Sladke sanje in zdrav spanec: to je gnezdo za spanje Cocoonababy®

4 min.
25. okt'18

Sladke sanje, zdravi spanec in pravilen razvoj – tudi za to je zaslužno gnezdo za spanje Cocoonababy® francoske znamke Red Castle. Edinstveno gnezdo za spanje predstavlja neobičajen pripomoček, ki pozdravlja malčke v velikem širnem svetu z ljubeznijo in brez stresa. Tudi vi v svoje domove toplo sprejmite novi pripomoček neposredno iz Francije.

Zgodba gnezda za spanje Cocoonababy® se je začela pisati pred dobrima dvema desetletjema v bolnišnici Nord v francoskem Marseillu. Patentirano gnezdo za spanje Cocoonababy® je bilo zasnovano v medicinskem okolju in lahko zdaj, zahvaljujoč francoski znamki Red Castle, prispe tudi v vaše domove. Dojenčku bo priskrbel dolg in sladek spanec, predvsem pa bo poskrbel za pravilen razvoj po rojstvu.

Gnezdo cocoonababy mamica

Porodila se je ideja

Gnezdo za spanje Cocoonababy® ni nastalo preko ene noči, niti preko dveh. Za njegovim nastankom leta 1995 stoji pediatrična fizioterapevtka Danièle Salducci, sam nastanek pa je podkrepilo desetletno obdobje raziskav in opazovanj na področju medicine. Prva ideja za takšno gnezdo se je rodila med opazovanjem dojenčkov in njihovih potreb. Fizioterapevtki Danièli Salducci se je porodila misel o izdelavi posebno zasnovanih žimnic, ki bi dojenčkom omogočile gibanje, podobno kot v maminem trebuščku. Takšno oblikovano gnezdo pa ni nudilo popolne stabilnosti in ni bilo mišljeno za domačo uporabo.

Prvi korak, ki je vodil k ustvaritvi gnezda kot ga poznamo danes, je bila zdravniška preiskava, ki je opredelila položaj predčasno rojenega otroka, za katerega je bilo to gnezdo zasnovano. Zdravniki so opazovali vse od funkcij srca, oksigenacije, dihanja in vzorcev spanja pa vse do ravni stresa dojenčkov. Drugi korak je bila posturalna raziskava, med katero so strokovnjaki opazovali položaj dojenčka med spanjem, na podlagi tega pa so skušali ustvariti gnezdo, ki bo popolnoma imitiralo položaj dojenčka v maternici. Ekipa strokovnjakov na čelu z Danièle Salducci je kmalu ugotovila, da tako zasnovano gnezdo za spanje ne pomaga le predčasno rojenim dojenčkom, ampak tudi donošenim dojenčkom. Od tu pa je bil potreben le še korak k sodelovanju s priznano znamko Red Castle.

Čudež poimenovan spanec

Gnezdo za spanje Cocoonababy® popolnoma posnema dojenčkov položaj v materinem trebuščku, zahvaljujoč čemur prinaša otrokom globok, miren in nemoten spanec. Otrok se v gnezdu počuti varno, to pa predvsem zaradi ergonomski obliki in povišanim robovom gnezda, ki dojenčku ne dovoljujejo, da bi se prevrnil na trebušček. Mehki povišani robovi gnezda dojenčka trdno objemajo in ga pomagajo trdno obdržati v semi-fetalnem položaju, zahvaljujoč čemur se občutno zmanjša prebujanje z Morojevim refleksom. Dojenček v gnezdu lahko premika svoje rokice in glavico prav tako, kot je to zmogel v maternici in nič več, zahvaljujoč čemur se počuti varno tudi takrat, ko mamice ni ob njem. S temi nežnimi gibi se zniža tveganje za nastanek ploske glavice in se zagotovi pravilen nevromotorični otrokov razvoj.

V gnezdu Cocoonababy® dojenčki v vsakem primeru ležijo na hrbtu, kjer 20° naklon gnezda ne pomaga le pri zmanjševanju kolike in refluksa, ampak prav tako pomaga pri pravilnem razvoju kolčnih sklepov, ramen in kolen. Naklon gnezda ni naključje, saj lahko zaradi njega dojenček pred spanjem in tudi kmalu, potem ko se zbudi, raziskuje svoje rokice in kasneje tudi igračke, ki jih drži v njih, s čimer se zagotovi pravočasen razvoj fine motorike. Dojenček položen v gnezdo Cocoonababy® nikoli ne strmi le v strop, s čimer se to gnezdo najbolj razlikuje od posteljice. Dojenčki v gnezdu so v neposredni in takojšnji interakciji s starši in se niti, takoj ko se zbudijo, ne čutijo osamljeni.

Gnezdo cocoonababy spanec

Pravilen razvoj že od rojstva

Gnezdo Cocoonababy® bo spanec vašega malčka spremljalo vse od njegovega rojstva dalje. Zahvaljujoč temu, da je vbilo primarno zasnovano za nedonošenčke, lahko vanj brez strahu položite tudi dojenčka s težo 2800 g. V gnezdo za spanje Red Castle lahko položite dojenčke takoj po rojstvu, s čimer jih boste pozdravili na svet z ljubeznijo in brez stresa zaradi odprtega prostora. To, da se malčki v gnezdu ne morejo obračati lahko na prvi pogled pri starših sproži zaskrbljenost, sveže rojeni otroci pa občutek utesnjenosti obožujejo, saj so ravno takšen občutek doživljali v maminem trebuščku. Gnezdo za spanje z delavnice Red Castle lahko uporabljate tudi do štirih mesecev po rojstvu, ko se dojenček že začne sam obračati.

Prehod dojenčka iz trebuščka do velikega sveta bo zahvaljujoč gnezdu Cocoonababy® povsem brez težav in poln ljubezni. Za to ne bo poskrbela le oblika gnezda, ampak tudi njegov material. Otroci med spanjem ležijo na kakovostni blazini, ki je sestavljena iz dveh slojev. Prvi sloj sestavlja mehka pena, ki je v dotiku z otrokovo glavico in drugi, spodnji sloj, omogoča dojenčku optimalno udobje in podporo. Blazina gnezda izpolnjuje vse varnostne predpise in ponaša s certifikatom Certipur®, ki zagotavlja, da je gnezdo za spanje izdelan v skladu z izredno visokimi varnostnimi, higienskimi in okoljskimi normami.

Boste kmalu iz porodnišnice prinesli dojenčka, ki ga želite zasuti s svojo ljubeznijo? Gnezdo za spanje Cocoonababy®, ki je rezultat desetletnih raziskav, vam lahko pri tem pomaga, povsem brez stresa. Priskrbite svojemu malčku sladek in nemoten spanec, ki ga za zdrav razvoj potrebuje.