Dušena skuša z bulgurjem

1 min.
30. mar'21
Skuša je sicer mastna, ampak zelo zdrava, zato v jedilniku vašega malčka zagotovo ne bi smela manjkati. Je odličen vir omega 3 maščobnih kislin, ki so nujne za zdrav razvoj otrokovih možganov, hkrati pa imajo blagodejni učinek na srce. V primerjavi z ostalimi ribami je skuša manjša, zato vam ni treba skrbeti glede težkih kovin, ki se lahko nahajajo v večjih ribah, na primer v lososu ali tuni.
Število porcij
 1
Sestavine
  • 50 g bulgurja
  • 60 g rukole
  • 20 g skuše
  • 2 čajni žlički parmezana
  • 1 čajna žlička olivnega olja
Postopek

Skušo razkoščičite in narežite na manjše koščke. Skušo skupaj z bulgurjem vstavite v nastavek za riž, prelijte z vodo in nastavite na mesto za kuhanje. V parni kuhalnik nalijte vodo do 3 ravni in kuhajte. Po končanem kuhanju odlijte odvečno vodo in živila skupaj s parmezanom, rukolo in olivnim oljem sesekljajte. Po potrebi dolijte vodo, v kateri ste kuhali skušo in bulgur. Postrezite okrašeno s krutoni, lahko pa dodate še naribani parmezan in baziliko.