Igrače za šestmesečne otroke: TOP 10 najbolj priljubljenih igrač za polletne otroke

7 min.
10. mar'22

Bogata ponudba igrač, ki si jih lahko le zamislite, lahko človeku dodobra pobeli glavo. Le kako izbrati igračo za šestmesečnega dojenčka, ki še ne govori in ne hodi? Kaj bi pritegnilo zanimanje polletnega dojenčka, ki je še vedno popolnoma odvisen od nege in ljubezni staršev? Za vas smo izbrali top 10 najbolj priljubljenih igrač za polletne otroke, s katerimi boste zadeli terno.

Iščete igračo za otročka, ki je z nami na svetu že pol leta? Za vas imamo predloge za 10 čudovitih igrač, ki so kakovostne, lepe in funkcionalne in bodo dojenčke zabavale, hkrati pa jim pomagale pri njihovem motoričnem in kognitivnem razvoju. Priskrbite otrokom že v njihovi zgodnji starosti najlepše in najkakovostnejše igrače, ki se jih bodo spominjali tudi v odraslosti.

Zajček ninica Animal Doll Minikiss Smoby

Vsak otrok potrebuje svojega plišastega prijateljčka in Smoby bo vašega otroka v hipu razveselil kar s tremi živalcami za crkljanje. Ljubke plišaste živalce z izdaje MiniKiss so primerne za otroke že od njihovega rojstva. Njihovi trebuščki so iz mehkega blaga, njihove glavice s poslikavami obrazkov živalic pa so iz mehke plastike, ki je za zdravje neškodljiva.

Plišaste živalce imajo vse lastnosti običajnih ninic – nogice in rokice so zaključene z vozlički, za katere lahko otroci držijo, jih sesajo in si masirajo dlesni. Vsaka živalca vsebuje tudi zaponko, na katero lahko pripnete dudico, vsebuje pa tudi žepek, v katerega lahko dudo shranite, ko malček spi. Živalce lahko privijejo k sebi in jih objemajo, saj je njihova površina mehka za otroško kožo.

Ninica smoby deček

Punčka Miss Sweet Dreams Corolle

Na svojo prvo punčko se lahko deklice spominjajo še dolgo po tem, ko jo bodo za dolgo odložile na polico. Punčka Miss Sweet Dreams znamke Corolle je odlična kandidatka za prvo punčko vašega dojenčka. Oblečena je v svetlo rožnata oblačila s čudovitimi detajli in se bo privila k vašemu malčku in ga s svojim nežnim vaniljevim vonjem in najnežnejšim materialom tudi pomirila.

Vašemu dojenčku bo ta punčka priskrbela nemoten spanec in sladko prebujanje brez joka, saj bo najljubša punčka vedno z njim. Očke punčke Corolle, ki so zmeraj žive in vesele, so poslikane s trajnostno barvo. Zato se ne bo pripetilo, da bi barvo malčki s svojimi prstki spraskali in se poškodovali. Njihovi nežni prstki bodo že pri prvem dotiku odkrili materiale prijetne za božanje in objemanje ter zahvaljujoč kitki z mašnico, z rokicami in nogicami že od zgodnje starosti vadili oprijem in spoznavali nove površine.

Dojenček corolle mehak

Leseni lok My Activity Gym Home Kaloo

Igralni loki so za otroke odlične igrače, ki na prvi pogled morda delujejo preprosto, vendar so za otroke neizmernega pomena. Nežne, pomirjujoče barve igrač na loku bodo poskrbele za to, da bo to leseno ogrodje v trenutku prevzelo otrokovo pozornost. Igrače na otroškem mostu bodo otroke navdušile, saj jim ponujajo odlične aktivnosti za razvijanje njihovih motoričnih in kognitivnih spretnosti.

Ta izjemni leseni lok s plišastim medvedkom My Activity Gym Home znamke Kaloo je idealen dojenčkov družabnik in ga bo zabaval na kar tri načine. Iz ropotuljice v lesenem obročku bodo zaslišali nežen zvok in urili občutljivost svojega sluha, plišasti medvedek pa je idealen za pripovedovanje pravljic in vizualno komunikacijo. Lesena zvezdica s kroglicami bo otroku služila za spoznavanje novih površin in oblik.

Lok kaloo igrače

Dojenček, ki se sveti v temi Babipouce Corolle

Edinstveni dojenček, s katerim bo uspavanje in prebujanje pravljično, prihaja z delavnice francoske znamke Corolle. Dojenček Babipouce je oblečen v temno pižamico z nežnim vzorcem in sveti v temi, tako da bo vašim najmlajšim prinesel čudovite in nemotene sanje. Mehak in velik trebušček je prav ustvarjen za crkljanje, otroci pa se z njim počutijo varno.

Najbolj prikupen detajl tega dojenčka so našobljena usteca, kamor dá dojenček lahko svoj prstek kot pravi dojenček. Tako kot vsi dojenčki Corolle, se tudi ta ponaša z izjemnim vaniljevim vonjem, ki dojenčke pomirja. Enak učinek pa ima tudi prijeten material, ki je mehak in topel, otroci pa bodo svojega najljubšega dojenčka Corolle znova in znova objemali.

Dojenček svetleči corolle

Knjižica iz blaga lisička The Angry Fox Activity Book Kaloo

Otroci do 6. meseca sicer ne znajo brati, ampak opazujejo barve, oblike in material igrač, s katerimi se igrajo. Knjižica iz blaga The Angry Fox Activity Book znamke Kaloo nima črk, vendar pa ustvarjalni starši vseeno ne bodo imeli težav otrokom pripovedovati zgodbe o lisički. Mehka tekstilna knjižica je izdelana iz kakovostnega in na dotik prijetnega materiala ter vsebuje čudovite slike. Sestavlja jo tudi plastični obroček, zahvaljujoč kateremu jo lahko pripnete na otroško posteljico.

Originalna knjižica pomaga pri razvoju otroških čutov, motorike, razvoju domišljije in predstavnosti. Na spodnjem delu so barvni trakci, ki spodbujajo razvoj tipne zaznavnosti. Za to bodo poskrbeli tudi različni skriti detajli, ki jih bodo morali otroci z radovednimi prstki odkrivati.

Knjižica kaloo otroci

Lesena ropotuljica Rabbit Rattle Baby Eichhorn

Polletnih otrok pa ne boste razveselili le s plišasto igračo, ampak tudi z leseno. Ropotuljica Rabbit Rattle Baby nemškega proizvajalca Eichhorn je proizvedena iz najboljšega bukovega lesa in bo pripomogla k razvoju spretnosti in sposobnosti vaših malčkov. Ropotuljica v obliki zajčka v sebi skriva zvonček, ki bo razveselil dečke in deklice.

Zajčja ušeska so iz pliša, zato bodo otroci z igro z ropotuljico spoznavali več površin in urili svojo tipno zaznavnost. Ta je v prvih tednih po rojstvu otroka večja, otrok reagira na vsak dotik in za spodbujanje te občutljivosti je primerna ravno lesena ropotuljica z zvončkom. Pestre in svetle barve bodo pripomogle k razvoju otroškega vida, ki v tem obdobju še zdaleč ni popoln.

Ropotuljica eichhorn igrače

Astronavt Loveys Astronaut Moon Mon Doudou Corolle

Iščete resnično originalno plišasto igračo, ki se je bodo otroci zapomnili za celo življenje? Posezite po astronavtku Loveys Astronaut Moon Mon Doudou, francoske znamke Corolle. Igrača je pestrih barv in oblečena kot astronavt in bo zaradi svojega vaniljevega vonja in nežne ropotuljice otroka prijetno pomirila.

Najboljši detajli te igrače so všiti obrazek, srebrne antene in nenazadnje tudi rokice, ki imajo na koncu vozličke, ki otrokom omogočajo lažji oprijem. Plišasta igrača astronavt je popolnoma prilagojena zgodnji otrokovi starosti in je proizvedena iz najboljših materialov, ki izpolnjujejo stroge evropske kriterije.

Astronavt corolle igrače

Grizalo z lesenim zajčkom My Rabbit Teething Ring Home Kaloo

Ko prihajajo prvi zobki, se je treba oborožiti s potrpežljivostjo in grizalom. Silikonsko grizalo My Rabbit Teething Ring Home znamke Kaloo z lesenim obeskom v podobi zajčka je prav ustvarjeno za masiranje dlesni, ki jim ravno izraščajo prvi zobki. Grizalo iz kakovostnega silikona masira občutljive dlesni in lajša bolečino, ki spremlja prav vsako izraščanje zobkov.

Kombinacija silikona in lesa otrokom omogoča raziskovati različne površine, ne le s prstki, ampak tudi z grizenjem. Oblika grizala je prilagojena otroškim rokicam, ki fine motorike še ne obvladajo popolnoma, vendar s prijemanjem grizala v obliki zajčka, te težave ne bodo imeli.

Grizalo kaloo igrače

Lesena veriga za voziček Eichhorn

Otroci dojemajo svet okoli sebe vedno, ko so budni, in tudi med sprehodi v vozičku. Lesena veriga za voziček Bio 100% Natur nemškega proizvajalca Eichhorn bo popestrila vsak sprehod in prevzela otrokovo pozornost. Proizvedena je iz kombinacije lesa in pliša, kjer so elementi iz bukovega lesa popolnoma obdelani, površina pa je nežna, gladka in brez trsk.

Leseno verigo z dolžino 25 cm z zaponkami preprosto namestite na katero koli strehico vozička ali avtosedeža, kjer jo bo imel otrok zmeraj na očeh. Površino posameznih perlic in plišastih ušesk lahko otroci opazujejo z očmi in tudi z rokami. Otroci bodo spoznavali nove materiale, barve in oblike, tako da bodo že od zgodnje starosti urili več čutov hkrati.

Veriga eichhorn igrače

Puzzle iz pene vreme Lee

Puzzle iz pene so del otroštva enako kot plišaste igrače, grizala in ropotuljice. Res je, da jih polletni otroci še ne bodo znali sestaviti sami, to pa lahko namesto njih naredijo starši, otroci pa jih bodo uporabljali kot igralno podlogo. Mehke puzzle v motivu vremena sestavlja 6 delčkov, zahvaljujoč njim pa bodo otroci lahko odkrivali nove barve in oblike.

Vsak otrok, tudi ta najmlajši, potrebuje za svoj razvoj varno mesto za igro, to pa jim boste priskrbeli ravno s puzzlami iz pene. Mehka podloga je prav ustvarjena za razvijanje gibalnih spretnosti, igra na njej pa je veliko bolj prijetna kot na trdi podlagi. Tepih iz pene pa hkrati tudi blaži udarce, zato bodo padci ob prvih poskusih hoje ublaženi z mehko podlago.

Puzzle lee igrače