Fileji brancina s koromačem

  Kategorije: Recepti za nosečnice,
1 min.
26. okt'21
Jed v polnih barvah ne bo razveselila le vašega pogleda, ampak tudi vaše brbončice. Ne tradicionalna kombinacija zelenjave z limono in ribo bo zahvaljujoč pripravi ohranila vse pomembne vitamine in minerale, ki jih med nosečnostjo potrebujete. Recept ne vsebuje veliko škroba, ki
Število porcij
 1
Sestavine
  • 1 file brancina
  • 1 koromač
  • ¼ čebule
  • ½ limone
  • 1 paradižnik
  • ščepec mešanice popra
  • olivno olje
Postopek

Koromaču odstrranite zgornje liste, ga oplaknite in narežite na tanke rezine. te vstavite v parni kuhalnik Beaba, dolijte vodo do 3. ravni in kuhajte. V manjšem loncu zavrite vodo in v vrelo vodo stavite cel paradižnik za približno 30 sekund. Potem ga takoj vstavite v skledo s hladno vodo in odstranite lupino ter ga narežite na manjše koščke.

Pečico segrejte na 200 °C in nadaljujte s pripravo, Limono narežite na rezine, čebulo olupite, narežite in jo popecite ne olivnem olju. Skuhani koromač odcedite in ga dodajte čebuli na ponev. Posolite, popoprajte in popecite še 2 minuti. Odstavite z ognja in dodajte narezani paradižnik in limono. 

Na papir za peko položite file brancina, ga posolite, začinite in pokrijte z zelenjavno omako ter dodajte še mešani poper. Papir za peko zavežite kor bonbonček, konice zvežite s kuhinjsko vrvico in pecite v segreti pečici približno 20 minut.