Poletje z junakinjama risanke Frozen

  Kategorije: Namigi za igrače,
4 min.
12. avg'17

Se tudi vam zdi, da je zunaj prevroče za poletne igre v naravi? Svoje otroke poskusite ohladiti z gledanjem čudovitega animiranega filma Ledeno kraljestvo. Za otroke smo izbrali le najlepše igrače s tematiko Frozen v ledeno modrih in vijoličnih odtenkih, ki jim bodo delale družbo tudi po koncu poletja.

Srca malih deklic po celem svetu je po Hello Kitty in Maši in medvedu dobila še ena čudovita risanka. Spoznajte se s sestrama Elzo in Ano, kraljem Krištofom, njegovim severnim jelenom Svenom in zabavnim snežakom Olafom. Risani film Ledeno kraljestvo je nastal na osnovi predloge danskega pravljičarja Hansa Christiana Andersena in njegove znane Snežne kraljice. Odlična vizualna obdelava in neponovljivo vzdušje ledene pokrajine, skupaj z glavnimi junaki, so z risanke napravili peti najuspešnejši film vseh časov.

Glavni junakinji sta princeski – mlajša Ana in starejša Elza, ki lahko s čarobnostjo in močjo misli pričara kose ledu ali pa snežni metež. Mlajšo sestrico Ano pri igri po nesreči poškoduje, pozdravi pa jo dobri trol, vendar ji hkrati izbriše spomine na sestrino čarobno moč. Od takrat se sestri skupaj ne igrata več, Elza preživi leta in leta zaprta v svoji sobi, da ne bi poškodovala nikogar drugega.

Na svoj rojstni dan, ko bi morala biti okronana za kraljico, njena čarovnija pride na dan in Elza ogrne kraljestvo Arendelle v pokrajino ledu in snega. Odloči se zbežati v divjino, kjer si ustvari ledeni grad in pričara ledena oblačila.

Princeski frozen

Ko zmagata dobrota in ljubezen

Neustrašna in okata princeska Ana se odloči poiskati svojo sestro, družbo pa ji delata drzni hribolazec Krištof in njegov zvesti severni jelen Sven, ki se vede kot pes. Na svoji poti se srečajo z najvišjimi gorami na svetu, mističnimi troli in zabavnim snežakom Olafom, ki sanja o poletju. Ko končno vsi prispejo do ledenega gradu, Elza po nesreči rani sestrico Ano v srce, ta pa začne zamrzovati.

Reši jo lahko le izkaz resnične ljubezni. Bo to poljub Krištofa, objem Hansa, ki jo je želel za ženo in katerega je Ana pustila v kraljestvu Arendelle, ali pa izkaz čustev nekoga popolnoma drugega? Pustite se presenetiti. Povedali vam bomo le to, da se v risanki poleg klasičnih motivov, kot so spoznavanje prave ljubezni, magični uroki in pomembnost družine pojavi tudi ne tako značilen motiv sestrske ljubezni.

Kar o Ledenem kraljestvu (morda) niste vedeli:

  • film je prejel dva oskarja, za najboljši animirani film in najboljšo pesem z naslovom Let it go,
  • pesmi in glasbeni vložki filma zavzemajo 24 minut,
  • kulise animiranega filma tvori nordijska pokrajina in njena kultura, ki se v risanih Disneyjevih filmih do sedaj še ni pojavila,
  • film je nastal po navdihu Snežne kraljice, pisatelja Hansa Christiana Andersena, nanj se sklicujejo tudi imena junakov – Hans, Krištov in Ana,
  • Elzin čudoviti ledeni grad je ustvarjalo kar 50 ustvarjalcev animacij,
  • Film Frozen je dočakal tudi svoje kratko animirano nadaljevanje, ki je bilo v kinematografih predvajano skupaj z novo filmsko obdelavo Pepelke – Frozen Fever (Praznovanje Aninega rojstnega dne), ki traja 7 minut, v katerem princeska Elza pripravlja rojstnodnevno praznovanje za princeso Ano,
  • Frozen bo imel svoje celovečerno nadaljevanje, pri njem pa bodo sodelovali isti ustvarjalci, kot na prvem filmu.

Otroški Tobogan Frozen Smoby

Smoby tobogan frozen

Otroški tobogan z Ano in Elzo je primeren za otroke od 2. leta starosti in ponuja 90 cm dolgo drsno površino, z njega pa lahko ustvarite tudi vodni tobogan. Dovolj je, da nanj priklopite vrtno cev in tako se bodo vaši otroci lahko zabavali v domačem vodnem parku. Stopničke imajo protizdrsne elemente in so varne tudi za bose in mokre nogice. Zahvaljujoč UV zaščiti bo tobogan ostal čudovit še dolga leta. Več toboganov boste našli v kategoriji tobogani.

Skiro za otroke Frozen Smoby dvokolesen

Smoby skiro frozen moder

Otroški dvokolesen skiro Smoby je zahvaljujoč njegovi lahki masi primeren za vsakega otroka od 5. leta starosti dalje. Skiro ima trdno kovinsko konstrukcijo in lahek aluminijasti okvir. Ročaji skiroja so mehki in prijetni na dotik. Otroški skiro zloži na preprost način in se enostavno prenaša.

Otroci ga lahko preprosto s seboj vzamejo kamorkoli. Kolesa skiroja Smoby vsebujejo ležaje razreda 5, kar zagotavlja njihovo tekočo vožnjo, enakomerno vrtenje vseh koles in absolutno tiho vožnjo. Nosilnost skiroja znaša do 50 kg. Več skirojev za otroke boste našli v kategoriji skiroji.

Otroški tricikel Frozen – Ledeno kraljestvo Be Move Smoby

Smoby tricikel ledeno kraljestvo

Otroški tricikel Smoby je primeren za vse princeske že od njihovega 15. meseca starosti. Vsebuje snemljivo palico za vodenje, zahvaljujoč kateri lahko nadzorujete vožnjo svojega otroka. Tricikel je stabilen in izdelan iz kakovostnih materialov. Na udobnem sedežu bo vaša mala Elza prijetno sedela.

Vaši deklici bodo zagotovo všeč bleščice na zadnjem zaboju, ki se na soncu čudovito lesketajo. V tem zaboju bo lahko prevažala svoje igrače. Več triciklov z motivom Frozen boste našli v kategoriji tricikli.

Igrače z motivom Frozen