Funkcionalne in zabavne lesene igrače

  Kategorije: Namigi za igrače,
3 min.
08. sep'17

Lesene igrače niso retro! Lesene igrače so trendy. Pa še to, spretnosti svojega otroka lahko razvijate že od zgodnje mladosti s pomočjo lesenih igrač. Ne znate pravilno izbrati? Pomagali vam bomo.

Janod lesene kocke

Za najmlajše (od 1. leta)

Vaš malček začne vse proučevati in odkrivati. S pravilno izbrano leseno igračo lahko razvija svoje kognitivne in motorične spretnosti. Hkrati pa uri svoje logično mišljenje in trpežnost. Pri izbiri in nakupu igrač se osredotočajte na proizvajalce, ki so na trgu že leta in izdelujejo igrače iz kakovostnega lesa. Poskusite lahko na primer z lesenim delovnim vozičkom Janod, ki je primeren za otroke od 12. meseca starosti. Ima praktično držalo, ki otroku pomaga pri hoji, in ustvarjalno delovno površino z različnimi dodatki. Otrok se bo lahko igral z raznim orodjem, maticami in izvijači. Igro mu bo olajšal tudi magnetni sistem. Za malega navihanca je to kot narejeno, kaj pravite?

Leseni delovni voziček za otroke Redmaster Bricolo Janod magnetni s 25 dodatki od 1 leta

Otroška delovna mizica janod

Spretne rokice (od 2. leta)

 Dveletni otrok je zelo dojemljiv in živahen. Želi se igrati in zabavati. Naloga staršev je, da mu omogočijo pogoje za igro, da bi bil zadovoljen in se še kaj naučil. Za otroke od 2. leta starosti so primerne na primer lesene kocke. Ne pozabite na stilsko barvno zasnovo, s pomočjo katere bo lahko otrok lažje dojemal in prepoznaval barve. S praktičnimi lesenimi kockami in podlogo znamke Janod, lahko otrok postavlja hišice, gradove ali pa zlaga kocko na kocko. S tem si bo uril predvsem fino motoriko in se naučil prepoznavati oblike kock.

Lesene kocke Kubix Janod na turkizni podlogi 80 kock različnih oblik od 2 leta

Lesene kocke kubix janod

Za male stratege (od 4. leta)

Za malega-velikega malčka, ki je dojemljiv in spreten, si poskusite izmisliti kaj ustvarjalnega. Če želite, da bi se vaš otrok lažje osredotočal, si razvijal svojo pozornost in taktično mišljenje poskusite s strateškimi igrami. Na primer, otroška strateška igra Pregon na kmetiji znamke Janod je družabna igra primerna za otroke od 4. leta starosti. Primerna je za 2-7 igralcev. Malčki imajo na izbiro več lesenih kartic, s katerimi se pri igri odlično zabavajo.

Otroška strateška igra Pregon na kmetiji Janod 57 kart v angleščini od 4-8 let

Strateška igra janod farm pursuit

Skoraj šolarji (od 6. leta)

Otrok starosti 6. let je spreten, osredotočen in dojemljiv za detajle. Starši poskušajo otroka kar najbolje pripraviti za šolske aktivnosti, ki ga čakajo. Tudi v tem primeru so vam kakovostne lesene igračke v veliko pomoč. Otroci bodo v šoli razvijali predvsem svoje miselne spretnosti. Da bi bili tega sposobni, potrebujejo določeno količino ustvarjalnosti in domišljije. Domišljijo svojega otroka boste najbolje negovali na primer s pomočjo otroške družabne igre Imagination, znamke Janod. Cilj igre je, da s pomočjo lesenih kartic ustvarite kar najdaljšo zgodbo. Otroci morajo to zgodbo pripovedovati, s čimer si bogatijo svoj besedni zaklad.

Otroška družabna igra Imagination Janod 50 kart v angleščini od 5-10 let

 Družabna igra janod imagination

Več lesenih igrač