Ustvarjalni otroški kostumi za halloween za malo denarja

2 min.
17. okt'17

Veseli kostumi, zabava in ščepec strahu. Tako se slavi Halloween po svetu in vedno bolj tudi pri nas. Ta praznik, ki ima svoje korenine v keltskih časih, je nastal kot praznovanje konca in začetka poganskega novega leta. Kelti so verjeli, da se v tem času meje med svetom živih in mrtvih zabrišejo. Dan kasneje, se tudi v Sloveniji spominjamo umrlih. Če spadate med ljudi, ki Noč čarovnic praznujejo, imamo za vas nekaj DIY nasvetov, kako ustvariti zanimiv kostum za malo denarja.

Imate doma malega Supermana?

Superman kostum

Za ta preprosti kostum boste potrebovali le supermanovo majico, suknjič in očala brez stekelc.

Nora gospa z mački

Ženska z mački

Kopalni plašč, pižama, natikači in plišaste mucke. Kostum bo gotov en, dva, tri, vaši mali gospodični pa bo zagotovo všeč.

Leteči astronavt

Raketa kostum

za ta kostum potrebujete pajac, škatlo, barvni papir in spretne roke. Svojemu otroku boste izpolnili želje, kajti kdo pa ne bi želel poleteti vse do vesolja?

Vaša mala superjunakinja

Wonder woman kostum

Želite obleči svojo hči kot Wonder Woman? Zadostovala vam bo majica, krilce in ljubek zlat trak.

Miška v pasti

Mišelovka

Ali vaš malček še ne zna hoditi? Nič za to. Oblecite ga v topel siv pulover, iz njega naredite ušaska in ga posadite na udoben voziček. Za to masko boste potrebovali spretne roke, še posebno za »mišelovko«. 

Harry Potter

Harry Potter kostum

Harry ne bo šel nikoli iz mode, kostum pa imate narejen kot bi mignil. Za pripravo vam zadostuje rdeče-rumen šal, ki ga lahko kar sami sešijete, flomaster ali črtalo za oči in očala brez stekelc.

E.T. na triciklu

E.t. tricikel kostum

Ste tudi vi navdušenec E.T. Vesoljčka? Za popoln kostum bo dovolj tricikel z verižnim pogonom, plišasta igrača E.T. (ali natisnjena fotografija glave), rdeč pulover in brisača.

Kot kravica

Kravica halloween

Bel pajac ali bodi, bela kapica, črno in rožnato blago, 4 cuclji s steklenic. Blago našijete na bodi, cuclje pa lahko pritrdite z lepilom za tekstil. Iz vašega dojenčka bo takoj postala mala prikupna halloween kravica.

Najokusnejša sushi rolica

Sushi rolica kostum

Kostum za nigiri sushi se naredi preprosto, zadostuje bel bodi, oranžno in temnozeleno blago iz filca. Za oranžno ribico iz blaga lahko uporabite tudi mehko blazino. Brez kuhanja in nereda boste v kuhinjio ustvarili najokusnejšo sushi rolico.

Frida Khalo

Frida Kahlo

Za izdelavo kostuma Fride Kahlo boste potrebovali srajčko z ljudskim motivom ali rožami, rožice in črn trak ter svinčnik za oči, s katerim narišete obrvi.

Vir slik: Pinterest