Ideje za božična darila za novopečene starše

5 min.
08. dec'20

Imate tudi vi občutek, da je pred božičem kar naenkrat polno otrok? Babybooma ne doživljajo le znane osebnosti, ampak tudi običajni smrtniki, ki vedo, da vzgoja otrok zahteva tudi nemalo denarja. Ravno zato vam prinašamo ideje za uporabna darila za novopečene starše, ki so čudovita, praktična in bodo zagotovo razveselila. Prepustite se navdihom.

Dojenček je drag špas, to vedo prav vsi starši. Prinaša vam neizmerno srečo in veselje in vas napolni z neskončno ljubeznijo (da o vonju niti ne govorimo). Naložba v opremo za dojenčka in pripomočke je zato zagotovo na mestu. Ne veste, kaj podariti staršem, ki se jim je ravno rodila kepica sreče? Za vas smo pripravili nekaj idej za (ne le božična) darila, s katerimi boste zagotovo zadeli v polno.

Gnezdo za sladke sanje

Dojenčki večji del dneva prespijo, zato bi morala biti njihova posteljica resnično udobna. Osnova za to so kakovostna žimnica in varovalni elementi, da dojenček ne bi padel in se obrnil na neprimeren položaj. Idealni pripomoček je v tem primeru gnezdo za spanje, francoske znamke Red Castle, ki je ergonomsko oblikovan in ima veliko pozitivnih lastnosti. Spanec v gnezdu Red Castle zmanjšuje tveganje za nastanek ploske glavice in spodbuja pravilen in zdrav otrokov razvoj. Dojenčki se z njim redkeje zbujajo z Morojevim refleksom, ne muči pa jih niti refluks. Povišane stene gnezda malčka objamejo in posnemajo njegov položaj v maternici, zato se malček med spanjem počuti varno.

Gnezdo darilo

Zahvaljujoč temu gnezdu za spanje bodo mirno spali dojenčki, in tudi starši, saj bodo vedeli, da so njihovi najmlajši na varnem. Alternativa tega gnezda Cocoonababy® je manjše ergonomsko gnezdo za spanje, ki je primerno tudi za potovanja ali gnezdo Bébécal™ Gris perle, ki ga sestavljata tudi dve blazini, ki služita kot zaščita pred obračanjem na trebušček.

Higiena in previjanje

Kopanje in previjanje dojenčka spada med osnove higiene dojenčka. Previjanje bo na dnevnem redu kar nekajkrat, medtem ko dojenčka vsak dan ni treba kopati (razen čiščenja intimnih predelov, ki je nujno po vsakem previjanju). V preteklosti so starši malčke kopali v klasični kadi, manjši banjici ali pa v umivalniku, danes pa imamo za to več bolj udobnih možnosti. Praktičen pripomoček za kopanje dojenčka je nedvomno banjica Camélé’O 1st Age znamke Beaba, ki je manjša od klasične banje in je lahka, tako da jo lahko prenašate iz z mesta na mesto. Starši jo lahko postavijo na tla ali namestijo na posebno stojalo, zahvaljujoč kateremu si ne bodo obremenjevali hrbtenice.

Banjica darilo

Odličen pripomoček, ki bo staršem olajšal previjanje, je tudi previjalna mizica. Mizica znamke Beaba je zahvaljujoč povišanim stenam maksimalno varna, ki bo dojenčka med previjanjem obdržala na enem mestu. Starši bodo zagotovo hvaležni tudi prostoru za shranjevanje, kamor bodo lahko pospravili vlažilne robčke, pleničke in drugo kozmetiko, ki jo potrebujejo pri previjanju. Previjalna mizica je izjemno udobna, starši jo lahko namestijo tudi na priročno stojalo, na posteljico, banjo ali komodo.

Toplina in udobje, vedno in povsod

Druge »malenkosti«, ki jih bodo starši potrebovali so brisačke, odejice, spalne vreče in vreče za vozičke. Otroci rastejo izjemno hitro, zato je te pripomočke treba vsakih nekaj mesecev zamenjati za večje, zato boste z nakupom takšnega darila zagotovo zadeli v polno. V domovih z dojenčki bodo zagotovo prav prišle mehke brisačke za dojenčke (tudi tiste s kapuco). Če veste, da bodo starči veliko časa preživeli na poti ali pa "le" na sprehodih z vozičkom, posezite po spalni vreči ali vreči za vozičke. Ta zgornji del oblačil bo dojenčka ohranil na toplem, vendar mu kljub temu ne bo vroče, priskrbel pa jih bo tudi maksimalno udobje.

Vreca darilo

V naši ponudbi boste našli tudi nekaj za mamice, ki svojega stila ne nameravajo postaviti na stranski tir. V koraku z modo in modnimi trendi bodo mamice hodile tudi s previjalno torbo, ki je na prvi pogled videti kot stilska torbica. V notranjosti se skriva vse potrebno za previjanje dojenčka izven doma. Najbolje pri njej pa je to, da jo bo mamica uporabljala tudi kasneje, ko bo dojenček ne bo več dojenček. Torbic namreč ni nikoli preveč.

Priročni nevpadljivi pripomočki

Niso vsi pripomočki za nego dojenčka veliki in na prvi pogled ne bodejo v oči. Starši imajo na svojem seznamu želja pogosto tudi ne najbolj pomembne reči, ki pa vseeno olajšajo nego dojenčka. Med takšne pripomočke spadajo tudi elektronska varuška, ki je dandanes nujen del opreme, zahvaljujoč njej so starši namreč bolj mirni. Elektronska varuška Video Baby Monitor znamke Beaba je resnično nevpadljiva, zahvaljujoč svoji obliki pa jo lahko namestite na posteljico, na nočno omarico ali pa nočno lučko. Elektronska varuška je opremljena z najnovejšo tehnologijo, ima nočni vid, full HD kamero, termometer, dvakratni zoom, na pametni telefon pa se poveže preko aplikacije. Preprosto je to odličen pripomoček in hkrati igrača za moderne starše.

Varuska darilo

Poleg elektronske varuške bo starše zagotovo razveselil tudi odličen pripomoček za pripravo mleka. Ta bo najbolj koristen predvsem tistim mamicam, ki imajo težave z dojenjem in dojenčka hranijo z mlečno formulo. Prav tako bo novopečeni mamici prav prišlo darilo v obliki blazine za dojenje, ki bo priskrbela lajšanje bolečin v hrbtenici. Nenadomestljiv del opreme za dojenčka je prav tako kozmetična torbica. Toaletne potrebščine v priročni torbici znamke Beaba vsebujejo set 9 dodatkov, ki jih bodo starši uporabili po vsakem kopanju dojenčka.

P.S. Še preden se podate po nakupih daril za starše, se po nasvet prej obrnite kar nanje. Zagotovo bodo veseli, da jih želite s čim obdariti, hkrati pa se boste izognili nakupu pripomočka, ki ga morda že imajo.

Vsa darila nakupite tukaj