Izviren božič: ideje za zavijanje daril z otroki

  Kategorije: Vzgoja,
3 min.
19. dec'17

Vas vsako leto skrbi, kako boste zavili božična darila? Za vas imamo nekaj preprostih idej, ki jih bo zmogel uresničiti vsak, na pomoč pa lahko pokličete tudi otroke. Ni pomembno to, ali imate pod smrečico veliko ali malo daril, pomembno je, da jih izberete in zavijete z ljubeznijo. Kar začnite!

Vsako leto se trudimo biti kar najbolj izvirni ne le z izbiro daril, ampak tudi pri zavijanju. Nekateri starši imajo raje barvni ovojni papir z božičnim potiskom, s čimer si prihranijo veliko časa, najdejo pa se tudi takšni, ki so bolj ustvarjalni. Če želite spadati mednje, si oglejte naše ideje za izvirno zavijanje daril. Otrokom lahko rečete, da je Božiček pri vas pustil nekaj daril in vas prosil za pomoč z zavijanjem.

Božič ovijanje daril

Oznake z imeni

Čeprav je odvijanje vseh daril enega za drugim zelo zabavno, je lepo, da vsak odvije svoje lastno darilo. Zadostuje preprosta stvar, kot je papirnata oznaka z imenom, ki jo lahko doma izdela prav vsak. Za to potrebujete trdši papir ali karton, luknjač, flomastre in vrvico ter domišljiji prepustite prosto pot. Zagotovo bodo razveselile tudi popolnoma preproste oznake z imeni, ali pa tudi oznake v obliki drevesc, božičnih junakov ali pa božičnih krogel.

Uporaben krompir

Če se malce potrudite, se boste zagotovo spomnili na likovno umetnost in štampiljke iz krompirja. V surov krompir (najbolje malce večji) izrežite različne oblike – najbolj preproste so novoletne jelke in zvezdice. Izrezani krompir pomočite v tempera barvo in odtisnite na recikliran rjav ali navaden bel ovojni papir. Zahvaljujoč krompirju vam ne bo treba kupovati štampiljk, in če boste darila zavijali z otroki, boste s tem spodbujali tudi njihovo ustvarjalnost. Ne pozabite da mora izrezana oblika malce izstopati, da bi se na papir odtisnilo to, kar želite, in ne le obris.

Papir štampiljke iz krompirja

Izvirni trakovi

Poznate washi trakove? To so pravzaprav dekoracijski lepilni trakovi iz papirja, ki jih danes najdete v različnih motivih, da o božičnih niti ne govorimo. Uporabite jih namesto prozornih lepilnih trakov in poživite običajni ovojni papir. Takšno zavijanje je popolnoma preprosto, rezultat pa je kljub temu čaroben. Trakove lahko različno narežete in iz njih napravite različne oblike in napise.

Nekaj iz narave

Vejice, medenjaki, storži, cimet, jerebika ... Tudi takšne dekoracije lahko uporabite za zavijanje daril. Če imate radi naravo in vse kar je z njo povezano, poiščite njeno pomoč tudi med božičnimi pripravami. Takšne dekoracije prilepite na papir, čeznje potegnite vrvico in jih lepo položite v darilno vrečko. Dekoracije na darilih bodo najbolje izstopale na recikliranem rjavem ovojnem papirju. Dopolnite jih lahko tudi z umetnim snegom – dovolj je le, da ga nasujete na papir, ki ste ga premazali z lepilom.

Zavijanje daril storži

Preprosta lepota

Če ste pristaši preprostosti in vam ovojni papir z božičnim potiskom ni všeč, imamo za vas rešitev. To, da se v preprostih stvareh skriva lepota je jasno že od nekdaj. Verjamete, da ni pomemben ovitek, ampak to, kar se skriva pod površino? V tem primeru bo za zavijanje božičnih daril zadostoval rjav ovojni papir (lahko je tudi navadni bel, rjav se namreč lahko reciklira) in tanjša vrvica. Tudi enako zavita darila so pod smrečico videti izredno lepa.

Jasno je, da predvsem otroke najbolj zanima, kaj se skriva pod papirjem. Če se boste potrudili z zavijanjem, boste otroke naučili ceniti vse, kar bodo videli okoli sebe. Hkrati pa boste pri njih prebudili ustvarjalnost, zavijanje daril male upočasnite in še bolj začutite to čudovito božično vzdušje.