priznanim proizvajalcem Smoby predstavljamo kolekcijo Smoby Green, ki na tržišče prihaja z igračami, proizvedenimi iz sladkornega trsa. Plastične igrače nove generacije pozdravite skupaj z nami in si oglejte postopek proizvodnje teh igrač.

Proizvodnja igrač iz trajnostne bioplastike je dandanes velik izziv za vse proizvajalce, med katerimi je proizvajalec Smoby eden izmed prvih. Plastične igrače, proizvedene iz rastlinskih virov so enako kakovostne in trpežne in imajo prav tako nežno površino kot igrače iz običajne plastike. Te igrače so na pogled nerazpoznavne od »klasičnih« plastičnih igrač in bi morale biti za nas tako samoumevne, kot je jutranje prebujanje.

Brezčasni dizajn nestrupenih igrač, proizvedenih iz sladkornega trsa spodbuja trajnost in se poslavlja od kulture metanja igrač proč po eni sezoni. Igrače Smoby iz produktne linije Smoby Green so trpežne, tudi kljub temu, da so proizvedene iz rastlinskega materiala brez uporabe nafte. Brezčasni dizajn, čudovite barve in prvorazredna kakovost dajejo igračam trajnostno vrednost. Vaši otroci se bodo k njim znova in znova vračali in vi boste vedeli, da se igrajo s prvorazrednimi igračami, ki hkrati ščitijo planet.

Sladkorni trs blog

Nekaj dejstev o sladkornem trsu

Sladkorni trs ni le sladkor, ki ga dodajamo v sladice, sladkarije in čaj, ampak je veliko več kot le sladka razvada. Iz tega plodu se proizvaja tudi melasa, rum, papir in celo gorivo. Za vas smo spisali nekaj dejstev o sladkornem trsu, iz katerega so proizvedene tudi naše igrače Smoby s produktne linije Smoby Green:

  • Sladkorni trs je rastlina, ki zraste približno 2-4 metra s steblom v premeru 20-80 mm in po videzu spominja na bambus.
  • Nove rastline sladkornega trsa se sadijo vsakih pet do sedem let. Sladkorni trs se pobira na vsakih 6-12 mesecev, kar pomeni, da je klasificiran kot trajnostna surovina.
  • Največje proizvajalke sladkornega trsa so Brazilija, Indija in Kitajska. Sladkorni trs, iz katerega se proizvaja vedro Smoby, gojijo na nadzorovanih plantažah brez dodanih pesticidov v srednji in južni Braziliji, 2500 km stran od Amazonskega pragozda.
  • Bioplastika, proizvedena iz sladkornega trsa je podobno kot sladkorni trs 100 % trajnostna.

Sladkorni trs igrače blog

Igrača iz stebelca

S proizvodnjo igrač iz sladkornega trsa znamka Smoby spodbuja trende ne le v produkciji ekoloških igrač, ampak tudi v barvah. Dokaz za to so nežne, pastelne barve, ki spodbujajo otroško domišljijo in predstavnost. Čudovite igrače iz sladkornega trsa so zahvaljujoč svojemu materialu revolucijske in predstavljajo prve lastovke pri inovativni proizvodnji novih plastičnih igrač. Vas zanima, kako iz dolgega, več kot dvometrskega stebla sladkornega trsa nastane čudovita otroška igrača?

  • Ljudje pri svojih vsakdanjih aktivnostih proizvajamo ogljikov dioksid, torej CO2, ki se sprošča v ozračje.
  • Sladkorni trs med rastjo ta ogljikov dioksid iz ozračja porablja, s čimer zmanjšuje učinek tople grede.
  • Požeti sladkorni trs na nadaljnjo obdelavo potuje z vlakom, kar je veliko bolj ekološko kot prevoz s tovornjaki.
  • Surov sladkorni trs se obdela v mlinih in se kasneje spremni v etanol, torej vrsto alkohola.
  • Naslednji korak je proizvodnja bioplastike neposredno iz etanola in nenazadnje proizvodnja igrač iz bioplastike neposredno v Franciji.
  • S proizvodnjo bioplastike se prav tako znižujejo ogljikove emisije, saj se s proizvodnjo enega kilograma bioplastike v ozračju odstrani 3,09 kg ogljikovega dioksida.
  • Bioplastika se proizvaja enako kot običajna plastika, zato za njeno proizvodnjo niso potrebni nobeni novi in dragi stroji.
  • Tudi kljub temu, da vedro iz sladkornega trsa ne vsebuje nobenih strupenih snovi, to ne pomeni, da ga kot odpadek lahko odvržete v naravo. Igrače iz sladkornega trsa bi morale biti odvržene v skladu z zakonom, v povratno plastično embalažo.

Otroci igrače raziskujejo na različne načine in noben starš se ne bo izognil temu, da bi otroci kdaj pa kdaj igračo dali v usta. Vse igrače Smoby Green iz sladkornega trsa so zato proizvedene iz nestrupenih materialov in ne vsebujejo nobenih snovi, ki bi bile za otroke ali življenjsko okolčje škodljive.

Z nakupom igrače iz sladkornega trsa s produktne linije Smoby Green boste ubili dve muhi na en mah – razveselili boste otroke in hkrati prispevali k zaščiti našega modrega planeta. Priskrbite svojim otrokom zabavo z igračami prihodnosti, ki varujejo življenjsko okolje.